kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Matkailu, ruoka ja luonto

 

Luonnontuotteet metsäsuunnittelussa - Luonnontuotteet ja metsä

  Turtiainen Marjut & Niemi Seija
  Matkailu, ruoka ja luonto 2/2019 • 50 s. • Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-280-8 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Luonnontuotteet metsäsuunnittelussa. Luonnontuoteala on nouseva ala, mutta raaka-aineiden saatavuus ja saatavuuden varmuus ovat keskeisiä haasteita luonnontuotealan kasvuodotusten toteutumiselle. Yhtenä merkittävänä syynä tähän on se, että metsänomistajat eivät tiedä, että heidän metsissään kasvaa puun lisäksi muitakin kysyttyjä ja siten rahanarvoisia tuotteita. Tavoitteellinen metsäsuunnittelu, jossa puuntuotannon ohella huomioidaan myös erilaisten luonnontuotteiden tuotanto, on yksi keino lisätä metsänomistajien tietoisuutta luonnontuotteiden tuotantomahdollisuuksista ja siten myös parantaa luonnontuotealan raaka-aineen saatavuutta.

Luonnontuotteet metsäsuunnittelussa-julkaisussa esitellään kaksi uudenlaista metsäsuunnitelmaa. Luonnontuotteiden tuotantomahdollisuudet eri metsäkuvioilla sisällytetään tavoitteellisesti metsäsuunnitelmiin. Suunnitelmat antavat metsänomistajalle hyvän kuvan siitä, mitä luonnontuotteita on mahdollista ja kannattavaa tuottaa eri metsäkuvioilla.

Luonnontuotteet ja metsä-julkaisusarja on tuotettu Uusia tuotteita metsästä-hankkeessa lisäämään metsätoimijoiden tietoa luonnontuotteista, niiden huomioimisesta osana metsäsuunnittelua sekä luonnontuotteiden tuottamisesta. Julkaisut on suunnattu metsäalan toimijoille sekä myös oppimateriaaliksi metsäalan opiskelijoille, mutta myös kaikille luonnontuotteista ja metsästä kiinnostuneille.

Julkaisusarjan muut julkaisut ovat Luonnontuotteista metsänomistajille ja Luonnontuotteista lisäarvoa metsätilalle.