Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille

Arctic Power mainoskuva.jpg 

Palvelut

Autamme erityyppisiä toimijoita kohtaamaan ja hyödyntämään haastavia olosuhteita ja toimimme aktiivisesti paikallisten toimijoiden kanssa suunnannäyttäjinä pohjoisen toimintaympäristön hyödyntämisessä.

Tuotamme lisäarvoa tarjoamalla tutkittua ja mitattavissa olevaa tietoa toiminnan kehittämiseen ja haastavissa olosuhteissa toimimiseen. Luomme ja kehitämme myös uudenlaisia toimintamalleja tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Tarjoamamme ratkaisut ovat keskittyneet tukemaan asiakkaidemme tuotekehityksen eri vaiheita ja erikoisosaamisemme muodostuu testaustoiminnasta sekä mittaus- ja testausjärjestelmien suunnittelusta.

Tuemme myös aloittavia yrityksiä innovaatioiden kehittämisessä ja tarjoamme apua projektirahoitukseen ja projektinhallintaan liittyvissä asioissa.

  

Asiakkaitamme

lindstrom_ref.jpgADC_LOGO_NETTISIVUILLE.jpgRCINFA_RE.jpgCarement_ref.jpgtoptester_ref.jpg 

BRP_ref.jpgSCOTT.jpgAndament_ref.jpgWAULIS.jpg 

 

Arktisen liiketoiminnan kehittäminen

Arctic Power liiketoiminta.jpg 

Tuemme asiakkaidemme uusien tuotteiden ja palveluiden alkuvaiheen kehitystyötä. Meillä on pitkä kokemus projektitoiminnasta, erityisesti julkisista rahoituslähteistä ja julkisten projektien hallinnasta. Toimivan yhteistyöverkostomme kautta pystymme tarjoamaan laaja-alaista osaamista asiakkaidemme hyväksi.

Projektipalvelut

Projektipalvelut sisältävät erilaisia kehittämismuotoja alkaen projektin suunnittelusta aina projektikumppanuuteen asti. Palvelu sopii yrityksille, jotka etsivät julkista rahoitusta uuden idean työstämiseksi kaupalliseksi tuotteeksi.

 

Liikenne ja ajoneuvot

Arctic Power Liikenne.jpg 

Liikenne ja ajoneuvot – palveluvalikoima on kohdennettu palvelemaan ajoneuvojen ja liikenteen kanssa toimivia asiakkaita. Teemme jatkuvaa kehitystyötä vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien ajoneuvojen parissa. Erityisosaamistamme on toiminta haastavissa arktisissa olosuhteissa sekä mittaus- ja tiedonkeruujärjestelmät. Olemme mm. kehittäneet maailman ensimmäisen vetypolttokennolla varustetun sähkökelkan ja tuoneet Suomen ensimmäisen vedynjakeluaseman Rovaniemelle.

Sähköajoneuvot

Tarjoamme ratkaisuja sähköajoneuvojen tuotekehityksessä toimiville yrityksille. Toimintaympäristömme luo erinomaiset puitteet vaativien ja räätälöityjen testien toteuttamiseen. Erikoisosaamisemme sähköajoneuvojen testauksessa perustuu arktisten olosuhteiden vahvaan asiantuntijuuteen ja hallintaan.

Esimerkkejä sähköajoneuvojen palveluistamme

 • Sähköjärjestelmien testaus
 • Akkujärjestelmän testaaminen, alle 18 kW
 • Sähköjärjestelmien optimointi
 • Mittaus- ja tiedonkeruujärjestelmien suunnittelu ja toteutus
 • Osa-järjestelmien testaaminen
 • Sähkömoottorien testaus
 • Sähköajoneuvojen olosuhdetestaus

Maastoajoneuvot

Maastoajoneuvojen kehitystyön tueksi tarjoamme olosuhdetestausta ja räätälöityjä testauspalveluita. Käytössämme olevat olosuhdehuoneemme mahdollistavat erilaisten haastavien olosuhteiden simuloinnin vuoden jokaisena päivänä. Voimme suunnitella ja toteuttaa erikoisosaamista vaativia räätälöityjä mittaus- ja tiedonkeruujärjestelmiä asiakkaiden tarpeiden pohjalta.

