kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut

 

Kohti kestäviä hankintoja – Lähihankinnoilla ratkaisuja kestävän kehityksen alueellisiin haasteisiin?

  Sini Turpeenniemi & Sini Yli-Suvanto (toim.)
  Liiketoiminta ja yrittäjyys 1/2022 • 59 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-423-9 (nid.) • ISBN 978-952-316-424-6 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Vuonna 2022 eletään muutoksen ja epävarmuuden keskellä. Ajankohtaista ovat muun muassa tuleva sote uudistus sekä yhä vallalla oleva globaali pandemia. Pandemia on herättänyt meidät huolehtimaan kansallisesta huoltovarmuudesta. Lähihankintoihin panostaminen ja omavaraisuus ovat yksi tapa varmistaa palveluiden ja tuotteiden saatavuutta, keskittyen samalla hankintojen kestävyyteen ja alueellisiin vaikutuksiin.

Kohti Kestäviä Hankintoja - Lähihankinnoilla ratkaisuja kestävän kehityksen alueellisiin haasteisiin on kokoomateos, joka taustoittaa laajasti lähihankintojen merkitystä aluetalouteen ja ympäristöön. Kokoomateos rakentuu eri teemoista kootuista artikkeleista, jotka esittelevät näkökulmia ja taustoja laajempiin ajankohtaisiin aihetta käsitteleviin kysymyksiin. Yhdessä artikkelit muodostavat laaja-alaisen katsauksen lähihankintojen merkitykseen alueille sekä kestävään kehitykseen yleisesti. Kyseessä on eri aluetasoilla huomioitu katsaus, tarkastelussa siirrytään globaalilta tasolta alueelliselle tasolle ja jopa yksittäisiin valintoihin.

Kirjoittajien taustat ovat monitieteelliset, mikä tuo monipuolisuutta myös artikkelikokoelman sisältöihin. Kirjoittajat edustavat tieteenaloja kauppatieteilijöistä matemaatikoihin ja yhteiskuntatieteilijöihin, hallintotieteilijöihin, luonnontieteilijöihin sekä ICT insinööreihin.

Julkaisu ilmestyy myös painettuna huhtikuun 2022 aikana.