kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / ENVI 2-hankkeen kuulumiset

ENVI 2-hankkeen kuulumiset

27.3.2014Missä mennään?

Hyvinvointialojen virtuaali- simulaatiokeskuksesta saumattomien hoito - ja palveluketjujen innovaatio- oppimisympäristö eli tuttavien kesken ENVI 2-hanke on Lapin ammattikorkeakoulun hanke, jonka tavoitteena on kehittää Rantavitikan toimipisteeseen uusi simulaatio- ja virtuaalikeskus. Hankeen rahoittajana toimii Lapin Liitto ja hanketta rahoitetaan EAKR-rahoituksella. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,1 miljoona euroa.

Hanke on alkanut jo kesällä 2013, mutta Lapin AMKin syntymisen myötä oli luontevaa odottaa, että saamme web-sivut uusien AMKin sivujen alla. Projektipäällikön kiireet puolestaan lykkäsivät blogin aloitusta tänne kevään puolelle. Mutta hyvä niin, nyt voimme alkaa täällä blogissa päivittelemään kuulumisia projektista ja kertaamaan mitä on jo tehty.

Keskuksen suunnittelu on pitkällä ja varustelistausta on tehty. Tilat alkavat muotoutua ja lopulliset tekniset ratkaisut alkavat hahmottua. Kehitettävät tilat ovat Suomen mittakaavassa edistyksellisiä ja niiden suunnittelussa on huomioitu monialaisuus. Myös suunnitteluprosessi on ollut ainutlaatuinen:alusta asti mukana ovat olleet Hyvinvointialojen ammattilaiset, pLABin ICT-insinöörit sekä arkkitehti-, LVI- ja sähköammattilaiset. Näin on varmistettu, että kaikki erityispiirteet tulee huomioitua.

Tilojen lisäksi hankkeessa toteutettava pelillinen virtuaaliympäristö on kansainvälinen innovaatio, joka on jo herättänyt mielenkiintoa laajasti. Tavoite on senkin osalta kova, toteutuksen pitäisi olla aidosti vuorovaikutteinen ympäristö, jossa opiskelijat voivat kehittää mm. johtamistaitoa, päätöksentekoa sekä poikkeustilanteissa toimimista. Virtuaalitilaan kytkeytyy myös ambulanssisimulaattori, jolla voidaan harjoitella ajamisen lisäksi myös ajonaikaista potilaan hoitoa sekä harjoituspotilastietojärjestelmä.

Tässä muutamia kuvia siitä, mitä on jo saatu aikaiseksi:

Ambulanssisimulaattorin demovaiheen testaus:

kuva.JPG

Video projektiharjoittelija Tomi Tapion koeajosta (Youtube-video):

 

Virtuaaliympäristön  demovaiheen testausta:

sh-th-nursing_jtamski_DSC7947.jpg     

 

 

 

 alue.jpg   vipuvoimaaEU_rgb.jpg    Vaakuna1.jpg