kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille

Valmistuu valmistuu

12.10.2014

Pikkuhiljaa alamme olla voiton puolella. Kesä painettiin hommia kauluspaita märkänä ja syksy on ollut varsin kiivastahtinen. Tuloksia kuitenkin näkyy, kun kesällä remontoidut tilat alkavat pikkuhiljaa asettua lopulliseen muotoonsa. Uusia laitteitakin on varsin mukavasti jo tiloissa paikallaan.

Opetuskäytössä tilat ovat olleet jo parin kuukauden ajan ja käyttökokemuksia on uusista tiloista saatu. Positiivista palautetta on tullut ja kun viimeisetkin tekniset apuvälineet saadaan paikalleen niin käyttömukavuus entisestään lisääntyy. Yleiskuva on onnistunut ja suunnittelussa painotetut ajatukset monikäyttöisyydestä ja opintojaksolähtöisyydestä näkyvät myös lopputuloksessa. Myös päivitetty laitekanta näkyy entistä nykyaikaisempana kokonaisuutena.

Hieman kuvia päivitetyistä ENVI-tiloista:

 

IMG_2399.JPG   IMG_2405.JPG  
 IMG_2411.JPG  IMG_2412.JPG  
 IMG_2409.JPG  IMG_2415.JPG  
 IMG_2410.JPG

kuva 1.JPG

 
 IMG_2407.JPG   IMG_2408.JPG             

 

 Ääriviivat piirretty

4.7.2014

Kesäkuu on päättynyt, mutta ENVI2 -hanke ei lepäile vaikka lomakausi onkin kiihkeimmillään. Kesän aikana on määrä suorittaa uuden simulaatio- ja virtuaalikeskuksen fyysiset rakennustyöt. Kyseessä on mittava Lapin AMKin Rantavitikan toimipisteen uudistaminen, joka tehdään pääosin Lapin AMKin omalla rahoituksella. Rakennustyöt ovat kuitenkin myös ENVI2-hankkeen kannalta olennaiset ja tilojen suunnittelua onkin viety eteenpäin hankkeen puitteissa.

Projektipäällikön näkökulmasta on hienoa nähdä, kuinka tilat pikkuhiljaa siirtyvät paperilta todellisiksi. Tällä hetkellä tehdyt valinnat näyttävät onnistuneilta ja tiloista on tulossa erittäin hyvin tarkoitustaan palvelevat. Kaiken keskiössä on oppimisen tavoitteita tukevat tilat, jotka ovat muunneltavissa. Alla muutamia kuvia rakentamisvaiheesta:

 IMG_1146 - Copy.JPG     IMG_1147.JPG
 IMG_1148.JPG    IMG_1149.JPG
 IMG_1150.JPG    IMG_1151.JPG
 IMG_1152.JPG    

   
Tästä on hyvä jatkaa! Seurataan rakentumisen edistymistä kesän aikana ja toivotaan, että kaikki edistyy aikataulussa!
And We Will Do It!Remonttia, hankintoja ja SESAM

6.6.2014

Aikaa on taas vierähtänyt ja ENVI 2- hanke menee pikkuhiljaa eteenpäin. Nyt ollaan saatu jo konkreettisia asioitakin tapahtumaan. Vanhat väistötilat on tyhjennetty ja uusien tilojen rakentaminen on aloitettu. Tämä rakennusurakka ei ole varsinaisesti hankkeen toimenpide, mutta kiinteästi siihen toki liittyy. Muuttoon joutui projektipäällikkö osallistumaan ihan konkreettisesti, kun tavarat siirtyivät ihan päällikkötason käsivarsilla uuteen lokaatioon:

IMG_0598.JPG 

Remontti kestää koko kesän ja lopputuloksena on täydellisesti uusitut tilat, joihin Hyvinvointialan simulaatio-opetus keskittyy. Toivottavasti pääsemme kesän aikana vähän rakennusurakan etenemistä kuvaamaan ja tänne siitä tunnelmapaloja siirtämään. Tekemistä riittää remonttimiehillä sillä ENVI-tilojen pinta-ala on yli 600 neliötä.

