kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Opetus ja oppiminen

 

Lappilaisen hoitotyön osaamiseen voimaa Lapin AMKin strategiasta

  Raija Seppänen (toim.)
  Opetus ja oppiminen 14/2016 • 192 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-142-9 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Mihin paikantuvat terveydenhuollon, erityisesti hoitotyön ja terveydenhoitotyön oppiminen ja osaaminen Lapissa? Mitä ovat ammattikorkeakoulussa oppiminen ja opetus tänään, kun puhutaan ongelmaperustaisesta oppimisesta erilaisissa oppimisympäristöissä arktisella pohjoisella alueella? Mihin on matkalla hoitotyön yhteisopettajuus? Miten toteutuu välitön ja välillinen aluevaikuttavuus hoitotyön opetus-, tutkimus- ja kehittämistoiminnassa pitkien välimatkojen Lapin maakunnassa?

Tämä julkaisu vie meidät lukijamatkalle Lapin AMKin hyvinvointipalveluiden osaamisalalla hoitotyön oppimiseen ja tulevaisuushaasteisiin. Julkaisussa hoitotyön opiskelijoiden pohjoinen ääni kuvastuu kuin kaltiosta heidän opinnäytetöissään ja kehittämistehtävissään. Lappilaista ammattikorkeakoulutyötään sanoittavat myös he, jotka elävät korkeakoulumme arkea todeksi johtamis-, opetus-, tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Artikkeleissa piirtyy kuva lappilaisesta hoitotyön osaamisesta, jota suuntaavat Lapin AMKin strategiset painoalat ja osaamisen vahvistaminen Lapissa - neljän valtion rajapinnassa.

Lappilaisessa hoitotyön koulutuksessa on edelleen osaamisen muutoshaasteita, niihin sopeutumista ja kurottautumista uutta kohti – kohti 2020-lukua. Sosiaali- ja terveydenhuollon muutosten keskellä on hyvä jälleen nähdä pilkahduksia hoitotyöhön, sen nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Mitä opitaan ja kehitetään, miten tätä strategisesti johdetaan hyvinvointipalveluiden osaamisalalla hoitotyön koulutuksessa tänään ja mihin ollaan tulevaisuudessa matkalla Lapin maakunnassa?