Esimerkkejä maastoajoneuvojen palveluistamme

 • Maastoajoneuvojen olosuhdetestaus
 • Mittaus- ja tiedonkeruujärjestelmien suunnittelu ja toteutus
 • Räätälöidyt testit
   

Liikenne

Turvallisuuden ja tieliikenteen kehittäminen teknologiaa hyödyntäen on merkittävä tulevaisuuden painopistealue. Arktisen alueen muuttuvat olosuhteet asettavat haasteita tieliikenteelle ja sen turvallisuudelle. Kehitämme yhdessä kumppaneidemme kanssa uusia teknologisia sovelluksia.

Jos sinulla on idea teknologian hyödyntämisestä liikenneturvallisuuden lisäämiseksi, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Referenssiprojektimme

Intelligent Road: Tavoitteena on luoda kokonaiskäsitys kestävästä ja markkinoitavasta Intelligent Road -järjestelmästä, joka tarjoaa paikallisia ja päivitettyjä kelitietoja alueen tienkäyttäjille.

Kitka: Projektissa tutkittiin ja arvioitiin eri menetelmien soveltuvuutta lentokentän kunnossapitomenetelmiksi. Lisäksi arvioitiin teknisen toteutuksen ratkaisuja.

Mara Nord: Projects purpose is to demonstrate the potential of GPR method use in road condition measurement and rehabilitation planning to the Nordic market. This will be achieved through cooperation between Finland, Sweden and Norway.

eSled: eSled-projektissa tutkitaan sähkökelkan soveltuvuutta arktisiin olosuhteisiin erityisesti lappilaisen matkailuyrityksen moottorikelkkasafaritoimintaan.

Vaate- ja materiaalitestaus

 Arcic Power vaate.jpg

Tekstiili- ja vaateteollisuuden tuotekehitykseen tarjoamme testauspalveluita. Käytössämme on lämpönukke, jonka avulla voimme suorittaa standardinmukaisia tai asiakkaiden tarpeiden pohjalta räätälöityjä palvelukokonaisuuksia.

Esimerkkejä palveluistamme:
Vaatteen lämmöneristävyystesti EN ISO 15831:2004

Referenssiprojektimme

Body-Fit: Arctic Powerin kylmätestaustoiminnan kehittäminen ja standardinmukaisen testiympäristön rakentaminen.

Datan Visualisointi ja ohjelmistoprojektit

Lapin ammattikorkeakoulun alainen ohjelmistotekniikan laboratorio pLAB on erikoistunut erilaisiin datan visualisaatioon liittyviin sovelluksiin. Palveluina tuotetaan aluemalleja (reaaliaikasimulaatiot), joilla voidaan simuloida muun muassa rakennusinvestointeja tai alueiden käytön maisemavaikutuksia. Simulaatioiden toteutuksessa hyödynnetään teknologioita, joilla pystyään tuottamaan realistisen ulkoasun ja monipuolisia toiminnallisuuksia sisältäviä simulaatioita.

pLAB tarjoaa myös palveluna asiakaslähtöisten ohjelmistoprojektien toteutusta. Ohjelmistoprojektien toteutus tehdään hyödyntäen laboratoriohenkilöstön laaja-alaista osaamista ohjelmistotuotannon osa-alueilta.

Referenssiprojektimme

ILMARI: Hankkeen tavoitteena on tiedonkeruu- ja ilmaisintekniikan osaamisen syventäminen ja osaamistarpeiden kartoittaminen Lapin alueella

Yhteystiedot

info@arcticpower.fi
+ 358 405480181


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK