Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Täydennyskoulutus
 

Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijan henkilösertifiointiin valmentava koulutus

 


Ajankohta

                     

Tammik. 2020 - Toukok. 2021

Laajuus

 

Kemi

  Rovaniemi
Hinta

13 500 / 8 800 € / hlö              

Kouluttaja

ins. yamk Matti Moilanen


       
Ilmoittautuminen

 

31.10.2019 mennessä.

Tornio
   
   

Paikka

Koulutus alkaa tammikuussa 2020 ja päättyy toukokuussa 2021. Koulutus on monimuotokoulutusta, joka toteutetaan lähiopetuksena noin 2 päivää per kuukausi Centria-ammattikorkeakoulun tiloissa Ylivieskassa ja etäopetuksena päivisin verkkoympäristön kautta, mikä edellyttää osallistujalta tietokoneen ja verkkoyhteydet.

 

Centria-ammattikorkeakoulu

Vierimaantie 7
84100 YLIVIESKA

 

Lapin AMK Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisala
Jokiväylä 11
96300 ROVANIEMIToimipiste- ja
majoittuminen    

Verkko/lähiopetus

Perustiedot

Lapin ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä Centria ammattikorkeakoulun kanssa rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijan henkilösertifiointiin valmentavat koulutukset. Koulutus on suunnattu kiinteistöjä omistaville ja hallinnoiville henkilöille, sisäilma- ja homeongelmia tutkiville konsulteille, terveystarkastajille sekä henkilöille, jotka haluavat perehtyä syvällisesti alaan. Valmentavan koulutuksen jälkeen on henkilösertifioinnin vaatimusten täyttävien mahdollista hakea RTA tai sisäilma-asiantuntijan henkilösertifikaattia. Sertifikaatit myöntää Eurofins Expert Servises Oy.

Sertifikaattia voi hakea www.omasertifikaatti.fi- palvelun kautta.
Sertifikaatin hakuohjeet: https://www.rakentamisensertifikaatit.fi/haluan_sertifikaatin/hae_sertifikaattia.

Rakennusterveysasiantuntijan valmentavaan koulutukseen (myöh. RTA) osallistujat saavat koulutuksen yhteydessä myös sisäilma-asiantuntijan valmentavan koulutuksen. Koulutukseen osallistuva voi halutessaan suorittaa pelkästään sisäilma-asiantuntijan valmentavan koulutuksen.

RTA- koulutuksen sisältö on kuvattu STM:n asetuksessa asunnon ja muun oleskelutilan terveydellisistä olosuhteista sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden pätevyysvaatimuksista 545/2015 ja tarkemmin Asumisterveysasetuksen soveltamisohjeet. Osa V. Valvira 2016.

Valvira-asumisterveysasetuksen soveltamisohje.

https://www.rakentamisensertifikaatit.fi/sertifikaatit/rakennusterveysasiantuntija

  • -   Sertifioidun rakennusterveysasiantuntijalta edellytetty pohjakoulutusvaatimus on määritelty Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa (545/2015).
  • -   Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijan sertifikaattiin johtava koulutus
  • -   Pätevöitymiskoulutus- sanan on korvannut sertifikaattiin johtava koulutus

 

Valmentavassa koulutuksessa käydään lävitse voimassa olevan asetuksen (545/2015) vaatimukset koulutuksen sisällöstä, jonka sisältö koostuu kolmesta eri osioista. A osiossa perehdytään rakennusten sisäilman epäpuhtauksiin, homeeseen, bakteereihin ja terveysvaikutuksiin. Sisäilmaongelmia tutkitaan ja analysoidaan erilaisilla laboratoriomittausmenetelmillä ja välineillä sekä perehdytään epäpuhtauksien torjuntaan. B osiossa tarkastellaan syvällisemmin rakennusfysiikkaa, rakenteiden fysikaalisia ominaisuuksia, perehdytään rakenteiden ja materiaalien kuntotutkimusmenetelmiin, tuotantotekniikkaan uudis- ja korjausrakentamisessa. Lisäksi perehdytään asiantuntijana toimimiseen sisäilmaongelmien oikeustapauksissa ja sopimustekniseen lainsäädäntöön. C osiossa käydään lävitse ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikkaa sekä opetellaan niihin liittyviä mittaus- ja tutkimusmenetelmiä. RTA koulutukseen osallistuvat perehtyvät edellä mainitun lisäksi syvällisemmin kuntoarvio- ja kuntotutkimusmenetelmiin, rakennetekniikkaan, lainsäädäntöön ja tekevät rakennusterveyden asiantuntijan valmentavaan koulutukseen vaaditun opinnäytetyön.

Koulutus alkaa tammikuussa 2020 ja päättyy toukokuussa 2021. Koulutus on monimuotokoulutusta, joka toteutetaan lähiopetuksena noin 2 päivää per kuukausi oppilaitoksessa ja etäopetuksena päivisin verkkoympäristön kautta, mikä edellyttää osallistujalta tietokoneen ja verkkoyhteydet.


Hinta:
Rakennusterveyden asiantuntija osio 13 500 euroa/osallistuja
Sisäilma-asiantuntija osio 8 800 euroa/osallistuja

Koulutuksen hinta jakautuu tasaisina erinä kolmelle eri lukukaudelle siten, että ensimmäisen lukukauden maksuerä maksetaan ennen koulutuksen alkua joulukuussa 2019 ja seuraavat lukukausierät toukokuussa 2020 sekä joulukuussa 2020 (4500€/erä 3 erää RTA ja 2933 €/erä 3 erää sisäilma-asiantuntijakoulutuksesta). Henkilön ilmoittautuminen mukaan koulutukseen tarkoittaa sitä, että opiskelija sitoutuu ottamaan opiskelupaikan vastaan ja maksamaan koulutuksen maksut. Jos opiskelija peruu sitovan ilmoittautumisensa ilmoittautumisajan jälkeen, perii oppilaitos 50% suuruisen maksun ensimmäisestä lukukauden maksuerästä.


Koulutus vaatii toteutuakseen vähintään 10 osallistujaa.
Koulutuksen ilmoittautuminen 31.10.2019 mennessä.

Lisätietoja henkilösertifikaateista ja niiden vaatimuksista:
https://rakentamisensertifikaatit.fi/sertifikaatit/rakennusterveysasiantuntija
https://rakentamisensertifikaatit.fi/sertifikaatit/sisailma-asiantuntija

 

Liitetiedostot

Lisätiedot

Niko Pernu
0405864341
niko.pernusähköposti.jpg

 

Matti Moilanen
0406352964
matti.moilanensähköposti.jpg

 

Jyrki Huhtaniska
0405468856
jyrki.huhtaniskasähköposti.jpg

   
   
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK