kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille

Rikasta Pohjoista

Lapin AMKista saa kumppanin se, joka haluaa oppia ja saavuttaa uutta.

Yritykset ja muut yhteisöt hyötyvät AMK-yhteistyöstä. Ne saavat uutta osaamista, tietoa ja resursseja toimintaansa. Olemme luonteva kehityskumppani pohjoisille toimijoille ja luotettavinta lajia myös tutkimuskumppanina.

#PohjoistaTekoa: Kehittämiskeissejä
Tequ
TEQU-palvelukonseptillamme kehitämme tuoteideastasi uuden teknologiaprototyypin nopeasti ja edullisesti jopa kuukaudessa. Tutustu referensseihin.
pLab

Esimerkkejä 3D-visualisoinneista: virtuaalikaivos, virtuaalimetsä, rakentaminen, metsäpelit ja onnettomuusharjoituksen simulointi. AR- ja VR-visualisointeja tehdään FrostBit-ohjelmistolaboratoriossamme.

Katso video.

Poro

PORO!

Porot kuuluvat Lappiin. Poroelinkeinossa yhdistyvät nykyaikainen yrittäjyys ja perinteikäs lappilainen elämäntapa. Lue mitä olemme saaneet aikaan poroelinkeinon kehittämisessä.

Innoassari

Olemme valmentaneet 40 innovaatioassistenttia lappilaisten yritysten ja organisaatioiden kehittämistehtäviin.

Katso Lapin innovaatioassistentti video.

Lähiruoka

Ruuan alkuperä kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän. Paikallisista raaka-aineista tuotetun ruuan valmistus on oivallinen
tapa hyödyntää alueen uusiutuvia luonnonvaroja.

Tutustu julkaisuumme: Makumatkalla Lapissa - Ideoita paikallisen ruokaperinteen hyödyntämiseen matkailussa.

eSled

Sähkökäyttöisen eSled-moottorikelkan konseptia kehitettiin AMKissa vuosina 2010 - 2016. Kelkka on siirtynyt kaupalliseen tuotantoon.

Kehittämisen ja testauksen viime vaiheista voi lukea eSled-blogista.

Ylläs
Case Sport Resort Ylläs: yritys sai kokeilemisen arvoisen idean opiskelijoiden esittämistä tiimitavoitteista. Lue lisää Sport Resotista.
TaideArt
Taiteilijat tarvitsevat uusia keinoja työllistymiseen. Tuotteistaminen, liiketoimintaosaaminen ja kyky tuoda omaa taidetta esille tukevat
taiteilijan menestystä. Tutustu TaideArt-hankkeen julkaisuun Taiteilijan uudet ansaintamallit, roolit ja toimeentulo.
Virtuaalimetsä

Virtuaalimetsä visualisoi metsänhoidollisten toimien tai niiden tekemättä jättämisen vaikutukset maisemaan ja virkistyskäyttöön. Sovellus käyttää Metsähallituksen paikkatietojärjestelmän puusto- ja maastotietoja.

Katso video virtuaalimetsästä.

Green Care

Green Care on toimintaa, jolla parannetaan ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua luontoon ja maaseutuympäristöön tukeutuen.

Green Carea on kehitetty Lapin AMKissa pitkäjänteisesti vuodesta 2011 alkaen. Green Care- koulutusmallin avulla Green Care -osaamista levitetään entistä tehokkaammin. Lue lisää Green Care kehittämishankkeiden tuloksista.

Hyvinvointiteknologia
Hyvinvointiteknologisilla ratkaisuilla ja niiden oikealla käytöllä hallitaan tehokkaasti etäisyyksiä. Esimerkkinä tästä käy Toimiva kotihoito Lappiin hanke, jossa oli mukana useita yrityksiä ja 21 Lapin kuntaa. Katso video opetuksen integroinnista.
Respetra

Respetra-prototyyppi luotiin ammattikorkeakoulun ASM-ryhmässä maanalaiseksi suojapaikaksi kaivosten käyttöön. Tuote on valmistuskäytössä.

Lue lisää Respetrasta.

Miehinen juttu
Miehen voi olla vaikeaa muuttaa elintapojaan ja terveystottumuksiaan. Tartuimme aiheeseen myönteisellä otteella, ja laadimme Miehen huoltokirjan. Katso myös videot Miehinen juttu / Ruokaryhmä, Miehinen juttu / Miesten kuntosali ja Miehinen juttu / Seksuaalisuus.
CLT-koetalo

Puurakentaminen kehittyy kovaa vauhtia ja CLT-elementtien teollinen tuotanto on mahdollista myös pk-yritysten mittakaavassa. Kokosimme vuoden ajan Kemin konetalosta lämpö- ja kosteusteknistä mittausdataa, ja kokosimme ne raporteiksi.

Kokeillen uutta!

AMK innovaatioseteli tunnus uutiskuva.jpg

Innovaatioseteli on 4000 euron arvoinen tuki, jolla yritys voi kehittää toimintaansa kilpailukykynsä parantamiseksi.

Tiesitkö tätä? Yritykset voivat nyt tehdä verotuksessa 50 % lisävähennyksen TKI-toiminnan alihankintakuluista.

Koulutusvähennys on työnantajan verotuksessa tehtävä laskennallinen lisävähennys.

Tutustu kokeiluihimme, joissa innovaatioista on kehitetty uudenlaista toimintaa!

Osaamisryhmät, multimediaesite
esitekuvake suomi.jpg