kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut

 

Lumoavaa luontoa arjessa ja yhdessä – Miten monikulttuurinen luontotoiminta taipuu osaksi kuntoutumisen ja kotoutumisen palveluja

  Laura Jokela & Marja Uusitalo (toim.)
  Hyvinvointi ja kulttuuri 11/2022 • 89 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-446-8 (nidottu) • ISBN 978-952-316-447-5 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Kulttuurit yhteisellä polulla – luonto ja osallisuus hyvinvoinnin vahvistajina, KUPO -hankkeessa monikulttuurisille ryhmille ja eri toimintaympäristöihin kehitetty sekä toteuttajaorganisaatioihin juurrutettu luontolähtöinen toiminta on vahvistanut asiakasryhmien osallisuutta ja toimijuuden kokemuksia. Osa monikulttuurisen luontolähtöisen valmennuksen osallistujista on toiminut ns. vertaisohjaajina luontotoiminnassa. Hankkeen aikana syntynyt LUMOT-käsikirja auttaa järjestämään monikulttuurista luontotoimintaa.

Tässä julkaisussa esitellään hankkeessa kehitettyjä monikulttuurisia luontolähtöisiä toimintamalleja etä- ja lähitoteutukseen, yhteistyötä sidosryhmien kanssa, sosiaalipedagogisesti orientoitunutta yhteiskehittämistä ja valmentamista sekä vertaisohjaatoiminnan rakentumista kuntoutumisen ja kotoutumisen tueksi. Julkaisu koostuu hankkeessa mukana olleiden artikkeleista.

KUPO (2020–2022) on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Euroopan Sosiaalirahaston rahoittama hanke, joka edistää osallisuutta, hyviä etnisiä suhteita, kuntoutumista ja kotoutumista luonnon avulla sekä mallintaa hyviä käytäntöjä vakiintuneeksi osaksi yhteistyökumppaneiden palveluja. Hankkeen ovat toteuttaneet Lapin ammattikorkeakoulu Oy, Luonnonvarakeskus, Pohjantähti-opisto, Meriva sr, Tervolan kunta ja Rovalan setlementti ry, MoniNet.

Julkaisu ilmestyy painettuna marraskuussa 2022.