kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Yhteiskunta

 

Ideoita ja ohjeita ympäri vuoden järjestettäviin luontotyöpajoihin - PoLut-hankkeessa kehitettyjä luontotyöpajoja maahanmuuttajaryhmille

  Marja Uusitalo, Leena Välimaa, Katariina Kelloniemi, Laura Jokela (toim.)
  Hyvinvointi ja kulttuuri 10/2019 • 36 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-303-4 (nid.) ∙ ISBN 978-952-316-304-1 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  PoLut - Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa (2017-2019) on Euroopan Sosiaalirahaston tukema hanke, joka edistää Lappiin tulleiden maahanmuuttajien kaksisuuntaista kotoutumista ja osallisuutta luonnon avulla.

Hankkeessa kerätyt kokemukset osoittavat, että luontolähtöinen toiminta luo ympäristön kulttuurien väliseen kohtaamiseen ja integraation syventämiseen. Samalla maahanmuuttajat hyötyvät luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksista.

Näissä luontotyöpajojen opaskorteissa esitellään hankkeessa kehitettyjä elämyksellisiä ja yhteisöllisiä luontotyöpajoja maahanmuuttajaryhmille eri vuodenaikoina. Työpajojen tarkoituksena on tutustuttaa eri kulttuuritaustaisia maahanmuuttajia pohjoiseen luontoon ja luonnonkäyttötapoihin sekä rohkaista heitä käyttämään asuinympäristönsä lähiluontoalueita.

Luontotyöpajojen opaskortit koostuvat hankkeessa mukana olleiden hanketoimijoiden kehittämistä luontolähtöisestä toiminnasta – luontotyöpajoista. Kotoutumista tukevissa työpajoissa hyödynnetään luonnon sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä hyvinvointi- ja terveyshyötyjä ja osallistamisen voimauttavia vaikutuksia. Lisäksi niissä noudatetaan luontolähtöisen Green Care -toiminnan periaatteita, joita ovat ammatillisuus, tavoitteellisuus ja vastuullisuus.