kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Tekniikka ja teollisuus
Mobiilisovellus käynnissäpidon tarpeisiin julkaisun kansikuva
 

Mobiilisovellus käynnissäpidon tarpeisiin – Oppilasprojekti teollisuuteen

  Aslak Siimes (toim.)
  Tekniikka ja teollisuus 37/2014 • 36 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-069-9 (pdf) • ISBN 978-952-316-068-2 (nid.)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Lapin ammattikorkeakoulu tehtäviin kuuluu mahdollistaa yksilön elinikäinen oppiminen, joustavat opintopolut ja ammatillinen kasvu. AMKin toiminta, strategiaa lainaten, perustuu opiskelijoiden ja työelämän tarpeiden huomioimiseen, luottamukseen ja kumppanuuteen. Alueelliseksi tehtäväkseen Lapin AMK nostaa pohjoisen toimijoiden tarpeisiin vastaamisen. Pyrkimys on toimia muutoskykyisesti, innovatiivisesti, oppien, kehittyen ja kehittäen.

Kone- ja tuotantotekniikan opetussuunnitelmaan kuuluva ”Teollisuuden kunnossapito -projekti 2” toteutettiin AMK:n Käynnissäpidon tutkimusryhmän voimin. Opintojakso suunniteltiin tiimin toimesta, ja alun perinkin tavoiteltiin kokonaisuutta, jossa on vahva liityntä teollisuuteen. Artikkeleiden kirjoittajina ovat kone- ja tuotantotekniikan opintojen loppuvaiheessa olevat opiskelijat. Artikkelisarjan yhtenä funktiona oli harjoitella tieteellistä kirjoittamista ja siten myös lähestyä insinöörillekin tärkeää kirjallista ilmaisua.

Toteutuksessa opiskelijat valitsivat itsenäisesti oman ryhmänsä kokoonpanon, millä saavutettiin se, että ryhmässä oli aina mukana henkilö joka oli ollut kohdeyrityksessä töissä. Samalla saavutettiin nopea sisäistyminen kohdeyrityksen tapoihin ja toiminnan ohjaukseen. Käynnissäpitotiimistä jokaiselle ryhmälle nimitettiin ohjaava henkilö, jotta ohjaus olisi tarkemmin kohdentuvaa ja yksilöllistä. Lisäksi O&M-projektin kehitystyön tavoitteita sisällytettiin ryhmän tekemisiin, jolloin saavutettiin monen funktion kokonaisuus.
Oppimisympäristön näin rakentuessa, opiskelija, opettaja, elinkeinoelämä ja TKI-asiantuntijat toimivat yhdessä tavoitteellisesti ja kokonaisuutena toteuttaen erinomaisen hyvin Lapin AMKin strategiaa.