kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Tekniikka ja teollisuus

 

Poroteurastuksen kehittämisen painopisteet

  Karoliina Majuri & Kirsi Muuttoranta (toim.)
  Tekniikka ja teollisuus 12/2019 • 91s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-316-4 (nid.) • ISBN 978-952-316-317-1 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu PDF-tiedostona
   
  Liha on porotalouden tärkein tuote ja poroteurastamot sen tuotannon kulmakiviä. Teurastajina toimivat poromiehet muodostavat laatuketjun tärkeimmän lenkin. Pyysimme poroteurastajia kertomaan, miten poronlihan laatu varmistetaan. Kentän puheenvuorot täydentyvät asiantuntija-artikkeleilla.

Porukkaoppi - Porotalouden porukalle lisäoppia -koulutuksen kehittämishanke on saanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämän ESR-rahoituksen. Hankkeen loppujulkaisussa avataan monipuolisesti poroteurastamoiden toimintaa. Jokainen poroteurastuksesta kiinnostunut aloittelijasta eksperttiin saa artikkelikokoelmasta uutta tietoa maailman parhaan lihan tuotannosta.