kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK
AMK-valintakoe

Kevään opiskelijavalinnat toteutetaan joko todistusvalinnalla tai AMK-valintakokeella. AMK-valintakoetilaisuuksia järjestetään lähikokeena ajalla 1.11.–4.11.2021.

Tiedotamme hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Tämä ohjesivu koskee vain AMK-tutkintoon hakeneita.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduit valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Pääset tarkistamaan AMK-valintakokeesi aika- ja paikkatiedot kirjautumalla pankkitunnuksilla Oma Opintopolku -palveluun hakulomakkeen lähettämisen jälkeen.

Voit suorittaa valintakokeen vain siinä valintakoetilaisuudessa, mihin olet ilmoittautunut. Jos saavut väärään valintakoetilaisuuteen, et pääse suorittamaan valintakoetta.


Valintakokeeseen valmistautuminen

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.

Lisätietoja valintakokeesta, valinnoista ja valintaperusteista löydät sivustolta Ammattikorkeakouluun.fi.

Ota valintakokeeseen mukaan

 1. QR-tunnisteesi (omaopintopolku-palvelusta)
 2. voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus
 3. kannettava tietokone ja virtajohto (tarkista laitteistovaatimukset)
 4. halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
 5. halutessasi oma nenä-suusuojain ja käsineet
 6. halutessasi voit ottaa pientä välipalaa mukaan.

Henkilöllisyyttä varmistettaessa et voi käyttää henkilön tunnistamista estävää kasvosuojainta.

Henkilöllisyystodistuksen tai kannettavan tietokoneen puuttuminen estävät valintakokeen suorittamisen. Valintakoetta ei voi tehdä matkapuhelimella tai tabletilla.

Lue ohjeet tarkemmin Ammattikorkeakouluun.fi –sivustolla.

Valintakokeessa kielletyt laitteet

Matkapuhelinten tulee olla suljettuna koko valintakokeen ajan.

Valintakoetilaan ei saa tuoda langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita. Kiellettyjä ovat esimerkiksi bluetooth-yhteyksiä käyttävät älykellot, aktiivisuusrannekkeet, hiiret ja näppäimistöt.

AMK-valintakokeessa laskinta käytetään ainoastaan tekniikan alaan kuuluvassa matemaattisluonnontieteellisten taitojen osiossa, jossa hakijan käytössä on koejärjestelmän laskin. Oman laskimen käyttö on kielletty. Muissa valintakokeen osioissa laskimen käyttö ei ole sallittua.

 

Valintakoepaikat ja -ajat Lapin AMKissa

Valintakokeita järjestetään Kemissä ja Rovaniemellä


ke 3.11. klo 9:00 ja 14:00

Ole paikalla hyvissä ajoin ennen kokeen alkamista. Ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen valintakokeen alkua.

Valintakokeeseen ei oteta myöhästyneitä hakijoita sen jälkeen, kun valintakoetilaisuus on alkanut (klo 9 tai klo 14).


Tunniste

AMK-valintakoetta varten hakijoille luodaan yksilöity tunniste. Tarvitset tunnisteen valintakoepäivänä ilmoittautumisessa.

Tunniste sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viikolla 43 (viimeistään 29.10.2021).

Sinulla tulee olla tunniste mukana valintakoetilaisuudessa, joten varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna. Linkin tunnisteeseen löydät myös omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolla 43 (viimeistään 29.10.2021).

Ohjeita saapumiseen

Parkkialueilla ja ovien läheisyydessä on opastekyltit sekä henkilökuntaa auttamassa sinua. Ilmoita henkilökunnalle valintakoeluokkasi ja he opastavat sinut oikealle ovelle.

Sisätiloissa on opasteet sekä henkilökuntaa ohjaamassa sinut oikeaan valintakoetilaan. Suosittelemme suu-nenäsuojan käyttöä Lapin AMKin tiloissa. Suu-nenäsuojia on tarjolla sisääntulon yhteydessä.

Valintakoetiloihin on pääsy vain valintakokeisiin osallistuville henkilöille.

Kemi

Pysäköintialueille on kulku Kiveliönkadun puolelta. Risteyksessä on opasteet ja pihalla henkilökuntaa opastamassa.

Pysäköintialueelta pääset kaikkiin pääsykoetiloihin Q-ovesta.


Rovaniemi

Jokiväylä 11:n pysäköintialueelta pääset kaikkiin valintakoetiloihin.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Lapin ammattikorkeakoulu ei myönnä AMK-valintakokeeseen erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan luokkiin väljästi turvavälit huomioiden. Lisäksi kaikille hakijoille tarjotaan suu-nenäsuojain ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Mikäli tarvitset muita yksilöllisiä järjestelyjä kuten avustajaa tai terveydentilan seurantaan käyttämääsi langatonta laitetta, ilmoita asiasta  salatulla sähköpostilla osoitteeseen hakijapalvelutLapin AMK sähköposti. Tätä myöhemmin tulleita ilmoituksia ei voida ottaa huomioon.

Turvallisuus valintakoetilaisuuksissa

 • Hakijat sijoitetaan luokkiin väljästi turvavälit huomioiden.
 • Suosittelemme käyttämään suu-nenäsuojainta matkan aikana ja kampuksella oleskeltaessa. Kertakäyttöisiä suu-nenäsuojia on tarjolla sisääntulon yhteydessä. Voit halutessasi käyttää myös omaa suu-nenäsuojaa.
 • Halutessasi voit ottaa mukaan käsineet, joita käytät rakennukseen saavuttaessa ja mahdollisesti koetilanteessa
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi. Lapin AMKin kampuksella on tarjolla käsidesiä. Suosittelemme käyttämään sitä rakennukseen tultaessa ja sieltä poistuessa.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Kampuksen tiloja siivotaan tehostetusti valintakokeiden aikana.

 

Riskiryhmään kuuluvat

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa.

Hakijat sijoitetaan luokkiin väljästi, riittävä turvaväli ja muut viranomaisten antamat turvallisuussuositukset huomioiden. Voit käyttää koetilaisuudessa omaa hengityssuojainta.

Jos olet ollut sairaana ennen valintakoetta

Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

Jos sairastut ennen koetta

Sairaana tai edes hieman hengitystieoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.


Jos sairastut heti kokeen jälkeen

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon. Mainitsethan että olet ollut valintakokeissa.