kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Toimeksiannot opiskelijoille
demola

Demola in Lapland

Demola on innovaatioalusta, jossa Lapin korkeakoulujen nuoret kyvyt työskentelevät yhdessä yritysten ja organisaatioiden asiantuntijoiden kanssa. Co-creation projekteissa ratkotaan kehittämishaasteita ja luodaan tulevaisuuden palvelu- ja tuotekonsepteja.

demola kehittäminen

DEMOLA YRITYKSILLE

Demola on osa Lapin ammattikorkeakoulun palvelutoimintaa. Demola-projektit sopivat yrityksille ja organisaatioille, jotka ovat kiinnostuneita oman henkilöstönsä innovaatiokyvykkyyksien kehittämisestä. Asiakkaan tarpeiden mukaisissa toimeksiannoissa keskitytään uusien ilmiöiden ja kontekstien tutkimiseen. Projektien aiheet voivat liittyä esimerkiksi matkailuun, teknologiaan, terveydenhuoltoon, koulutukseen tai kulttuuriin. Demola kokoaa opiskelijoista monialaisen ja monikulttuurisen tiimin työskentelemään yhdessä toimeksiantajan asiantuntijoiden kanssa.
Demolan asiantuntevat fasilitaattorit ohjaavat tiimiä projektin ajan. Projektien lopputuloksena on testattu palvelu-/tuotekonsepti sekä demo.

Demola in Lapland on Lapissa toimiva, Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston osaamisen yhdistävä kehittämisalusta. Demola in Lapland on osa kansainvälistä Demola-allianssia. Suomessa kehitetty innovaatioalusta toimii tällä hetkellä 15 eri maassa ja 29 kaupungissa. Kansainvälinen allianssi mahdollistaa Demolan asiakasorganisaatioille toisten korkeakoulujen ja alueiden osaamisen hyödyntämisen osana yhteistyötä.


Demola kannustaa jatkuvaan kokeiluun avoimen, monipuolisen ja notkean yhteisen kehittämisen kautta.


Demola-projektin kesto on kaksi kuukautta. Toimintakielemme on englanti, mikä mahdollistaa myös vaihto-opiskelijoiden asiantuntemuksen hyödyntämisen projekteissa.

Vuoden 2019 projektien aikataulut (alustavat):
Q1: 16.1.-21.3.2019
Q2: 22.3.- 21.5.2019
Q3: viikot 36-45
Q4: viikot 42-50


Lue lisää Demolasta: www.demola.net
DEMOLA OPISKELIJOILLE

Demola on innovaatioympäristö, jossa Lapin korkeakoulujen opiskelijat työskentelevät yhdessä yritysten ja organisaatioiden asiantuntijoiden kanssa. Demola-projekteissa ratkotaan aitoja työelämän kehittämishaasteita ja luodaan tulevaisuuden palvelu- ja tuotekonsepteja yhteiskehittämisen menetelmin.

Demola on osa opintojasi Lapin ammattikorkeakoulussa. Demola-projektit sopivat opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään osaamistaan monialaisessa projektissa. Projektit vaativat itseohjautuvuutta ja kykyä soveltaa aiemmin oppimaansa. Hyvä ajankohta Demola-projekteille on yleensä opintojen loppuvaiheessa. Opiskelijana voit hakea mukaan tarjolla oleviin Demola-projekteihin oman kiinnostuksesi ja opiskeluaikataulusi mukaan. Demola koostaa opiskelijoista monialaisen tiimin, jossa on eri alojen opiskelijoita niin Lapin ammattikorkeakoulusta kuin Lapin yliopistosta. Lisäksi tiimin työskentelyyn osallistuu aina myös toimeksiantajan edustaja, koko projektin ajan.

Projektien aiheet voivat liittyä esimerkiksi matkailuun, teknologiaan, terveydenhuoltoon, koulutukseen tai kulttuuriin. Demolan fasilitaattorit ohjaavat tiimiä projektin ajan. Projektien lopputuloksena on testattu palvelu-/tuotekonsepti sekä demo. Demola kannustaa jatkuvaan kokeiluun, hurjiin ideoihin ja tulevaisuutta muuttavaan ajatteluun.

Demola-projektin kesto on kaksi kuukautta ja toimintakielemme on englanti. Innovaatio- ja kehittämistaitojen lisäksi Demola-projektit ovat hyvä tilaisuus kasvattaa osaamista monikulttuurisessa tiimissä toimimisesta ja päästä käyttämään englantia arjessa. Jos sinua ei valita mukaan hakemaasi projektiin, kannattaa hakea rohkeasti myöhemmin uudestaan! Ennen projektin alkua keskustele oman opettajasi tai ohjaajasi kanssa, minkä opintojakson osaamista voit Demola-projektilla hankkia.

demola

Vuoden 2019 projektien aikataulut (alustavat):
jakso 3) 16.1.-20.3.2019
jakso 4) 18.3.- 16.5.2019
jakso 1) 6.9.-6.11.2019
jakso 2) 8.11.-12.12.2019

Lue lisää Demolasta: www.demola.net
Tutustu tuleviin projekteihin ja hae mukaan: https://applications.demola.net/

Lisätietoja:
Elisa Lahti, Site Manager
Demola in Lapland
Puh. 040 710 6426
elisa.lahti(at)demola.net
Jokiväylä 11C
FI-96300, ROVANIEMI

Miten mukaan?

Ota yhteyttä:

Elisa Lahti, Demola Lapland Site Manager
Puh. 040 710 6426
elisa.lahti(at)demola.net

Jokiväylä 11C
FI-96300, ROVANIEMI

Demola Facebook