kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Tekniikka ja teollisuus

 

Case OLIO: Kiertotalouden ja kestävän kehityksen huomiointi liiketoiminnan kehittämisessä

  Sirkka Juntunen, Netta Kuivalainen, Tiina Kåla, Marika Luokkala, Leenamaria Pääkkönen, Katri Ruotsalainen, Petra Tuovinen & Sara Vaajamo, Esipuhe: Sanna Tyni
  Tekniikka ja teollisuus 13/2021 • 50 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-406-2 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  LTKT2.0 – Lapin teollinen kiertotalous 2.0 – Lapin kiertotaloustoiminnan vahvistaminen -hanke pyrkii löytämään uusia väyliä toteuttaa kiertotaloutta Lapin alueella. Ruokahävikki ja biojätteiden määrä on yksi nykypäivän haasteista, johon etsitään ratkaisua kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Lapin aluetta tarkasteltaessa on havaittu myös kehitystarpeita biojätteiden kierrätysasteen nostamiseksi.

Julkaisuun on koottu YAMK-opiskelijoiden ”Tutkivan yhteiskehittämisen” -opintojaksolla toteuttaman ”Case: OLIO”n toimenpiteet ja tulokset. Kehittämistehtävässä on hyödynnetty tutkivan yhteiskehittämisen periaatteita ja julkaisusta voi saada ideoita myös uusien vastaavan tyyppisten kiertotaloutta edistävien kehittämisprojektien toteutukseen. Projektin lopputuotos on erinomainen esimerkki TKI- & koulutusyhteistyön tarjoamista mahdollisuuksista ja näin ollen haluamme myös tämän hyvän kokemuksen jakaa muillekin luettavaksi. Julkaisu pohjautuu työryhmän kirjoittamaan opintojakson loppuraporttiin.