Lapin AMK työelämälle banneri net.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Henkilöstön koulutus- ja kehittämispalvelut
 

Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijan henkilösertifiointiin valmentava koulutus

 


Ajankohta

                     

Toukok. 2018 - Jouluk. 2019

Laajuus

 

Kemi

  Rovaniemi
Hinta

13 500 / 8 800 € / hlö              

Kouluttaja

ins. yamk Matti Moilanen


       
Ilmoittautuminen

 

Voit jo ilmoittautua.

Tornio
   
   

Paikka

Centria-ammattikorkeakoulu
Vierimaantie 7
84100 YLIVIESKA

 

Lapin AMK Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisala
Jokiväylä 11
96300 ROVANIEMIToimipiste- ja
majoittuminen    

Verkko/lähiopetus

Perustiedot

Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijoiden pätevöitymiskoulutuksesta on säädetty terveydensuojelulailla (763/1994). Terveydensuojelulaissa mainittua pätevöitymiskoulutusta on tarkennettu Sosiaali- ja terveysministeriön toukokuussa 2015 antamalla asetuksella (545/2015). Annetussa asetuksessa on määritelty valmistava koulutus, jonka rakennusterveyden- ja sisäilma-asiantuntijan täytyy käydä, voidakseen hakea VTT:ltä kyseiset henkilösertifikaatit ja toimia viranomaisten hyväksyminä asiantuntijoina rakennusten sisäilma- ja homeongelmiin liittyvissä asioissa.

Lapin ammattikorkeakoulu järjestää rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijan henkilösertifiointiin valmentavat koulutukset. Koulutus on suunnattu kiinteistöjä omistaville ja hallinnoiville henkilöille, sisäilma- ja homeongelmia tutkiville konsulteille, terveystarkastajille sekä henkilöille, jotka haluavat perehtyä syvällisesti alaan. Valmentavan koulutuksen jälkeen on henkilösertifioinnin vaatimusten täyttävien mahdollista hakea VTT:ltä RTA tai sisäilma-asiantuntijan henkilösertifikaattia. Rakennusterveysasiantuntijan valmentavaan koulutukseen (myöh. RTA) osallistujat saavat koulutuksen yhteydessä myös sisäilma-asiantuntijan valmentavan koulutuksen. Koulutukseen osallistuva voi halutessaan suorittaa pelkästään sisäilma-asiantuntijan valmentavan koulutuksen.

Valmentavassa koulutuksessa käydään lävitse voimassa olevan asetuksen (545/2015) vaatimukset koulutuksen sisällöstä, jonka sisältö koostuu kolmesta eri osioista. A osiossa perehdytään rakennusten sisäilman epäpuhtauksiin, homeeseen, bakteereihin ja terveysvaikutuksiin. Sisäilmaongelmia tutkitaan ja analysoidaan erilaisilla laboratoriomittausmenetelmillä ja välineillä sekä perehdytään epäpuhtauksien torjuntaan. B osiossa tarkastellaan syvällisemmin rakennusfysiikkaa, rakenteiden fysikaalisia ominaisuuksia, perehdytään rakenteiden ja materiaalien kuntotutkimusmenetelmiin, tuotantotekniikkaan uudis- ja korjausrakentamisessa. Lisäksi perehdytään asiantuntijana toimimiseen sisäilmaongelmien oikeustapauksissa ja sopimustekniseen lainsäädäntöön. C osiossa käydään lävitse ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikkaa sekä opetellaan niihin liittyviä mittaus- ja tutkimusmenetelmiä. RTA koulutukseen osallistuvat perehtyvät edellä mainitun lisäksi syvällisemmin kuntoarvio- ja kuntotutkimusmenetelmiin, rakennetekniikkaan, lainsäädäntöön ja tekevät rakennusterveyden asiantuntijan valmentavaan koulutukseen vaaditun opinnäytetyön.

Koulutus alkaa toukokuussa 2018 ja päättyy joulukuussa 2019. Koulutus on monimuotokoulutusta, joka toteutetaan lähiopetuksena noin 2 päivää per kuukausi oppilaitoksessa ja etäopetuksena päivisin verkkoympäristön kautta, mikä edellyttää osallistujalta tietokoneen ja verkkoyhteydet.


Hinta:
Rakennusterveyden asiantuntija osio 13 500 euroa/osallistuja                    
Sisäilma-asiantuntija osio 8 800 euroa/osallistuja

Koulutuksen hinta jakautuu tasaisina erinä kolmelle eri lukukaudelle siten, että ensimmäisen lukukauden maksuerä maksetaan ennen koulutuksen alkua huhtikuussa 2018 ja seuraavat lukukausierät joulukuussa 2018 sekä toukokuussa 2019 (4500€/erä 3 erää RTA ja 2933 €/erä 3 erää sisäilma-asiantuntijakoulutuksesta). Henkilön ilmoittautuminen mukaan koulutukseen tarkoittaa sitä, että opiskelija sitoutuu ottamaan opiskelupaikan vastaan ja maksamaan koulutuksen maksut. Jos opiskelija peruu sitovan ilmoittautumisensa ilmoittautumisajan jälkeen, perii oppilaitos 50% suuruisen maksun ensimmäisestä lukukauden maksuerästä. 

Koulutus vaatii toteutuakseen vähintään 15 osallistujaa.

Koulutuksen ilmoittautuminen 30.5.2018 mennessä.


Lisätietoja henkilösertifikaateista ja niiden vaatimuksista:
Rakennusterveyden asiantuntija
Sisäilma-asiantuntija

Liitetiedostot

Lisätiedot

Matti Moilanen
0406352964
matti.moilanensähköposti.jpg

 

Jyrki Huhtaniska
0405468856
jyrki.huhtaniskasähköposti.jpg