kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Opetus ja oppiminen

 

Erilaisia polkuja pitkin ammattiin - Yhteistyöllä uudenlaista ohjausosaamista erilaisissa
oppimisympäristöissä

  Ritva Vartiainen, Jonna Löf, Solja Upola, Päivi Holopainen & Jari Koivumaa (toim.)
  Opetus ja oppiminen 6/2020 • 305 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-349-2 • 978-952-316-350-8 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Miten ohjata ammatillista opiskelijaa kohti työelämää tai jatko-opintoja? Tämä artikkelijulkaisu kokoaa yhteen Erilaisia Polkuja Pitkin Ammattiin (EPPA) -hankkeen aikana toteutettuja kehittämistyön tuloksia, joita on rakennettu eri kouluasteiden vahvassa kumppanuudessa Lapin koulutuskeskus REDUn, Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston hanketoimijoiden kesken.

Julkaisu on opas, joka johdattelee opiskelijoiden yksilöllisten opintopolkujen ohjaustyöhön erilaisissa oppimisympäristöissä. Teos sisältää yli neljäkymmentä artikkelia, joissa tarkastellaan moniammatillisesti opiskelijan ohjauksen prosesseja käytännön pedagogisista ratkaisuista teoreettisiin viitekehyksiin.

Artikkeleita ovat kirjoittaneet ohjauksen ammattilaiset, eri kouluasteiden asiantuntijat, opettajat ja tutkijat, opiskelijat yksin ja yhdessä ohjaajansa kanssa sekä johdon edustajat. Artikkelien aiheet ovat syntyneet yhteisessä ja eri osapuolia kunnioittavassa, moniäänisessä vuoropuhelussa.

Onnistunut opiskelijan yksilöllinen opintopolku kohti tulevaa työelämää edellyttää yhteistyötä moniammatilliselta ohjaushenkilöstöltä. Tämä teos herättää ajatuksia ja tarjoaa käytännön työkaluja tuolle yhteiselle matkalle.

Julkaisu ilmestyy painettuna syyskuun 2020 alussa.