Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Lahjoitukset ja varainkeruu

Näin voit Tukea toimintaamme

 

Lapin ammattikorkeakoulu kutsuu yhteistyökumppaninsa vahvistamaan Lapin osaamispääomaa.

 • Saaduilla lahjoituksilla tuemme ammattikorkeakoulun koulutus-, tutkimus- ja kehittämistoimintaa.
 • Stipendirahastosta tumme opiskelijoiden opintoja ja soveltavaa tutkimusta sekä heidän taiteellista tai yleishyödyllistä toimintaansa.

Lahjoittamalla Lapin AMKille lahjoitat Lapin tulevaisuudelle.

Yli 850 euron lahjoituksesta voit tehdä lahjoitusvähennyksen:

 

Kiitos tuestanne!


Elävä lappi - osaamispääomaa tulevaisuuteen

Lapin ammattikorkeakoulu kutsuu lappilaiset ja Lapissa toimivat yritykset, julkiset organisaatiot ja yhteisöt vahvistamaan Lapin osaamispääomaa.

Lappiin investoidaan nyt voimakkaasti. Investoidaan siis myös osaamiseen.


Arktisuudesta elinvoimaa

Lapin AMK on aidosti lappilainen korkeakouluosaamisen kehittäjä ja uuden luoja. Haluamme rakentaa maakunnan ja nuortemme vahvaa tulevaisuutta yhdessä alueen elinkeinoelämän ja muiden toimijoiden kanssa.

Arktisen toimintaympäristön vaatimuksista nousee erityisosaamista, joka yhdistyy liiketoimintamahdollisuuksiin sekä ratkaisukeskeiseen ja avoimeen toimintakulttuuriin.

Lapin AMK tutkii ja kehittää arktista olosuhdeosaamista yhdessä alueen elinkeinoelämän kanssa ja tukee osaltaan uuden yritystoiminnan viriämistä Lappiin. Arktinen alue kiinnostaa ja tarjoaa potentiaalia uusille innovaatiolle ja liiketoiminnalle.

Osaamista Lappiin

Ammattikorkeakouluopinnot tehdään yhä enemmän yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa ja opiskelijat oppivat ja toimivat aidoissa työelämän kehittämishankkeissa.

Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuu vuosittain noin 1000 ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta opiskelijaa. Vuonna 2016 Lapin AMKissa osaamistaan päivitti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK) kautta noin 110 työelämässä mukana olevaa asiantuntijaa.

Lapin AMKista valmistuneista opiskelijoista selvä enemmistö on kotoisin Lapista ja suurin osa löytää myös ensimmäisen työpaikkansa Lapista. Valmistuvat opiskelijat työllistyvät nopeasti ja ovat kysyttyjä maakunnan rajojen ulkopuolellakin. Opintojen aikana luodut verkostot ja yhteydet työelämään tukevat sekä työnantajan rekrytointia, että valmistuneen työllistymistä.

 

Lue lisää lahjoitusten käytöstä

Katso ketkä kaikki ovat tähän mennessä osallistuneet

Uutisia lahjoituksista ja lahjoittajista
23.8.2018 8:00

LähiTapiola lahjoitti AMKille 60 000 euroa

LähiTapiola Lappi osallistui Lapin AMKin varainkeruukampanjaan, koska yhtiö ja sen neljä tuhatta asiakasyritystä tarvitsevat ammattitaitoista lappilaista työvoimaa.

27.6.2018 12:00

Digipolis lahjoitti Lapin AMKille 10 000 euroa

Digipolis Oy on ammattikorkeakoulun tärkeimpiä tutkimus- ja kehittämishankkeiden yhteistyökumppaneita.

8.6.2018 9:00

Lapin Yrittäjät liittyi ammattikorkeakoulun varainkeruukampanjaan

Lapin AMK sai monen muun ammattikorkeakoulun tapaan viime vuoden lopulla luvan käynnistää varainhankinnan. Valtio myöntää ammattikorkeakoululle vastinrahaa suorassa suhteessa sen keräämään rahapottiin. AMKin varainkeruukampanja on saanut nimekseen Elävä Lappi – osaamispääomaa tulevaisuuteen.

8.2.2018 18:00

Rovaniemen Työterveys ry:n jäsenyrityksiltä lahjoitus Lapin ammattikorkeakoululle

Lapin AMKin saama lahjoitus kohdennetaan sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opettajien työelämäyhteistyön kehittämiseen.

21.12.2017 16:00

Lapin ammattikorkeakoulun varainkeruu on käynnistynyt

Lapin ammattikorkeakoulu on käynnistänyt varainhankinnan saatuaan Poliisihallitukselta rahankeräysluvan. Ensimmäisen lahjoituksen ovat tehneet Lapin Osuuspankit.

