|
|
Lähiruuan ja luonnontuotteiden tila ja potentiaali Tunturi-Lapissa
|
|
Satokangas Pasi, Sipola Reeta & Tapaninen Mirva (toim.) |
|
Matkailu, ruoka ja luonto 9/2018 • 54 s. • Sähköinen |
|
ISBN 978-952-316-257-0 (pdf) |
|
Hinta: Ilmainen |
|
Julkaisu pdf-tiedostona |
|
|
|
Lapin matkailu kasvaa ja sitä myötä kasvaa myös luonnontuotteiden Lapin puhtaassa luonnossa kasvavan superfoodin ja lähiruuan sekä hyvinvointituotteiden kysyntä. Kansainväliset asiakkaat vievät osaltaan lappilaisen puhtaan ruuan viestiä myös kotimaihinsa ja maailmalla kasvava hyvinvointitrendi luo tilausta vientiin. Tällä hetkellä lähiruokaa ja luonnontuotteita valmistetaan kuitenkin pieniä määriä kerrallaan ja haastetta on jo vastata paikalliseenkin kysyntään. Vienti pysähtyy siihen, että tuotanto on hyvin pienimuotoista ja käsityötyyppistä. Sekä koti- että varsinkin kansainvälisillä markkinoilla asiakkaat odottavat laadun ohella määrällistä kasvua sekä toimitusvarmuutta. Julkaisu ’Lähiruuan ja luonnontuotteiden tila ja potentiaali Tunturi-Lapissa’ tarjoaa tietoa Tunturi-Lapin lähiruoka- ja luonnontuotealan tilasta ja potentiaalista. Julkaisu on tuotettu Valoisten kesäöiden ja keskiyönauringon kasvattamaa Sinulle -liiketoimintamallin konseptointi –hankkeen / Leader Tunturi-Lapin tilauksesta (EAKR/Lapin liitto).
|