Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille

pLAB - Ohjelmistotekniikan laboratorio

pLAB on Lapin ammattikorkeakoulun ohjelmistotekniikan laboratorio, jonka osaamisalueena ovat erityisesti ohjelmisto- ja mittausteknologiat sekä reaaliaikaiset integroidut 3D-visualisointiympäristöt.

pLAB tarjoaa myös kehittämispalveluita eri sidosryhmille ja tukifunktioita
yrityksille. Visualisointiympäristöjen lisäksi pLABissa toteutetaan monipuolisesti ratkaisuja aina www-sivuista mobiili- ja työpöytäsovelluksiin. Tarjottavat palvelut löytyvät Palvelut-sivulta

pLAB:in toiminnan päämääränä on tukea omilla vahvuuksillaan Lapin AMKin tutkimus- ja innovaatiotoimintaa sekä erityisen vahvasti lisätä koulutuksen integraatiota näihin toimintoihin.

pLAB tukee ohjelmistotekniikan erikoisosaamisellaan muun muassa matkailuun, luonnonvara- ja hoitoalaan liittyvää koulutusta ja liiketoimintaa. pLABin vahvuutena on vahva osaaminen ohjelmistotekniikan eri osa-alueilta sekä laaja kokemus kansallisesta ja kansainvälisestä hanketoiminnasta.

Tämän lisäksi pLAB tukee Lapin AMKin koulutusohjelmien, erityisesti tietotekniikan koulutusohjelman, opetusta tarjoamalla käyttöön osaamisen lisäksi oppimisympäristön, joka tukee Lapin AMKissa käytössä olevaa ongelmaperustaista oppimisnäkemystä.

 pLAB visio

Olemme laajalle verkostoitunut, kansainvälinen ohjelmistotekniikan eri osa-alueisiin keskittynyt laboratorio, jonka vahvuutena on TKI-osaaminen sekä hanketoiminnan ja opetuksen vahva integraatio. Toimimme yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun laboratorioiden kanssa vahvistamalla osaamisellamme laboratoriokokonaisuutta tuottamalla laadukkaita ohjelmistotekniikan palveluita.

Opiskelijoille tarjoamme mahdollisuuden kehittää osaamistaan työelämästä ja TKI-projekteista tulevissa haastavissa toimeksiannoista. Laboratorion tavoite on olla laadukas ja monimuotoinen oppimisympäristö.

 

pLAB arvot

- Päämäärämme on opetuksen tukeminen osaamisellamme
- Vastaamme opetuksen ja tutkimus- ja innovaatiotoiminnan integraatioon liittyviin haasteisiin
- Tuemme opiskelijoiden työelämälähtöistä ja ongelmakeskeistä oppimista laboratorioympäristössä
- Kehitämme toimintaamme myös opiskelijoiden tarpeisiin

 

pLAB historia

Laboratorion kehityshanke aloitettiin vuonna 2001 ja pLAB avattiin vuonna 2003. Laboratorion kehitys toteutettiin Euroopan aluekehitysrahoituksella.

huone4_1_1.png

PLAB vinjetti.jpg

 

 

 

 

 

 

 

In English

Yhteystiedot

Lapin ammattikorkeakoulu
Rantavitikka/ pLAB
Jokiväylä 11
96300 Rovaniemi

Koordinaattori
pertti.rauhalasähköposti.jpg
Puh. 040 070 5845

Henkilökunta

plabkartta.pngVerkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK