kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Tekniikka ja teollisuus

 

Teollisuus ja luonnonvarat – T&K toiminta ja palvelut

  Arja Kotkansalo & Seppo Saari (toim.)
  Tekniikka ja teollisuus 30/2015 • 317s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-114-6 (nid.) • ISBN 978-952-316-115-3 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Kädessäsi on Lapin ammattikorkeakoulun Tekniikan ja luonnonvarojen osaamisalan yhteisjulkaisu, jossa eri tutkimusryhmät ja koulutusalojemme opettajat ovat kuvanneet toimintaansa. Osaamisalan TKI-toiminta on vahvasti verkottunutta. Omien kärkiosaamisten kehittyminen mahdollistaa yhteistyön muiden tutkimus- ja kehitystoimintaa tekevien organisaatioiden kanssa.

Lapin AMKin teollisuuden ja luonnonvarojen TKI-toiminnan lähtökohtana on palvella yrityksiä, vastaamalla niiden tarpeisiin ja kehittämismahdollisuuksiin. Tässä julkaisussa kuvataan TKI-ryhmiemme toiminnan lisäksi esimerkkejä yrityslähtöisistä hankkeista ja hankeketjuista.

Alussa on yhden sidosryhmämme edustajan kommenttipuheenvuoro yhteistyön kokemuksista. Seuraavaksi ovat ryhmäkohtaiset osat, jossa jokainen TKI ryhmä esittelee toimintaansa tutkimus-, yritys- ja opetusyhteistyössä ja mikä on heidän kärkiosaamisensa. Myös esimerkkejä hankkeista ja hankeketjuista monen tutkimustahon kanssa kuvataan. Muutamissa artikkeleissa on kerrottu asiakkaittemme luvalla pitkä- kestoista yhteistyöstä heidän kanssaan ja sen tuomia etuja. Uudet innovaatiot syntyvät näillä rajapinnoilla. TKI-ryhmät toimivat yhteistyössä keskenään erilaisissa projekteissa. Näistä kerrotaan ”ryhmien osaamisen yhdistämien luo uutta” kappaleessa.

Opetus ja TKI toimivat myös yhdessä. Tällä tavoin myös oppiminen tapahtuu yritysrajapinnassa, jonka toimintamalli on kuvattu artikkelissa. Viimeiseksi kerrotaan eri laboratorioiden ja niihin liittyvän osaamisen, opetuksen ja TKI-toiminnan kehittämishankkeista, opetusmenetelmien kehittämisestä, verkostoistamme ja uusien osaamisalueiden haltuunotosta. Toivomme, että tutustumalla oman toimintasi näkökulmasta kiinnostavimpiin artikkeleihin, saat kuvan siitä, mitä yhteistyö kanssamme voi tarjota.