kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Tekniikka ja teollisuus
Imaisenergian hyödyntämisteknologioista selvityksen kansikuva
 

Selvitys ilmaisenergian hyödyntämisteknologioista – Lämpöpumpputekniikka, uusiutuvat energianlähteet ja lämmön varastointi

  Valtteri Pirttinen
  Tekniikka ja teollisuus 27/2014 • 86 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-054-5 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Julkaisu on laaja tietopaketti ilmaisenergian hyödyntämiseen liittyvistä teknologioista. Työssä keskityttiin tutkimaan ilmaisenergian hyödyntämismahdollisuuksia lämpöpumpputeknologialla, rakenteellisen keinoin sekä uusiutuvilla energianlähteillä.

Uudet teknologiat kehittyvät koko ajan ympäristöystävällisemmiksi ja energiatehokkaammiksi. Energiatehokkaan teknologian kannalta tärkeimpiä huomion kohteita ovat primäärienergian mahdollisimman suuri hyödyntäminen, vähäiset päästöt ja lämmöntuotantoprosesseissa syntyvän hukkalämmön maksimaalinen hyödyntäminen.

Selvitys toteutettiin osana Lapin AMK:n Matkailun arktiset hyvinvointipalvelut ja teknologia -hanketta. Elinkeinoelämän kanssa verkottunutta tutkimushanketta rahoittaa Tekes (EAKR) ja viisi kumppaniyritystä. Hankkeessa tuotetaan monialaista tutkimus- ja selvitystietoa hyvinvointi- ja elämyspalveluiden tuottamiseen. Monet uusista palveluista pohjautuvat arktisuuteen, joka on vahva brändi. Matkailijat yhdistävät arktisuuden vahvasti sen eri piirteisiin, esimerkiksi mielikuva kylmyydestä on vahva.