Myös hankkeeseen isona osana kuuluvat hankinnat on saatu potilassimulaattorien osalta käyntiin ja ensimmäiset hankintapäätökset ovat menneen laitevalmistajille tiedoksi. Hankintalistalla on kuitenkin vielä useita rivejä, joten kesän aikana saadaan toimeen tarttua vielä kiivaasti. Onneksi hankintaprosessin kiemurat ovat jo ennestään tutut niin kaikki menee pykälien mukaan. Myös esiselvitykset ovat huolella tehtyjä.

Ensi viikolla hankeryhmä lähtee myös esittelemään posteri-julkaisua simulaatiopedagogiikkaan keskittyvään SESAM-konferenssiin Puolaan. Posterin aihe: Virtual Centre of the Wellness towards innovative distributed virtual learning environment, pyrkii kuvaamaan ENVI2-hankkeen tuloksena syntyvää simulaatio- ja virtuaaliympäristöä, jossa yhdistyvät fyysiset tilat, virtuaaliset tilat sekä niitä tukevat tietojärjestelmät.

Näissä tunnelmissa alkukesän kiireisiin. Yritetään saada kesän aikanakin päivityksiä siitä, miten hanke etenee helteissä.

 ENVI 2-hankkeen kuulumiset

27.3.2014Missä mennään?

Hyvinvointialojen virtuaali- simulaatiokeskuksesta saumattomien hoito - ja palveluketjujen innovaatio- oppimisympäristö eli tuttavien kesken ENVI 2-hanke on Lapin ammattikorkeakoulun hanke, jonka tavoitteena on kehittää Rantavitikan toimipisteeseen uusi simulaatio- ja virtuaalikeskus. Hankeen rahoittajana toimii Lapin Liitto ja hanketta rahoitetaan EAKR-rahoituksella. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,1 miljoona euroa.

Hanke on alkanut jo kesällä 2013, mutta Lapin AMKin syntymisen myötä oli luontevaa odottaa, että saamme web-sivut uusien AMKin sivujen alla. Projektipäällikön kiireet puolestaan lykkäsivät blogin aloitusta tänne kevään puolelle. Mutta hyvä niin, nyt voimme alkaa täällä blogissa päivittelemään kuulumisia projektista ja kertaamaan mitä on jo tehty.

Keskuksen suunnittelu on pitkällä ja varustelistausta on tehty. Tilat alkavat muotoutua ja lopulliset tekniset ratkaisut alkavat hahmottua. Kehitettävät tilat ovat Suomen mittakaavassa edistyksellisiä ja niiden suunnittelussa on huomioitu monialaisuus. Myös suunnitteluprosessi on ollut ainutlaatuinen:alusta asti mukana ovat olleet Hyvinvointialojen ammattilaiset, pLABin ICT-insinöörit sekä arkkitehti-, LVI- ja sähköammattilaiset. Näin on varmistettu, että kaikki erityispiirteet tulee huomioitua.

Tilojen lisäksi hankkeessa toteutettava pelillinen virtuaaliympäristö on kansainvälinen innovaatio, joka on jo herättänyt mielenkiintoa laajasti. Tavoite on senkin osalta kova, toteutuksen pitäisi olla aidosti vuorovaikutteinen ympäristö, jossa opiskelijat voivat kehittää mm. johtamistaitoa, päätöksentekoa sekä poikkeustilanteissa toimimista. Virtuaalitilaan kytkeytyy myös ambulanssisimulaattori, jolla voidaan harjoitella ajamisen lisäksi myös ajonaikaista potilaan hoitoa sekä harjoituspotilastietojärjestelmä.

Tässä muutamia kuvia siitä, mitä on jo saatu aikaiseksi:

Ambulanssisimulaattorin demovaiheen testaus:

kuva.JPG

Video projektiharjoittelija Tomi Tapion koeajosta (Youtube-video):

 

Virtuaaliympäristön  demovaiheen testausta:

sh-th-nursing_jtamski_DSC7947.jpg     

 

 

 

 alue.jpg   vipuvoimaaEU_rgb.jpg    Vaakuna1.jpg