Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille

Rikasta Pohjoista

Lapin AMKista saa kumppanin se, joka haluaa oppia ja saavuttaa uutta.

Yritykset ja muut yhteisöt hyötyvät AMK-yhteistyöstä. Ne saavat uutta osaamista, tietoa ja resursseja toimintaansa. Olemme luonteva kehityskumppani pohjoisille toimijoille ja luotettavinta lajia myös tutkimuskumppanina.

#PohjoistaTekoa: Kehittämiskeissejä
pLab

Esimerkkejä 3D-visualisoinneista: virtuaalikaivos, virtuaalimetsä, rakentaminen, metsäpelit ja onnettomuusharjoituksen simulointi. AR- ja VR-visualisointeja tehdään pLab-ohjelmistolaboratoriossamme.

Katso video.

Innoassari

Olemme valmentaneet 40 innovaatioassistenttia lappilaisten yritysten ja organisaatioiden kehittämistehtäviin.

Katso video.

Lähiruoka

Ruuan alkuperä kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän. Paikallisista raaka-aineista tuotetun ruuan valmistus on oivallinen
tapa hyödyntää alueen uusiutuvia luonnonvaroja.

Tutustu julkaisuumme: Makumatkalla Lapissa - Ideoita paikallisen ruokaperinteen hyödyntämiseen matkailussa.

eSled

Sähkökäyttöisen eSled-moottorikelkan konseptia kehitettiin AMKissa vuosina 2010 - 2016. Kelkka on siirtynyt kaupalliseen tuotantoon.

Kehittämisen ja testauksen viime vaiheista voi lukea eSled-blogista.

Ylläs
Case Sport Resort Ylläs: yritys sai kokeilemisen arvoisen idean opiskelijoiden esittämistä tiimitavoitteista. Lue lisää.
TaideArt
Taiteilijat tarvitsevat uusia keinoja työllistymiseen. Tuotteistaminen, liiketoimintaosaaminen ja kyky tuoda omaa taidetta esille tukevat
taiteilijan menestystä. Tutustu TaideArt-hankkeen julkaisuun Taiteilijan uudet ansaintamallit, roolit ja toimeentulo.
Virtuaalimetsä

Virtuaalimetsä visualisoi metsänhoidollisten toimien tai niiden tekemättä jättämisen vaikutukset maisemaan ja virkistyskäyttöön. Sovellus käyttää Metsähallituksen paikkatietojärjestelmän puusto- ja maastotietoja.

Katso video.

Hyvinvointiteknologia
Hyvinvointiteknologisilla ratkaisuilla ja niiden oikealla käytöllä hallitaan tehokkaasti etäisyyksiä. Esimerkkinä tästä käy Toimiva kotihoito Lappiin hanke, jossa oli mukana useita yrityksiä ja 21 Lapin kuntaa. Katso video.
Respetra

Respetra-prototyyppi luotiin ammattikorkeakoulun ASM-ryhmässä maanalaiseksi suojapaikaksi kaivosten käyttöön. Tuote on valmistuskäytössä.

Lue lisää.

Miehinen juttu
Miehen voi olla vaikeaa muuttaa elintapojaan ja terveystottumuksiaan. Tartuimme aiheeseen myönteisellä otteella, ja laadimme Miehen huoltokirjan. Katso myös videot Miehinen juttu / Ruokaryhmä, Miehinen juttu / Miesten kuntosali ja Miehinen juttu / Seksuaalisuus.
CLT-koetalo

Puurakentaminen kehittyy kovaa vauhtia ja CLT-elementtien teollinen tuotanto on mahdollista myös pk-yritysten mittakaavassa. Kokosimme vuoden ajan Kemin konetalosta lämpö- ja kosteusteknistä mittausdataa, ja kokosimme ne raporteiksi.

Demola
Demola on innovaatioalusta, jossa Lapin korkeakoulujen nuoret kyvyt työskentelevät yhdessä yritysten ja organisaatioiden asiantuntijoiden kanssa. Co-creation projekteissa ratkotaan kehittämishaasteita ja luodaan tulevaisuuden palvelu- ja tuotekonsepteja. Lue lisää.
Kokeillen uutta!

AMK innovaatioseteli tunnus uutiskuva.jpg

Innovaatioseteli on 5000 euron arvoinen vastikkeeton tuki, jolla yritys voi kehittää toimintaansa kilpailukykynsä parantamiseksi.

Tutustu kokeiluihimme, joissa innovaatioista on kehitetty uudenlaista toimintaa!

Pinnalla juuri nyt

Digiassari mainos nettisivuille.jpg

 

Bio_ja_tktk_logo_nuolella net.jpg

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK