kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK
AMK-valintakoe

Kevään opiskelijavalinnat toteutetaan joko todistusvalinnalla tai AMK-valintakokeella. AMK-valintakoetilaisuuksia järjestetään lähikokeena ajalla 31.5. - 2.6.2022.

Tiedotamme hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Tämä ohjesivu koskee vain AMK-tutkintoon hakeneita.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduit valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Pääset tarkistamaan AMK-valintakokeesi aika- ja paikkatiedot kirjautumalla pankkitunnuksilla Oma Opintopolku -palveluun hakulomakkeen lähettämisen jälkeen.

Voit suorittaa valintakokeen vain siinä valintakoetilaisuudessa, mihin olet ilmoittautunut. Jos saavut väärään valintakoetilaisuuteen, et pääse suorittamaan valintakoetta.


Valintakokeeseen valmistautuminen

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.

Lisätietoja valintakokeesta, valinnoista ja valintaperusteista löydät sivustolta Ammattikorkeakouluun.fi.

Ota valintakokeeseen mukaan

 1. QR-tunnisteesi (omaopintopolku-palvelusta)
 2. voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus
 3. kannettava tietokone ja virtajohto (tarkista laitteistovaatimukset)
 4. halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
 5. halutessasi oma nenä-suusuojain ja käsineet
 6. halutessasi voit ottaa pientä välipalaa mukaan.

Henkilöllisyyttä varmistettaessa et voi käyttää henkilön tunnistamista estävää kasvosuojainta.

Henkilöllisyystodistuksen tai kannettavan tietokoneen puuttuminen estävät valintakokeen suorittamisen. Valintakoetta ei voi tehdä matkapuhelimella tai tabletilla.

Lue ohjeet tarkemmin Ammattikorkeakouluun.fi –sivustolla.

Valintakokeessa kielletyt laitteet

Matkapuhelinten tulee olla suljettuna koko valintakokeen ajan.

Valintakoetilaan ei saa tuoda langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita. Kiellettyjä ovat esimerkiksi bluetooth-yhteyksiä käyttävät älykellot, aktiivisuusrannekkeet, hiiret ja näppäimistöt.

AMK-valintakokeessa laskinta käytetään ainoastaan tekniikan alaan kuuluvassa matemaattisluonnontieteellisten taitojen osiossa, jossa hakijan käytössä on koejärjestelmän laskin. Oman laskimen käyttö on kielletty. Muissa valintakokeen osioissa laskimen käyttö ei ole sallittua.

 

Valintakoepaikat ja -ajat Lapin AMKissa

Valintakokeita järjestetään Kemissä ja Rovaniemellä

31.5. - 2.6.2022. klo 9:00 ja 14:00

Ole paikalla hyvissä ajoin ennen kokeen alkamista. Ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen valintakokeen alkua.

Valintakokeeseen ei oteta myöhästyneitä hakijoita sen jälkeen, kun valintakoetilaisuus on alkanut (klo 9 tai klo 14).


Tunniste

AMK-valintakoetta varten hakijoille luodaan yksilöity tunniste. Tarvitset tunnisteen valintakoepäivänä ilmoittautumisessa.

Tunniste sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viikolla 21 (viimeistään 26.5.2022).

Sinulla tulee olla tunniste mukana valintakoetilaisuudessa, joten varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna. Linkin tunnisteeseen löydät myös omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolla 21 (viimeistään 26.5.2022).

Ohjeita saapumiseen

Parkkialueilla ja ovien läheisyydessä on opastekyltit sekä henkilökuntaa auttamassa sinua. Ilmoita henkilökunnalle valintakoeluokkasi ja he opastavat sinut oikealle ovelle.

Sisätiloissa on opasteet sekä henkilökuntaa ohjaamassa sinut oikeaan valintakoetilaan. Suosittelemme suu-nenäsuojan käyttöä Lapin AMKin tiloissa. Suu-nenäsuojia on tarjolla sisääntulon yhteydessä.

Valintakoetiloihin on pääsy vain valintakokeisiin osallistuville henkilöille.

Kemi

Pysäköintialueille on kulku Kiveliönkadun puolelta. Risteyksessä on opasteet ja pihalla henkilökuntaa opastamassa.

Pysäköintialueelta pääset kaikkiin pääsykoetiloihin Q-ovesta.


Rovaniemi

Jokiväylä 11:n pysäköintialueelta pääset kaikkiin valintakoetiloihin.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Lapin ammattikorkeakoulu ei myönnä AMK-valintakokeeseen erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan luokkiin väljästi turvavälit huomioiden. Lisäksi kaikille hakijoille tarjotaan suu-nenäsuojain ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Mikäli tarvitset muita yksilöllisiä järjestelyjä kuten avustajaa tai terveydentilan seurantaan käyttämääsi langatonta laitetta, ilmoita asiasta  salatulla sähköpostilla osoitteeseen hakijapalvelutLapin AMK sähköposti. Tätä myöhemmin tulleita ilmoituksia ei voida ottaa huomioon.

Turvallisuus valintakoetilaisuuksissa

 • Valintakoe toteutetaan viranomaisten antamia turvallisuussuosituksia ja ohjeita noudattaen. Tarkista mahdolliset päivitykset ennen saapumistasi.
 • Älä tule kokeisiin sairaana tai flunssaoireisena.
 • Suosittelemme käyttämään suu-nenäsuojainta matkan aikana ja kampuksella oleskeltaessa. Kertakäyttöisiä suu-nenäsuojia on tarjolla sisääntulon yhteydessä. Voit halutessasi käyttää myös omaa suu-nenäsuojaa.
 • Huolehdithan käsihygieniasta. Lapin AMKin kampuksella on tarjolla käsidesiä. Suosittelemme käyttämään sitä rakennukseen tultaessa ja sieltä poistuessa.
 • Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa.
 • Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon. Mainitsethan että olet ollut valintakokeissa.
 • Tiloissamme tehostetaan siivousta koepäivien aikana.