kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Yhteiskunta

 

Pitkospuilta revontulille – Lapin jatkuvan oppimisen avauksia

  Helena Kangastie, Antti Koski & Linda Kuisma (toim.)
  Opetus ja oppiminen 20/2020 • 58 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-372-0 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Jatkuva oppiminen on osa elinikäistä oppimista. Jatkuvan oppimisen uudistus painottuu työikäisten osaamisen kehittämiseen. Tavoitteena on vastata työelämän muutoksista aiheutuviin osaamistarpeisiin osaamista kehittämällä.

Lapissa on vastattu jatkuvan oppimisen haasteisiin jo vuodesta 2011–2012 lähtien, jolloin rakennettiin yhdessä koulutusorganisaatioiden, aluehallinnon, työelämän ja kolmannen sektorin kanssa Pitkospuilla jatkuvan oppimisen poluilla Lapin maakunnan aikuiskoulutusstrategia 2020.

Strategiakausi on päättymässä ja tarvitaan yhdessä luotu tulevaisuuden tahtotila sille, mihin suuntaan Lapin jatkuvaa oppimista kehitetään. Tätä yhteistä tahtotilaa on luotu vuosina 2019–2020 Ennakointi ja jatkuva oppiminen - tulevaisuuden osaamistarpeet Lapissa -hankkeessa. Yhteistyössä on rakennettu Jatkuvan oppimisen strategia -Pitkospuilta Revontulille vuoteen 2025.

Tässä artikkelikokoelmassa avataan Jatkuvan oppimisen strategian laatimista ja tehdään näkyväksi siihen liittyviä erilaisia näkökulmia.