kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Yhteiskunta

 

Soten haasteet hyvinvointialan korkeakoulutukselle - 22 artikkelia teemasta

  Leena Viinamäki, Reetta Saarnio & Raija Seppänen (toim.)
  Yhteiskunta 19/2018 • 107 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-259-4 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Tämä Lapin AMKin julkaisu on tarkoitettu aktivoimaan keskustelua ja palvelujen kehittämistä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa. Toivomme että juuri tämä julkaisu löytää lukijansa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoista, toimijoista, kouluttajista ja kehittäjistä. Lapin maakunnassa koulutusorganisaatioiden välinen yhteistyö edistää laadukkaiden sote-palveluiden tuottamista.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa tarvitaan uusia ja innovatiivisia hoito- ja hoivapalveluita pohjoisessa toimintaympäristössä. Palveluiden muutoksessa tarvitaan vahvaa laajentuvaa osaamista mm. luonnon, teknologian ja kuntoutuksen sisällöistä.

Tähän meitä haastavat asiakkaiden palvelujen laatu ja eettiset kysymykset sekä alan opiskelijoiden ja ammattilaisten osaamisen uudistaminen. Muutosten keskellä emme saa unohtaa inhimillistä toistemme kohtaamista. Kehittämistä suuntaa monialainen terveyden edistäminen ja alan ammattilaisten jaksaminen, jota tuetaan työhyvinvoinnilla.

Artikkeleissa avataan esimerkiksi eri-ikäisten asiakkaiden osallisuuden vahvistamista, moniammatillisen ohjauksen koordinoimista ja organisaatioiden johtamiskäytänteiden uudistamista.