Siirry sivusisältöön
Eng
Sve
Yhteystiedot
Haku
Hakijalle
Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi
Hakijapalvelut
Aloittavan opiskelijan opas
AMK-tutkinnot
YAMK-tutkinnot
Muut koulutukset
Avoin AMK
Opiskelijakertomuksia
Tietoa opoille
Sivukartta
Opiskelijalle
Opiskelu
Ohjaus ja neuvonta
Opiskelijaelämää
Opiskelijahyvinvointi
Kirjasto
Lomakkeet
Oppaat ja ohjeet
Aloittavan opiskelijan opas
Sovellukset ja pikalinkit
Oppilaitos tiedottaa
Sivukartta
Alumnitoiminta
Yrityksille ja yhteisöille
Tutkimus, kehitys ja innovaatiot
Avoin TKI-toiminta
Lapin AMKin hankkeet
Kehittämisympäristöt
Julkaisut
Palvelut
Täydennyskoulutus
Toimeksiannot opiskelijoille
Lahjoitukset ja varainkeruu
Sivukartta
Esittely
Pohjoista tekoa
Ajankohtaista
Yhteystiedot
Palaute
Sivukartta
Tietosuoja
Etusivu
/
Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK
/
Yrityksille ja yhteisöille
/
Julkaisut
/
Matkailu, ruoka ja luonto
Yrityksille ja yhteisöille
Tutkimus, kehitys ja innovaatiot
Avoin TKI-toiminta
Lapin AMKin hankkeet
Kehittämisympäristöt
Julkaisut
Palvelut
Täydennyskoulutus
Toimeksiannot opiskelijoille
Lahjoitukset ja varainkeruu
Sivukartta
Lähiruuan ja luonnontuotteiden tila ja potentiaali Tunturi-Lapissa
Satokangas Pasi, Sipola Reeta & Tapaninen Mirva (toim.)
Matkailu, ruoka ja luonto 9/2018 • 54s. • Sähköinen
ISBN 978-952-316-257-0 (pdf)
:
PDF
Lapin matkailu kasvaa ja sitä myötä kasvaa myös luonnontuotteiden Lapin puhtaassa luonnossa kasvavan superfoodin ja lähiruuan sekä hyvinvointituotteiden kysyntä. Kansainväliset asiakkaat vievät osaltaan lappilaisen puhtaan ruuan viestiä myös kotimaihinsa ja maailmalla kasvava hyvinvointitrendi luo tilausta vientiin. Tällä hetkellä lähiruokaa ja luonnontuotteita valmistetaan kuitenkin pieniä määriä kerrallaan ja haastetta on jo vastata paikalliseenkin kysyntään. Vienti pysähtyy siihen, että tuotanto on hyvin pienimuotoista ja käsityötyyppistä. Sekä koti- että varsinkin kansainvälisillä markkinoilla asiakkaat odottavat laadun ohella määrällistä kasvua sekä toimitusvarmuutta.
Julkaisu ’Lähiruuan ja luonnontuotteiden tila ja potentiaali Tunturi-Lapissa’ tarjoaa tietoa Tunturi-Lapin lähiruoka- ja luonnontuotealan tilasta ja potentiaalista. Julkaisu on tuotettu Valoisten kesäöiden ja keskiyönauringon kasvattamaa Sinulle -liiketoimintamallin konseptointi –hankkeen / Leader Tunturi-Lapin tilauksesta (EAKR/Lapin liitto).
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä,
lue lisää
. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK