Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Oppaat ja ohjeet

Opiskeluoikeuden jatkoajan hakeminen

Opiskelija, joka ei ole suorittanut opintojaan säädetyssä ajassa (säännönmukainen aika + 1 vuosi), menettää opiskeluoikeutensa, jollei ammattikorkeakoulu erityisestä syystä myönnä hänelle lisäaikaa opintojensa loppuun saattamiseen.
Opiskeluoikeusajan jatkohakemus on jätettävä noin kaksi kuukautta ennen opiskeluoikeusajan päättymistä sähköisessä asioinnissa.

  • Opiskelijan on esitettävä ne erityiset syyt, joilla hän perustelee hakemustaan. Erityisenä syynä voidaan pitää opintojen edistymistä. Pääsääntönä voidaan pitää, että opiskelijalta puuttuu tutkinnon suorittamisesta korkeintaan 60 op. Lisäksi erityisiä syitä voivat olla erilaiset sosiaaliset syyt, jotka ovat vaikuttaneet opintojen edistymiseen.
  • Hakemukseen lisätään raportti opintojen edistymisestä sekä opintosuunnitelma opintojen loppuun suorittamiseksi.
  • Opiskeluoikeuden lisäaika voidaan myöntää vain, mikäli valmistuminen lisäaikana on realistista. Kerrallaan myönnettävä opiskeluoikeuden jatkoaika voi olla enintään yksi vuosi.
  • Lisäaikaa ei myönnetä, mikäli opiskelijalla on jo tutkintoon vaadittavat suoritukset.
  • Opiskeluoikeuden jatkon hakemuksen käsittelystä peritään 50 € maksu 1.1.2015 alkaen (A1440/2014 §3).


Opintojen jatkoaikahakemus lomake
Opintojen jatkoaikahakemus PDF

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK