kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Matkailu, ruoka ja luonto

 

Luonnollisesti – Green Care -menetelmät osana sosiaalista kuntoutusta

  Sanna Vinblad (toim.)
  Matkailu, ruoka ja luonto 4/2022 • 100 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-431-4 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Sosiaalisen kuntoutuksen ja luonnon hyvinvointia tuottavien vaikutusten yhdistämisellä on asiakkaan kuntoutumisen ja hyvinvoinnin tukemisen lisäksi havaittu olevan vaikutuksia myös henkilöstön hyvinvointiin.

Luonnollisesti -valmennusmalli tuo Green Care -menetelmät osaksi sosiaalista kuntoutusta -hanke toteutettiin vuosina 2019-2021 Kuusamon, Taivalkosken, Pudasjärven ja Rovaniemen alueilla. Artikkelikokoelmaan on koottu hanketoteutuksen tuomaa tietoa, tuloksia ja kokemuksia. Artikkeleissa ovat esillä muun muassa Voimavaroja Luonnosta -ryhmätoiminta, vertaisohjaajuus ja asiakaskokemukset. Luonnollisesti -valmennusmallia esitellään aina suunnittelusta toteutuksiin, valmennettavan henkilön kertomuksiin ja toiminnan vaikuttavuuteen asti. Luontoperustaisen näkökulman eri puolia tarkastellaan myös verkostoitumisen sekä sosiaali- ja terveysalan ostaja- ja päättäjätahojen kautta.

Julkaisun tavoitteena on tukea ja edistää luonnon vaikuttavuuden käyttöönottoa ja laajempaa hyödyntämistä sosiaali- ja terveysalojen palveluissa.