kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Julkaisut / Hyvinvointi ja kulttuuri

 

Taiteilijan uudet ansaintamallit, roolit ja toimeentulo - TaideART-hankkeen satoa

  Minttu Merivirta (toim.)
  Hyvinvointi ja kulttuuri 28/2017 • 204 s. • Nidottu, Sähköinen 
  ISBN 978-952-316-209-9 (nid.) • 978-952-316-210-5 (pdf)
  Hinta: Ilmainen
  Julkaisu pdf-tiedostona
   
  Taiteilijan ansaintamallit, roolit ja toimeentulo (TaideART) on kuuden kuvataiteen koulutusta tarjoavan ammattikorkeakoulun yhteinen hanke, jonka aikana on kehitetty ja pilotoitu taiteilijoille tuotteistamisen keinoja ja tuotemalleja yhteistyössä työelämän ja useiden eri taidealojen kanssa. Tuotteistaminen, oman taiteen esilletuominen ja hyviksi osoittautuneiden toimintamallien soveltaminen vaatii taiteilijoilta osaamista, joka ei suoranaisesti liity taiteen tekemiseen ja luomisprosessiin vaan liiketoimintaosaamiseen.

Hankkeen aikana on tehty monipuolisesti erilaisia toimenpiteitä, joiden kautta on kehitetty sekä taidealaa opiskelevien että ammattitaiteilijoiden liiketoiminnallista osaamista ja oman osaamisalan avartamista työmarkkinoilla. Samalla taidealan koulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen, eri alojen taiteilijoiden sekä työelämän yhteistyöllä on uudistettu nykyisiä koulutusmateriaaleja ja -sisältöjä ja lisätty opiskelijoiden verkostoitumista työelämään jo opintojen aikana.

Tässä artikkelikokoelmassa nostamme esiin TaideART-hankkeen aikana toteutettuja pilotteja, koulutuksia ja muita toteutuksia. Toivomme, että julkaisumme herättää uusia näkökulmia ja keskustelua taidealan koulutusta järjestävien tahojen kesken.