kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Yhteiskunta
Opas käytännön opiskelun ohjaukseen ja ohjaajana kehittymiseen julkaisun kansikuva
 

Opas käytännön opiskelun ohjaukseen ja ohjaajana kehittymiseen – Erityisesti sosiaalityöntekijöiden ja sosionomien koulutuksessa

  Voitto Kuosmanen, Tuija Takkula
  Opetus ja oppiminen 6/2014 • 65 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-016-3 (nid.) • ISBN 978-952-316-017-0 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskushankkeessa (2010–2014) toteutettiin kaksi käytännön opettaja- ja ohjaajakoulutusta. Koulutuksilla haluttiin vahvistaa sosiaalialalla toimivien sosiaalityöntekijöiden ja sosionomien ammattimaista, tavoitteellista ja systemaattista osaamista opiskelijoiden käytännön ammattitaitoon opettamisessa ja ohjaamisessa.

Käytännön opettajien ja ohjaajien toiminnan tueksi hankkeessa tuotettiin käsissäsi oleva opas. Opas antaa konkreettisia välineitä käytännön ohjaustyöhön. Se antaa ohjaajalle mahdollisuuden rakentaa myös ohjaustyön ajatuksellista ja näkemyksellistä perustaa.

Opas on tarkoitettu ensisijaisesti sosiaalityön ja sosionomiopiskelijoiden käytännön ohjaukseen. Opas soveltuu hyvin myös muiden alojen opiskelijoiden käytännön ohjaukseen; erityisesti silloin kun ohjaamisen tavoite suuntaa syvemmälle kuin vain alan teknisten valmiuksien vahvistamiseen. Opas avaa polkua oman ammatillisuuden syvempien kerrosten rakentamiseen: ammatilliseen sivistykseen, kriittiseen, sisältäpäin ohjautuvaan, näkemykselliseen ja persoonalliseen tapaan tehdä työtä ja olla olemassa.

Oppaan kirjoittajat Voitto Kuosmanen ja Tuija Takkula toimivat lehtoreina Lapin ammattikorkeakoulun hyvinvointipalvelujen osaamisalueella.

PAINETTU JULKAISU ON SAATAVILLA ELOKUUSSA.