kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Verkoston voimalla osaksi työelämää
Luontotoimintaryhmä (Ei käynnissä tällä hetkellä)
Lisätietoa
   

Mitä?

Luontoryhmässä tutustutaan Rovaniemen lähiluonto kohteisiin ja niiden tarjoamiin erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin. Osallistujilla on myös mahdollisuus itse suunnitella tarkemmin toiminnan sisältöä ja kohteita. Tavoitteena on tukea omatoimisen luontoharrastuksen syntymistä ja innostumista Rovaniemen monipuolisesta lähiluontoympäristöstä. Ryhmä tapaamisten kesto kaksi tuntia. Jokaisella kerralla nautitaan kahvit, teet nuotiolla, jos kohteessa on tulistelupaikka.

Leena kuva 2.jpg

Missä?

Rovaniemen lähiluontokohteet.

 

Milloin?

Syksyllä

1.kerta. Toiminnan suunnittelua yksilökeskeisen luontotoiminnan suunnittelun työkaluilla. Virittäytyminen suunnitteluun lähiluontoon suuntautuvalla kävelyllä ja unelmien luontotaulun tekeminen sisätiloissa tai sään salliessa toiminta kokonaisuudessaan Ounasvaaran näköalatornin laavulla, tällöin kokoontuminen Valdemarin parkkialueella, josta kävelemme yhdessä näköalatornin laavulle.

2.kerta. Marjaretki Ounasvaaran tai Pöyliövaaran alueella. Kokoontuminen Valdemarin parkkipaikalla tai Pöyliövaaran retkeilyalueen parkkipaikalla riippuen retken kohteesta.

2.kerta. Koivusaaren luontopolku. Mindfulness-harjoitteita polun varrella. Kokoontuminen Ounaspaviljongin parkkipaikalla.

3.kerta. Arktikumin puisto. Tutustuminen puiston kasveihin ja luontovalokuvausta. Kokoontuminen Pilkkeen sisäänkäynnin edustalla.

4. kerta. Geokätköilyä. Kokoontuminen Asema 56 pihassa (Paloasemaa vastapäätä). Halutessasi voit ladata jo ennakkoon puhelimeesi Geogoashing -sovelluksen Play- kaupasta tai AppleStoresta.

5.kerta. Päiväretkelle varustautuminen ja varusteiden esittely. Kokoontuminen Ounasvaaran majalla, josta kävelemme näköalapaikan laavulle. Halutessasi voit ladata puhelimeen Pokemon Go -sovelluksen ja keräillä pokemoneja kävelyn aikana. Muista siis ladata puhelimesi akku.

Keväällä:

1.kerta. Toiminnan suunnittelua yksilökeskeisen luontotoiminnan suunnittelun työkaluilla. Virittäytyminen lähiluontoon suuntautuvalla kävelyllä ja luontotaulun tekeminen sisätiloissa.

2.kerta. Ounasvaaran talvikävelyreittiin tutustuminen ja sen kiertäminen. Ounasvaaran laavulla evästely. Mindfulness-harjoitteita matkan varrella. Kokoontuminen Sky hotelin alapuolella olevalla parkkipaikalla.

3.kerta. Retkeily Revontuli laavulla (Arktikumin läheisessä rannassa) ja tikkupullien paistaminen. Kokoontuminen Pilkkeen sisäänkäynnin edustalla.

4.kerta. Pilkkiretki Kirkkolammen tai Kemijoen rantaan. Kokoontuminen Kirkkolammen laavulla.

5.kerta. Avantouinti. Tietoa kylmän terveysvaikutuksista. Kokoontuminen Valdemarin parkkipaikalle.

6. kerta.  Muuttolintujen bongailu ja luontotietovisailua Koivusaaren lintutornilla. Kokoontuminen Ounaspaviljongin parkkipaikalla.

7. kerta. Auttikönkään päiväretki. Tämä erikseen sovittava retki ja sen järjestelyt.

 

Kenelle?

Sinulle, joka olet innostunut tutustumaan erilaisiin lähiluontoympäristöihin ja nauttimaan kauniista paikoista mukavassa seurassa. Kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset työttömät ja työelämän ulkopuolella olevat henkilöt.

Leena kuva 1.jpg

 

Ota yhteyttä!

Leena Välimaa

040053980

leena.valimaa@lapinamk.fi

Luontoliikunta/tsempparikaveriryhmä (Ei käynnissä tällä hetkellä)
Lisätietoa

Mitä?

Luontoliikuntaryhmässä testailemme yhdessä erilaisia luontoliikuntamuotoja esimerkiksi eri tavoin luonnossa liikkuen mukavassa porukassamme. Kevään luontoliikuntaan tutustumisten jälkeen ryhmän matka huipentuu pienelle vaellukselle Pallas-Yllästunturin maastoon. Ryhmässä käynti ei edellytä aikaisempaa kokemusta luontoliikunnasta tai omia liikunta-/vaellusvälineitä. Myöskään loppuretkelle osallistuminen ei ole pakollista. Tule matkaan ja suunnitellaan yhdessä kevään eri aktiviteetteja!

Missä?

Päätämme yhdessä aina seuraavan kerran tapaamispaikan, mutta paikka on luettavissa myös täältä. 

Milloin?

Syksyllä

1. kerta. Syksyn toiminnan suunnittelukerta ja testattavien lajien valintaa. Tavataan Kirkkolammen infokyltin luona.

2. kerta. Esim. Ounasvaaran kävelyrettiin ja kuntoportaisiin tutustuminen.

3. kerta. Esim. Fresbeegolfiin tutustuminen.

4. kerta. Esim. Stadionin ulkokuntoilulaitteisiin ja katukoripalloon tutustuminen.

5. kerta. Esim. Polkujuoksuun ja/tai suunnistukseen tutustuminen.

6. kerta. Syystalven toiminnan suunnittelukerta ja testattavien lajien valintaa. 

7. kerta.

8. kerta.

9. kerta.

10. kerta. 


Keväällä

1. kerta. Talven toiminnan suunnittelukerta ja testattavien lajien valintaa. Tavataan Waldemarin rannassa.

2. kerta. Esim. Talvikävelyreittiin ja sauvakävelyyn tutustuminen.

3. kerta. Esim. Lumikenkäilyyn tutustuminen.

4. kerta.  Esim. Liukulumikenkäilyyn tutustuminen.

5. kerta. Esim. Avantouintiin tutustuminen.

6. kerta. Kevään toiminnan suunnittelukerta. Tavataan Waldemarin rannassa.

7. kerta.  

8. kerta.

9. kerta. 

10. kerta. Retkipäivä Auttikönkäälle yhdessä luontoryhmän kanssa (mennään ja palataan yhteisellä kyydillä)

 

Halukkaille lähtijöille kesäkuussa  luontoliikuntaporukan loppuretki Pallas-Yllästunturin maastoon.

 

Kenelle?

Sinulle, joka haluat testata erilaisia luontoliikuntalajeja yhdessä mukavassa porukassa. Jos tykkäät luonnossa liikkumisesta ja haluisit mahdollisesti haastaa itseäsi hitusen testaamalla jotain uutta, sinun tulisi ehdottomasti olla osa kivaa porukkaamme! 

WOT-hankkeen kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset työttömät ja työelämän ulkopuolella olevat henkilöt.

Ota yhteyttä Vireeseen tai Kirsiin!

Hyvinvointipiste Vire

040 6741 306

vire@lapinamk.fi   

Kirsi Poikajärvi

0401583958

kirsi.poikajarvi@lapinamk.fi

 
Kuntosalistartit (Ei käynnissä tällä hetkellä)
Lisätietoa
Mitä?

Liikunnanohjaajaopiskelijat järjestävät tutustumiskertoja kuntosalille helmi- ja maaliskuussa. Mukaan tuleminen ei edellytä minkäänlaista aiempaa kokemusta kuntosaliharjoittelusta ja ystävälliset ohjaajat ohjeistavat muun muassa vapaiden painojen ja laitteiden käytössä sekä neuvovat sinua lähtötasosta riippumatta. Saat myös kuntosalikortin, jolla voit jatkaa kuntosalistarttien jälkeen uutta harrastusta omatoimisesti siitä innostuessasi!

Missä?

Keltakankaan kuntosalilla

Milloin?

Loka-marraskuussa

Kerta 1. Painotus: Toiminnallinen harjoittelu (Lähtötilanteen kartoitus ja perehtyminen kuntosaliharjoitteisiin, jotka auttavat arjessa toimimisessa. Käydään läpi toiminnallisen harjoittelun perusperiaatteet.)

Kerta 2. Painotus: Toiminnallinen harjoittelu (Eteen-taakse, sivulta-sivulle ja kierteisen suunnan kuntosaliliikkeet.)

Kerta 3. Painotus: Toiminallinen harjoittelu (Nilkan, polven, lantion, lannerangan, rintarangan ja kaularangan stabiloivat ja/tai liikkuvuutta lisäävät kuntosaliharjoitteet.)

Kerta 4. Painotus: Toiminnallinen harjoittelu (Lihastoimintaketjuja aktivoivat kuntosaliliikkeet.)

 

Helmi-maaliskuussa

Kerta 1. Painotus: Toiminnallinen harjoittelu (Lähtötilanteen kartoitus ja perehtyminen kuntosaliharjoitteisiin, jotka auttavat arjessa toimimisessa. Käydään läpi toiminnallisen harjoittelun perusperiaatteet.)

Kerta 2. Painotus: Toiminnallinen harjoittelu (Eteen-taakse, sivulta-sivulle ja kierteisen suunnan kuntosaliliikkeet.)

Kerta 3. Painotus: Toiminallinen harjoittelu (Nilkan, polven, lantion, lannerangan, rintarangan ja kaularangan stabiloivat ja/tai liikkuvuutta lisäävät kuntosaliharjoitteet.)

