kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Opetus ja oppiminen

 

Innovaatio-osaaminen nykypäivän työelämätaitona

  Heli Alaräisänen, Ari Alm, Anu Harju-Myllyaho, Marjo Jussila, Joonas Koivumaa, Juhamatti Konttaniemi, Elisa Lahti, Marja Lempiäinen, Minttu Merivirta (toim.), Mika Saloheimo, Marita Wahlroos
  Opetus ja oppiminen 3/2018 • 115 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-215-0 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Varsinkin pk-yrityksissä on paljon kehittämiskohteita muttei resursseja perustyön ohessa toteuttaa niitä. Lapin innovaatioassistentti –projektissa yksi keskeisimpiä tavoitteita oli auttaa korkeakoulutettuja työnhakijoita etsimään omaa osaamista vastaavia piilotyöpaikkoja.

Innovaatio-osaamisen asiantuntija osaa pitää silmät ja korvat avoinna ja etsiä aktiivisesti tällaisia työmahdollisuuksia ja tarjota omaa asiantuntijuuttaan ratkaisuksi yrityksen kehittämistarpeisiin. Parhaimmillaan innovaatio-osaaja tekee itsensä yrityksessä korvaamattomaksi etsimällä oma-aloitteisesti kehittämistarpeita ja tarjoamalla niihin ratkaisutoimenpiteitä.

Kenellä tahansa on mahdollisuus profiloitua innovaatio-osaajaksi, kunhan ensin tunnistaa omat vahvuudet kehittäjänä ja asiantuntijana. Tässä oppaassa tuomme esille, mitä innovaatio-osaaminen on nykypäivän työelämätaitona ja miten itsestään voi kehittää innovaatio-osaajan. Artikkelikokoelman koostamisesta ovat vastanneet Lapin AMKin ja Lapin yliopiston asiantuntijat.

Oppaamme on ensisijaisesti tarkoitettu tukemaan Innovaatioassistentti-valmennukseen tulevien yksilöiden oppimisprosessia, mutta samalla se tarjoaa kenelle tahansa polun rakentaa itsestään innovaatio-osaaja.

Oppaamme kannustaa kaikkia rohkeasti niin arvioimaan kuin myös kehittämään omaa osaamistaan jatkuvasti.