kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Yhteiskunta

 

Rajatonta yhteistyötä: Rajat ylittävää kehittämisyhteistyötä BOSS-hankkeessa

  Minttu Merivirta (toim.)
  Yhteiskunta 27/2015 • 75 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-111-5 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  From Borders to Shared Space (BOSS) -hanke on vahvistanut aktiivisesti raja-alueiden TKI verkostoja. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman hankkeen (2014–2015) tavoitteena on ollut rakentaa Suomen raja-alueille pysyvä ja kehittyvä TKI-kumppanuusverkosto.

Lapin ammattikorkeakoulu tarjosi hankkeelle erityisosaamisensa pohjoisesta yhteistyöstä ja koordinoi Rajaklinikat-työpaketin toteutusta, jonka tavoitteena oli tunnistaa ja valmentaa ammattikorkeakoulujen omasta henkilöstöstä toimijoita rajan yli tapahtuvaan yhteistyöhön. Hankkeen toimintoihin on osallistunut monialainen asiantuntijatiimi, sillä mukana on ollut toimijoita jokaiselta Lapin ammattikorkeakoulun osaamisalalta.

Rajatonta yhteistyötä -julkaisu luo katsauksen siihen, miten Rajaklinikat-työpaketin tavoitteet ovat konkretisoituneet. Julkaisussa esitellään pääasiassa uusia hankeavauksia, luotuja kumppanuuksia ja hankkeessa testattuja työkäytännemalleja. Julkaisu osoittaa, että ammattikorkeakoulujen aktiivisen TKI-verkoston luomisen lisäksi BOSS-hankkeessa on toteutettu laajasti kansainväliseen yhteistyöhön ja raja-alueen toimijoiden näkyvyyteen tähtäävää käytännön työtä.