Yhteydenotot
Johtaja Leena Alalääkkölä

leena.alalaakkola(at)lapinamk.fi
p. 040 055 9065

Postiosoite:
Lapin AMK
Lumikontie 2
94100 Kemi

 

Keräysluvan numero RA/2017/1271

Tunnuslukuja 2017

 • Budjetoitu liikevaihto
  40,5 miljoona euroa
 • Tutkinto-opiskelijoita
  5500
 • Henkilöstöä
  470
 • Tutkimus- ja kehittämistoiminnan volyymi
  8 miljoonaa euroa
 • TKI-hankkeissa tehdyt henkilötyövuodet
  106 henkilötyövuotta
 • Opinnäytetöinä työelämälle tehdyt kehittämisprojektit
  1100 (275 henkilötyövuotta)
 • Opiskelijoiden harjoittelujaksot
  390 henkilötyövuotta 
Esite
Varainhankinnan esite kansi web.jpg
Katso myös

Lapin AMKin stipendirahasto

Lapin ammattikorkeakoulun stipendirahasto on perustettu tukemaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opintoja, soveltavaa tutkimusta, taiteellista tai yleishyödyllistä toimintaa.

Rahasto

 • vastaanottaa lahjoituksia ja testamenttivaroja,
 • myöntää apurahoja ja stipendejä opiskelijoiden opintoja, soveltavaa tutkimusta tai taiteellista toimintaa varten (haetaan rahastolta etukäteen tulevaan tai meneillään olevaan toimintaan) sekä
 • tunnustuspalkintoja (= perinteisiä stipendejä, myönnetään jälkikäteen jostain jo tehdystä toiminnasta) opiskelijoiden tekemän tieteellisen, taiteellisen tai yleishyödyllisen toiminnan tunnustukseksi.

 

Rahastoon voidaan myös lahjoittajan toivomuksesta perustaa oma nimikkorahasto, jonka varoja seurataan rahastossa erikseen.

Rahaston varojen jaosta ja myöntämisen perusteista päättää Lapin ammattikorkeakoulun rehtori ammattikorkeakoulun johtoryhmän nimeämän työryhmän esityksestä. Samalla huomioidaan mahdolliset lahjoittajien asettamat ehdot varojen myöntämiselle. Mikäli lahjoittaja haluaa itse nimetä saajan, lahjoitusta ei voida käsitellä stipendirahaston kautta.

Tunnustuspalkintoja jaetaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa valmistumisjuhlien yhteydessä. Apurahoja ja stipendejä esimerkiksi opinnäytetyön tekemiseen tai muuhun vastaavaan toimintaan haetaan erillisten ohjeiden mukaisesti läpi lukuvuoden.

Apurahan, stipendin tai tunnustuspalkinnon antajan eli Lapin ammattikorkeakoulun on ilmoitettava verohallinnolle kaikki apurahat, stipendit sekä tunnustuspalkinnot, joiden määrä samalle suorituksen saajalle kalenterivuonna on vähintään 1 000 euroa.

Lapin ammattikorkeakoulun stipendirahaston myöntämä apuraha, stipendi tai tunnustuspalkinto on lähtökohtaisesti saajalleen verovapaata tuloa. Lapin ammattikorkeakoulu tulkitaan verotuksessa yksityiseksi tahoksi. Verohallinnon ohjeet.

Lahjoitukset

Yritykset, yhteiset ja yksityiset henkilöt voivat tehdä rahastoon lahjoituksia. Saaduista apurahalahjoituksista jää aina 10 % rahaston kartuttamiseen.

Lahjoituksia voi tehdä maksamalla lahjasumman rahaston pankkitilille, jonka tilinumeron saa rahaston yhteyshenkilöltä. Lapin ammattikorkeakoululla on myös lahjakirjan pohjalomake, jota voi käyttää lahjoituksen tekemiseen ja lisätietojen antamiseen.

Lahjoittaja saa vähentää verotuksessaan 850 euron ja sitä suuremmat tieteellistä tai taiteellista toimintaa edistävät lahjoitukset ammattikorkeakoululle, jos lahjoittaja on yhteisö, yksityinen henkilö tai kuolinpesä. Tarkemmat säännökset ovat tuloverolain 57 ja 98 a pykälissä.

Yhteydenotot
Rahaston yhteyshenkilö
Kaija Kylmälä

kaija.kylmalaharmaasähköposti.jpg
p. 040 775 8144

Postiosoite:
Lapin ammattikorkeakoulu/Stipendirahasto
Jokiväylä 11 C
96300 Rovaniemi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK