kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Täydennyskoulutus
 

SFS 6002 Teollisuus SÄTKY - koulutus 3/2022

 


Ajankohta

                     

4.10.2022

Laajuus

 

1 pv

Kemi

  Rovaniemi
Hinta

350 € +24% ALV /hlö              

Kouluttaja

Veli Pekka Kumpulainen


       
Ilmoittautuminen

 

18.9.2022 mennessä

Tornio
   
   

Paikka

4.10.2022 Kemi

Toteutustapa: Lähiopetus

---------------

Lapin AMK, Uudistuva teollisuus
Tietokatu 1 KemiToimipiste- ja
majoittuminen    

Kemi

Perustiedot

Standardi SFS 6002 "Sähkötyöturvallisuus" edellyttää, että kaikki sähköalan töitä tekevät henkilöt tuntevat oman työympäristönsä ja tehtäviensä osalta turvalliset toimintatavat. Standardin edellyttämällä sähkötyöturvallisuuskoulutuksella varmistetaan turvallisten toimintatapojen tuntemus.

Yhtiöiden omistussuhteet ovat muuttuneet ja kunnossapitotoimintoja on ulkoistettu. Nykyisin useat sähköalalla töitä tekevät henkilöt joutuvat toimimaan heille vieraassa työympäristössä ja usea haltijan sähkölaitteistoissa, joissa on erilaiset toimintatavat.

Tämän seurauksena on syntynyt tarve luoda yhteiset turvallisuus- ja toimintaperiaatteet pienjännite ja yli 1 kV suujännitetöihin sekä SFS 6002 TEOLLISUUS-SÄTKY - koulutus. Tavoitteena on käyttövarmuuden ja turvallisuuden edistäminen, sekä alan yhteisten toimintatapojen ja käsitteistön yhdenmukaistaminen voimalaitoksissa ja teollisuudessa. Kirjasessa ja koulutuksessa turvallisuusohjeet ja -menettelyt esitetään mahdollisimman käytännönläheisesti työympäristöön sovellettuna.

Turvallisuuden peruspilareita ovat hyvä töiden ja kytkentöjen ennakkosuunnittelu, vaaratekijöiden tunnistaminen ja niiden huomioon ottaminen suunnitelmissa ja töissä sekä työkohteessa edellytettävien turvallisuustoimenpiteiden tinkimätön suorittaminen. Noudattamalla tässä ohjekirjasessa ja koulutuksessa annettuja turvallisia toimintatapoja jokainen sähköalalla toimiva henkilö varmistaa omaa ja muiden turvallisuutta sekä käyttövarmuutta.

Teollisuus Sätky-ohjeen sisällön mukaisesti annettava koulutus täyttää työnantajalle kuuluvan velvoitteen kohdennetusta sähkötyöturvallisuuskoulutuksesta.

Hinta sisältää koulutuksen, Sähkötyöturvallisuus teollisuudessa – kirjasen (n. 60 sivua), kirjallisen tentin ja tentin läpäisseille viisi vuotta voimassa olevan sähkötyöturvallisuuskortin (Teollisuus Sätky-kortti) sekä koulutuspäivän kahvit ja ateriat.

Kouluttajana toimii Veli Pekka Kumpulainen, joka on Adato Oy:n auktorisoima sähkötyöturvallisuuskouluttaja.

Liitetiedostot

Teollisuus-Sätky koulutuksen ohjelma 4.10.2022.pdf

Lisätiedot

Veli-Matti Pelimanni
040 729 70 79
veli-matti.pelimannisähköposti.jpg

Kurssille voidaan ottaa maksimissaan 25 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lapin AMK pidättää oikeuden muutoksiin.

Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. vähäisen osallistujamäärän vuoksi (< 10 henkilöä). Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.