On asioita, joita sinun pitää tehdä opintojesi mahdollistamiseksi ja jatkumiseksi:
Lukuvuosi-ilmoittautuminen (läsnäolo/ poissaolo): kun aloitat opinnot, teet lukuvuosi-ilmoittautumisen samalla, kun otat opiskelupaikan vastaan, mutta jo
keväällä sinun pitää tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle Pepin kautta (
ohje).
Opintojaksoille ilmoittautuminen: kun aloitat opinnot, teet lukukauden opintojaksoille ilmoittautumisen opintojen alussa, mutta jo seuraavalle lukukaudelle sinun pitää tehdä erikseen ilmoitettuna aikana
Pepin kautta opintojaksoilmoittautumiset.
Opintojakson toteutuksille ilmoittautumisen ohjeistus.
Kesäopintoihin ilmoittautuminen tehdään keväällä. Kesäopintoja voi valita kolmelta eri tarjottimelta: 1. Lapin AMKin oma, 2. ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen kesäopintoportaali ja 3. Lapin yliopiston tarjotin.
Lisätietoja kesäopinnoista
Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää opiskelijan ammatillista osaamista. Niillä opiskelija voi myös täydentää ja tukea ammattikorkeakoulututkintoa sekä laajentaa sen sisältöä oman kiinnostuksensa ja mieltymyksensä mukaan. Yleisten vapaasti valittavien ja kampuskohtaisten opintojen lisäksi voidaan ennen opintojen aloittamista ja opintojen aikana suoritetuiden muiden koulutusohjelmien ja korkeakoulujen sekä yliopiston opintosuorituksia sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin. Syksyn vapaasti valittaviin ilmoittaudutaan keväällä ja kevään toteutuksiin syksyllä.
Lisätietoja vapaasti valittavista opinnoista
Hylätyn tentin voi suorittaa samoilla vaatimuksilla kolme (3) kertaa viimeistään seuraavan lukukauden loppuun mennessä. Opintojaksosta järjestetään lukuvuoden aikana ns. varsinainen tentti opintojakson toteutussuunnitelman mukaisesti. Opintojakson ensimmäinen uusintatentti ja toinen uusintatentti pidetään erikseen sovittuina Lapin AMKin uusintatenttipäivinä. Tämän jälkeen tentti suoritetaan mahdollisesti muuttuneiden vaatimusten mukaisesti.
Lisätietoja tenttimisestä
Opintojakson arviointi perustuu opetussuunnitelmissa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Arviointikriteerit tarkennetaan opintojaksojen toteuttamissuunnitelmissa. Opiskelun eri vaiheissa tapahtuvan arvioinnin tulee muodostaa johdonmukainen kokonaisuus, joka tukee koulutuksen tavoitteena olevan osaamisen saavuttamista. Arviointiperusteiden, menetelmien ja kriteerien lähtökohtana ovat kyseisen opintojakson osaamistavoitteet. Hyväksyttyä arvosanaa voi korottaa yhden (1) kerran opintojakson päättymisajankohtaa seuraavan lukukauden loppuun mennessä. Opintojaksoon kuuluva yksittäinen opintosuoritus on arvioitava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään yhden kuukauden kuluessa (1 kk) tentistä tai muusta arviointi tilanteesta.