kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Yhteiskunta
Ammattikorkeakoulusta psykoterapeuttikoulutukseen julkaisun kansikuva
 

Ammattikorkeakoulusta psykoterapeuttikoulutukseen – Erikoistumisopinnot 30 op

  Birgit Mylläri & Anne Puro (toim.)
  Hyvinvointi ja kulttuuri 13/2014 • 117 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-030-9 (nid.) • ISBN 978-952-316-031-6 (pdf)
  Hinta: Sähköinen julkaisu on ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Mielenterveysongelmat ovat yleistyneet sekä lapsilla että aikuisilla niin, että niitä voidaan jo kutsua kansantaudeiksi.

Kemi-Tornion AMK järjesti vuosina 2012 ja 2013 psykoterapeuttikoulutusta edellyttäviä lisäopintokokonaisuuksia, joihin osallistui sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia Lapista ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Artikkelikokoelmassa esitellään psykoterapeuttikoulutusta edellyttäviä lisäopintoja ja psykoterapeuttikoulutuksen edellytyksiä. Artikkelien kirjoittajat ovat erikoistumisopintoihin osallistuneita opiskelijoita.

Opiskelijat kehittivät osaamistaan mielenterveyden edistämisessä ja hoitamisessa, lastensuojelussa ja vanhemmuuden tukemisessa. Koulutuksessa tulivat tutuiksi myös maahanmuuttajien, pakolaisten ja turvapaikkaa hakeneiden traumat ja elämisen haasteet uudessa ja heille vieraassa maassa. Teemat tulevat esille myös opiskelijoiden artikkeleissa.

Kokoelman artikkeleita on julkaistu myös lehdissä, mikä osaltaan vahvistaa mielenterveys- ja päihdeasiakkaan asemaa kansallisen mielenterveys- ja päihdesuunnitelman linjauksen mukaisesti. Se toteuttaa myös sosiaali- ja terveysalojen ammattilaisten yhteiskunnallista vaikuttamistehtävää. Aiheen esillä pitäminen on tärkeää myös sosiaali- ja terveysalojen asiakkaiden näkökulmasta, koska osa heistä elää yhteiskunnallisesti katsottuna marginaaliryhmässä kärsimyksineen, kykenemättä pitämään puoliaan kunnallisessa rahanjaossa.

Kemi-Tornio ammattikorkeakoulusta (1.1.2014 alkaen Lapin ammattikorkeakoulu) valmistuva psykiatriseen hoitotyöhön suuntautunut sairaanhoitaja (AMK) omaa valmiudet psykoterapeuttikoulutukseen, sillä opintoihin sisältyy valtakunnallisen yliopistojen psykoterapeuttikoulutuskonsortion suosittelemat sisällölliset teemat.