Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Lappilaiset avoimet työelämäläheiset osaamispolut

Hanke on suunnattu lappilaisille nuorille, jotka ovat työttömiä tai jääneet ilman tutkinto-opiskelijapaikkaa korkeakoulussa. Hankkeella edistetään nuorten opiskelumahdollisuuksia ja työelämäyhteyksiä avointen korkeakouluopintojen avulla.

 

Tavoitteena on:

  • joustavoittaa siirtymävaihetta korkeakouluopintoihin
  • etsiä yksilöllisiä osaamispolkuja
  • lisätä opintojen työelämäläheisyyttä kehittämällä toimintatapoja
  • edistää opiskelijoiden siirtymistä työelämään


Hankkeeseen valitaan 20 opiskelijaa, jotka suorittavat hankkeen aikana avoimia korkeakouluopintoja Lapin yliopistossa tai Lapin ammattikorkeakoulussa. Opiskelijat saavat henkilökohtaista ohjausta oman osaamispolun suunnitteluun. Hankkeessa järjestetään sekä henkilökohtaista ohjausta että ryhmäohjausta. Ohjauksen saatavuutta edistetään hyödyntämällä etäohjausmenetelmiä. Hankkeessa kehitetään avointen korkeakouluopintojen suorittamista työelämäläheisemmin hyödyntämällä työelämää opintojen toteutuksissa sekä oppimisympäristönä. Hankkeeseen osallistuvat opiskelijat hankkivat opintojen ajaksi kummiyrityksen tai -organisaation, joka toimii oppimisen ja kehittämisen keskeisenä oppimisympäristönä. Kummiyritystoiminnan kautta opiskelijat luovat kontakteja työelämään samalla kehittäen työelämätaitojaan ja lisäävät työllistymismahdollisuuksiaan. Kummiyritykset/-organisaatiot ovat mukana opintojen suunnittelussa ja arvioinnissa.

Hankkeessa syntyy työelämäläheisempiä yksilöllisiä osaamispolkuja, uudenlaisia toimintatapoja sekä työelämäläheisempiä opintojen toteutustapoja. Työelämä osallistuu hankkeen myötä entistä kiinteämmin opintojen toteutuksiin ja saa ratkaisuja kehittämistarpeisiinsa sekä ammattitaitoista ja osaavaa työvoimaa jatkossa käyttöönsä.

Hankkeen tuloksena:

  • opiskelijoiden osaaminen ja työelämätaidot kehittyvät
  • opiskelijan tutkintoon johtavaan koulutukseen pääsy joustavoituu avoimessa suoritettujen opintojen perusteella
  • opiskelijan työllistymismahdollisuudet lisääntyvät
  • opintojen toteutustavat kehittyvät sekä opiskelijoita että työelämää palveleviksi
  • korkeakoulun ja työelämän välinen vuorovaikutus lisääntyy ja yhteistyö vahvistuu entisestään


Hanke toteutetaan 1.2.2016-31.8.2018 Euroopan sosiaalirahaston ja Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoittamana Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston yhteistyönä.

LISÄTIETOA

Niina Riihiniemi, Projektipäällikkö
niina.riihiniemiharmaasähköposti.jpg
p. 040 656 5127

Jonna Löf, Projektisuunnittelija
 jonna.lofharmaasähköposti.jpg
p. 040 708 0724

Merija Timonen, Projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
p. 040 777 7352

 

Yrityscase
Ylläs ski resort logo.jpg
Ota yhteyttä
avoinamksähköposti.jpg
avoin@ulapland.fi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK