kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Yhteiskunta

 

Miehinen juttu – Opas miesten terveyden edistämiseen

  Airi Paloste (toim.)
  Opetus ja oppiminen 4/2016 • 88 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-137-5 (nid.) • ISBN 978-952-316-138-2 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Miehinen juttu -opas on artikkelikokoelma, joka on koottu Miehinen juttu -hankkeessa (2015–2016) toimineiden asiaintuntijoiden kirjoituksista. Oppaan sisältöalueet ovat muodostuneet hankkeen aikana toteutettujen koulutusten sisällöistä ja painoaloista koskien miesten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Hankkeen tarkoituksena oli edistää nuorten miesten ja aikamiesten (16–29- ja yli 60-vuotiaat) osallisuutta oman hyvinvointinsa lisäämiseksi.

Oppaan tarkoituksena on tuoda sukupuolisensitiivinen työote, miestyö ja sosiaalinen innostaminen, elintapamuutos sekä sitoutuminen muutokseen, miesten terveyden ja hyvinvoinnin keskustelun keskiöön. Yksi hankkeessa sovellettu menetelmä on Miehen huoltokirja, joka löytyy tämän oppaan liitteestä. Huoltokirja on esimerkki puheeksiottamisesta myönteisellä työotteella miehen terveydestä ja hyvinvointiin liittyvistä asioita. Oppaan loppuun on koottu hyödyllisiä www-linkkejä hyödynnettäväksi miesten ja aikamiesten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Miehinen juttu -opas tarjoaa tietoa ja ideoita miesten oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen ja sopii käytettäväksi yksilö- ja ryhmätoiminnassa sekä koulutuksessa.