Kerta 4. Painotus: Toiminnallinen harjoittelu (Lihastoimintaketjuja aktivoivat kuntosaliliikkeet.)

 

*Kaikki harjoitukset sisältävät alkuverryttelyt, ydinharjoitteet ja loppuverryttelyt.

*Harjoittelussa keskitytään turvallisiin ja tehokkaisiin liikkeisiin asiakkaan lähtötaso huomioiden.

 

 

Kenelle?

Sinulle, joka haluaisit tutustua kuntosalilla käymiseen tai kehittyä kuntosaliharjoittelussa.

Kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset työttömät ja työelämän ulkopuolella olevat henkilöt.

Ota yhteyttä!

Hyvinvointipiste Vire

040 6741 306 

vire@lapinamk.fi   

Omahoidon työkalupakki
Lisätietoa

Mitä?

Omahoidon työkalupakki tarjoaa neuvontaa keskeisiin elämän osa-alueisiin asiakkaan tarpeen mukaisesti. Ensimmäisillä tapaamiskerroilla kartoitetaan asiakkaan tarpeet oman hyvinvoinnin lisäämiseksi ja alussa on mahdollista tehdä myös Firstbeat-mittaus, jonka pohjalta lähdetään suunnittelemaan jatkoa. Alla eri työkalupakkeja ja niitä kehitetään aina tarpeen mukaan lisää!

  1. OMAHOITOPAKETTI: UNI JA LEPO

    Tavoitteena oppia tunnistamaan hyvän ja palauttavan unen peruspilarit. Tapaamisella kartoitetaan omaan uneen liittyvät tottumukset ja tavat sekä opetellaan keinoja hyvään uneen valmistautumisesta

  2. OMAHOITOPAKETTI: KEINOJA STRESSIN JA JÄNNITYKSEN HALLINTAAN

    Tavoitteena tunnistaa omassa elämässä kuormitusta aiheuttavia asioita ja löytää keinoja niistä aiheutuvan stressin ja jännittämisen hallintaan.

    Tapaamisten aikana tunnistetaan stressin ja jännittämisen syitä ja opetellaan hallitsemaan stressiä ja vähentämään sosiaalisten tilanteiden jännitystä. Tapaamiset erikseen sovitussa paikassa. Tapaamiskertoja 4-5 asiakkaan tarpeen mukaisesti ensimmäisellä tapaamiskerralla tehtävän suunnitelman mukaisesti. Tapaaminen kestää 1,5-2 h/kerta.

  3. OMAHOITOPAKETTI: TAITOJA TAPATURMIEN HOITAMISEEN

Nyrjähtikö nilkka, saitko palovamman sormeen? Tässä omahoitopaketissa saat ohjeita ja käytännön harjoituksia mahdollisten omien tai kaverin tapaturmien hoitoon. Käytännön läheistä ohjausta toimiseen tapaturmatilanteissa. Aiheena nilkan nyrjähdys, murtumat, palovammat, ampiaisen pisto tai kyyn purema, roska silmässä. Tapaamisten sisältö suunnitellaan asiakkaan tai ryhmän tarpeiden mukaisesti.

Missä?

Sovitaan yhdessä sopivat tapaamispaikat

Milloin?

Sovitaan yhdessä ajankohdat 4–5 tapaamisille.

Kenelle?

Sinulle, joka haluaisit ylläpitää tai kehittää hyvinvointiasi esimerkiksi jännittämisen, stressin hallinnan, unen, ravinnon tai liikunnan suhteen. Kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset työttömät ja työelämän ulkopuolella olevat henkilöt. (Yksilö- tai ryhmätapaamiset mahdollisia)

 

Ota yhteyttä!

Sirpa Kaukiainen

0400526897

sirpa.kaukiainen@lapinamk.fi

Personal fitness coaching (Ei käynnissä tällä hetkellä)
Lisätietoa
Mitä?

Tässä valmennuksessa saat oman liikunnanohjaajaopiskelija-valmentajan. Valmennukseen sisältyy alussa tehtävä Hucosport-hyvinvointinavigaattori, sinulle tehty henkilökohtainen harjoitussuunnitelma, viikoittaisia ohjauksia, halutessasi esimerkiksi ravitsemusneuvontaa ja ennen kaikkea tukea sinun tavoitteidesi tukemiseksi!

Missä?

Oman valmentajan kanssa sovitaan yhdessä tapaamispaikat ja sopivat ajankohdat. Valmennus on mahdollista toteuttaa myös täysin etänä.

Milloin?

Valmennus toteutetaan 21.2.2022–20.3.2022

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 23.1.2022

Kenelle?

Sinulle, joka haluat kehittää hyvinvointiasi ja saada sinulle sopivan oman harjoitusohjelman henkilökohtaiselta valmentajaltasi.

WOT-hankkeen kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset työttömät ja työelämän ulkopuolella olevat henkilöt.

 

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu!

Hyvinvointipiste Vire

040 6741 306

vire@lapinamk.fi

Toteuttaa:

WOT-hanke