Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Yhteiskunta
 

 

Lähiruuan ja luonnontuotteiden tila ja potentiaali Tunturi-Lapissa

  Satokangas Pasi, Sipola Reeta & Tapaninen Mirva (toim.)
  Matkailu, ruoka ja luonto 9/2018 • 54s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-257-0 (pdf)
  :
  PDF
   
  Lapin matkailu kasvaa ja sitä myötä kasvaa myös luonnontuotteiden Lapin puhtaassa luonnossa kasvavan superfoodin ja lähiruuan sekä hyvinvointituotteiden kysyntä. Kansainväliset asiakkaat vievät osaltaan lappilaisen puhtaan ruuan viestiä myös kotimaihinsa ja maailmalla kasvava hyvinvointitrendi luo tilausta vientiin. Tällä hetkellä lähiruokaa ja luonnontuotteita valmistetaan kuitenkin pieniä määriä kerrallaan ja haastetta on jo vastata paikalliseenkin kysyntään. Vienti pysähtyy siihen, että tuotanto on hyvin pienimuotoista ja käsityötyyppistä. Sekä koti- että varsinkin kansainvälisillä markkinoilla asiakkaat odottavat laadun ohella määrällistä kasvua sekä toimitusvarmuutta.
Julkaisu ’Lähiruuan ja luonnontuotteiden tila ja potentiaali Tunturi-Lapissa’ tarjoaa tietoa Tunturi-Lapin lähiruoka- ja luonnontuotealan tilasta ja potentiaalista. Julkaisu on tuotettu Valoisten kesäöiden ja keskiyönauringon kasvattamaa Sinulle -liiketoimintamallin konseptointi –hankkeen / Leader Tunturi-Lapin tilauksesta (EAKR/Lapin liitto).
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK