kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Tekniikka ja teollisuus

 

CLT – monipuolinen, nopea ja ekologinen rakennusmateriaali

  Antti Sirkka & Valtteri Pirttinen (toim.)
  Tekniikka ja teollisuus 3/2017 • 65 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-168-9 (nid.) • 978-952-316-169-6 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Artikkelikokoelmassa käsitellään CLT:tä rakennusmateriaalina, sen ominaispiirteitä työmaatoiminnan sekä suunnitteluprosessin kannalta, ympäristövaikutuksia sekä esitellään Suomessa olevia CLT-toimijoita sekä referenssikohteita. Teoksen loppuun on kerätty CLT –toimijoita ja referenssikohteita Suomesta. Tämä tietoperusta on tarkoitettu jaettavaksi kaikille rakennusalan toimijoille, jotka ovat kiinnostuneet CLT:n mahdollisuuksista rakennusmateriaalina.

CLT -rakentamiseen liittyviä tutkimuksia on myös aiemmin toteutettu Digipolis Oy:n, ammattiopisto Lappian ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteisessä hankkeessa. Vierailut tuotantolaitoksissa ja työmailla, osallistuminen alan koti- ja ulkomaisiin seminaareihin ja konferensseihin sekä perehtyminen CLT-rakentamista koskevaan kirjalliseen ja kuvalliseen aineistoon ovat omalta osaltaan vaikuttaneet ja antaneet lisätietoa nopeasti globaalistikin yleistyvästä massiivipuuelementtirakentamisesta.

CLT- monipuolinen, nopea ja ekologinen rakennusmateriaali artikkelikokoelma toteutettiin Future possibilities for CLT -hankkeessa. Future possibilities for CLT (FCLT) -hanke toteutetaan monikansallisena tutkimusprojektina, jossa ovat mukana Luulajan tekninen yliopisto, Ruotsin tekninen tutkimusinstituutti (SP), Centria AMK, Digipolis Oy ja Lapin AMK. Hanke on käynnistynyt syyskuussa 2015 ja kestää toukokuuhun 2018. Pääasiallisena tavoitteena on edistää CLT:n monipuolista käyttöä sekä lisätä tietoutta CLT-rakentamisen mahdollisuuksista Interreg Pohjoinen -alueella.