kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille

Rikasta PohjoistaLeimassa teksti Lapin AMK 10 vuotta.

Lapin AMKista saa kumppanin se, joka haluaa oppia ja saavuttaa uutta.

Yritykset ja muut yhteisöt hyötyvät AMK-yhteistyöstä. Ne saavat uutta osaamista, tietoa ja resursseja toimintaansa. Olemme luonteva kehityskumppani pohjoisille toimijoille ja luotettavinta lajia myös tutkimuskumppanina.

#PohjoistaTekoa: Kehittämiskeissejä
Tiilirakennuksen sisäänkäynti.
XBit Tornio on uusi oppimis- ja kehittämisympäristö, jossa kehitetämme digitaalisia ratkaisuja yritysten liiketoiminnan tueksi. Tiloihin kuuluu podcast-studio, UX-laboratorio, VR- ja AR-studio sekä videostudio. XR Showroomin eli laajennetun todellisuuden näyttely-, tapahtuma- ja monitoimitilassa yhdistyvät fyysinen ja digitaalinen maailman. Tällä videolla kuulet myös yrittäjien ja yritysten kertomuksia siitä, millaista apua ne ovat meiltä saaneet liiketoimintansa kehittämiseen.
Tequ
TEQU-palvelukonseptillamme kehitämme tuoteideastasi uuden teknologiaprototyypin nopeasti ja edullisesti jopa kuukaudessa. Tutustu referensseihin.
pLab

Esimerkkejä 3D-visualisoinneista: virtuaalikaivos, virtuaalimetsä, rakentaminen, metsäpelit ja onnettomuusharjoituksen simulointi. AR- ja VR-visualisointeja tehdään FrostBit-ohjelmistolaboratoriossamme. Katso referenssit!

Lähiruoka

Ruuan alkuperä kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän. Paikallisista raaka-aineista tuotetun ruuan valmistus on oivallinen tapa hyödyntää alueen uusiutuvia luonnonvaroja. Tutustu Lapin elintarviketaloon ja Maaseutuklusteriin ja vaikkapa mehiläistalouden kehittämiseen Lapissa.

Robocoast EDIH -konsortio vastaa kansallisella tasolla teollisuusyritysten digitalisaation edistämisestä. Lapin AMK toimii maakunnassaan Core Competence Centerin roolissa. Lue lisää.
Olemme auttaneet Revontultentien pieniä ja keskisuuria matkailuyrityksiä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa muotoilemaan ja kertomaan yrityksensä tarinan. Katso MyStory.
Miten kumppanuudella voidaan tukea vastuullisuustavoitteita? Mikko Hyytinen Outokumpu Chrome Oy:stä kirjoitti aiheesta yhteisartikkelin osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölän ja palvelupäällikkö Mirva Juntin kanssa. Artikkeli on luettavissa Lumen-verkkolehdessä.
TaideArt
Taiteilijat tarvitsevat uusia keinoja työllistymiseen. Tuotteistaminen, liiketoimintaosaaminen ja kyky tuoda omaa taidetta esille tukevat
taiteilijan menestystä. Tutustu TaideArt-hankkeen julkaisuun Taiteilijan uudet ansaintamallit, roolit ja toimeentulo.
Green Care

Green Care on toimintaa, jolla parannetaan ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua luontoon ja maaseutuympäristöön tukeutuen.

Green Carea on kehitetty Lapin AMKissa pitkäjänteisesti vuodesta 2011 alkaen. Lue lisää Green Care kehittämishankkeiden tuloksista.

Poro

PORO!

Porot kuuluvat Lappiin. Poroelinkeinossa yhdistyvät nykyaikainen yrittäjyys ja perinteikäs lappilainen elämäntapa. Lue mitä olemme saaneet aikaan poroelinkeinon kehittämisessä.

Osaamisryhmät, multimediaesite
esitekuvake suomi.jpg
Yrityspalvelut, multimediaesite
Yrityksille esite JS Suomi frontpage flip.jpg