kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille

FrostbiT

R&D Partner and Learning Environment in XR, Games and Apps

FrostBit-ohjelmistolaboratorio operoi Digitaaliset ratkaisut -osaamisryhmässä yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun TVT-koulutuksen kanssa Rovaniemen kampuksella.

Laboratoriolla on keskeinen rooli tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa ja tutkimus-, kehitys- ja oppimisympäristönä. Opiskelijoilla on mahdollisuus työskennellä yhdessä henkilöstön kanssa, opiskella sekä saada käytännön kokemuksia TVT-alasta.

AVAINTEKNOLOGIAT

  • XR & Peliteknologiat pitävät sisällään huipputeknisten pelien, XR-ratkaisujen ja visualisointien suunnittelun sekä toteutuksen
  • Web & Mobiilijärjestelmät sekä monipuolinen tiedonhallinta sisältää integroidun tietojärjestelmien hallintaa ja muuntamista

TOIMINTA

FrostBit johtaa ja tekee yhteistyötä yhteistyötä EU:n rahoittamissa hankkeissa muun muassa metsätaloudessa, kaivostaloudessa, rakennetussa ympäristössä, matkailussa, terveydenhuollossa sekä liikennealoilla. Lisäksi laboratorio tarjoaa TKI palveluita paikallisille yrityksille.

FrostBit tekee tiivistä yhteistyötä Lapin ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmien, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sekä Lapin koulutuskeskus REDU:n kanssa. Lapin ammattikorkeakoulun luomien kumppanuuksien kautta FrostBit tekee yhteistyötä monien alueellisten, kansallisten ja kansainvälisten kumppanien kanssa.

Jos alla oleva videoupotus ei näy, katso FrostBitin lyhyt esittelyvideo Youtubessa.

 

HISTORIA

FrostBit (ennen pLab) perustettiin jo vuonna 1999 ensimmäisenä suomalaisena virtuaalitodellisuuden ohjelmistolaboratoriona, jolloin sitä rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). FrostBitin tärkein TKI painopiste on koulutus- ja viihdepeleissä, simulaatioissa, laajennetussa todellisuudessa, verkko- ja mobiili tiedonkäsittelyssä sekä monipuolisessa tiedonhallinnassa.

HENKILÖSTÖ

FrostBitin monipuolinen tiimi koostuu ohjelmistoinsinööreistä, 3D-mallintajista, graafisista suunnittelijoista sekä viestinnän ja markkinoinnin osaajista. Osa työntekijöistä työskentelee samanaikaisesti hankkeiden ja opettamisen parissa.

OPISKELIJAT

Laboratorio tarjoaa lisäksi useita mahdollisuuksia opiskelijoille: FrostBitillä on jatkuvasti noin 5-10 opiskelijaa suorittamassa harjoittelua, mukana hankkeissa tai tekemässä opinnäytetyötä. Myös kansainvälisiä opiskelijoita on ollut mukana hankkeissa tai muussa yhteistyössä.

Tutustu FrostBitin portfolioon ja sovi yhteistyöstä: www.frostbit.fi
Ota yhteyttä!
Koordinaattori

Pertti Rauhala
+358 400705845
pertti.rauhalaLapin AMK sähköposti harmaa

FrostBit Team