Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Kehittämisympäristöt

pLAB - Ohjelmistotekniikan laboratorio

pLAB on Lapin ammattikorkeakoulun ohjelmistotekniikan laboratorio, jonka kärkiosaamista on reaaliaikaisen 3D peli- ja virtuaaliteknologian hyödyntäminen eri elinkeinoaloilla. 

Toinen kärkiosaamisalue on perinteisempi ohjelmistotekniikka sisältäen WEB ohjelmoinnin, mobiilisovellukset, tietokannat paikkatietojärjestelmät sekä stand-alone ja server-client ohjelmistot nykyaikaisilla menetelmillä, teknologioilla ja kielillä.

Visualisoinnit, simulaatiot, hajautetut reaaliaikaiset simulaatiot, pelilliset oppimisympäristöt, oppimispelit, virtuaaliset harjoitusympäristöt ja niiden hyödyntämien esimerkiksi sairaanhoidon opetuksessa tai metsätaloudessa.

Ohjelmistoprojektien hallinta ja läpivienti ovat sisällytettynä kumpaankin osaamiskärkeen.

Laboratoriossa on myös kattavat laitteistot ja kehitysympäristöt projektien toteuttamiseksi.

pLAB tarjoaa myös kehittämispalveluita ja tukifunktioita yrityksille ja muille sidosryhmille.

Visualisointiympäristöjen lisäksi pLABissa toteutetaan monipuolisesti ratkaisuja aina www-sivuista mobiili- ja työpöytäsovelluksiin.

pLAB tukee ohjelmistotekniikan erikoisosaamisellaan muun muassa matkailuun, luonnonvara- ja hoitoalaan liittyvää koulutusta ja liiketoimintaa.

 

 

Henkilöstö

pLAB on tieto ja viestintätekniikan alainen laboratorio, jossa toimii myös saman niminen TKI-ryhmä.

Ryhmässä työskentelee tällä hetkellä palkattuna yhteensä 18 henkeä. Ohjelmoijien lisäksi laboratoriossa työskentelee myös graafikoita, 3D mallintajia sekä äänisuunnittelijoita. Opiskelijoita laboratoriossa on keskimäärin 5 -10, osa kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.

Teemme tiivistä yhteistyötä Lapin yliopiston kanssa ja erityisesti Taiteiden tiedekunnan kanssa, koska heidän design, ART, 3D mallinnus sekä palvelumuotoiluosaamisensa täydentää hyvin laboratorion teknologiaosaamista.

 

Monimuotoinen oppimisympäristö

Laboratorio on oppimisympäristö, jossa opiskelijat voivat viedä opintojaan eteenpäin osallistumalla laboratorion toimintaan. Annamme mahdollisuuden suunnata ja kasvattaa omaa ammatillista osaamistaan osallistumalla yrityslähtöisten projektien ja toimeksiantojen toteutuksiin.

Opiskelijat voivat suorittaa erilaisia projekti-, harjoitus- ja opinnäytetöitä sekä suorittaa kursseja hyväksi lukujen kautta tai suoraan vapaasti valittavina kursseina.

 

pLAB historia

Laboratorio toiminta aloitettiin ”Virtuaalitodellisuuden Ohjelmointilaboratorio Plab” -EAKR hankkeena vuonna 1999. Laboratorion kehityshanke aloitettiin vuonna 2001 ja pLAB avattiin vuonna 2003. Laboratorion kehitys toteutettiin Euroopan aluekehitysrahoituksella.

Katso myös
Yhteystiedot

Lapin ammattikorkeakoulu
Rantavitikka/ pLAB
Jokiväylä 11
96300 Rovaniemi

Koordinaattori
pertti.rauhalasähköposti.jpg
Puh. 040 070 5845

Henkilökunta

plabkartta.pngVerkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK