kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut

 

Sijaishuollon rajoitustoimenpiteet ammatillisina käytäntöinä ja kokemuksina

  Susanna Helavirta, Sari Halttunen & Riitta Laakso (toim.)
  Hyvinvointi ja kulttuuri 12/2021 • 162 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-402-4 (nid.) • ISBN 978-952-316-403-1 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pfd-tiedostona
   
  Sijaishuollon rajoitustoimenpiteet ammatillisina käytäntöinä ja kokemuksina on oppikirja, joka keskittyy lastensuojelun sijaishuollon merkittävään ja ammatillisesti haastavaan aiheeseen eli rajoitustoimenpiteisiin. Teoksen kantavana ideana on rajoitustoimenpiteiden moninäkökulmainen tarkastelu. Kirja valottaa eri toimijoiden ja osallisten kokemuksia rajoitustoimenpiteistä ja niiden toteuttamiseen liittyvistä käytännöistä ja jännitteistä.

Teos on suunnattu ensi sijassa lastensuojelun sijaishuollossa toimiville, rajoitustoimenpiteiden tarvetta arvioiville ja niitä toteuttaville ammattilaisille eli lastensuojelulaitosten työntekijöille ja sosiaalityöntekijöille sekä sosiaalityön ja sosiaalialan opiskelijoille. Teoksen toivoisi puhuttelevan myös kaikkia lastensuojelusta kiinnostuneita ja lisäävän ymmärrystä lastensuojelun laitostyön arjesta ja rajoitustoimenpiteiden toteuttamiseen liittyvistä näkökulmista.

Kyseessä on artikkeliteos, jonka kirjoittajista monet ovat toimineet pitkään lastensuojelun kysymysten parissa tutkijoina, opettajina ja kehittäjinä. Osalla kirjoittajista on myös kokemusta sijaishuollon käytännön työstä.

Julkaisu ilmestyy painettuna marraskuun loppupuolella 2021.