kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Oppaat ja ohjeet

Opinnäytetyön arkistointi (Yksa)Arkistolaitos edellyttää opinnäytetöiden arkistoimista. Kaikkien Lapin ammattikorkeakoulussa tehtyjen opinnäytetöiden (sekä alempi että ylempi AMK) arkistokappaleet tallennetaan 1.5.2015 lähtien PDF-muotoisina Yksa-arkistopalveluun. Opiskelija ei voi saada tutkintotodistusta, ennen kuin hän on arkistoinut opinnäytetyöstään valmiiksi hyväksytyn version. Arkistoon tallennettuja opinnäytetöitä pääsee selaamaan erilaisten hakutoimintojen avulla.

Arkistoimisen työvaiheet
1. Muodosta hyväksytystä opinnäytetyöstä ja sen liitteistä yksi pdf-tiedosto (kansilehti, sisällysluettelo, raporttiosa ja liitteet). Voit käyttää samaa tiedostoa tallentaessasi työn Theseukseen. Useita tiedostoja voi yhdistää yhdeksi tiedostoksi Adobe Acrobat 9 Pro -ohjelmalla. PDF-tulostukseen on saatavilla ilmaisohjelmia, mikäli kyseessä on yksi tiedosto.

2. Avaa opinnäytetyön arkistointilomake: https://yksa.disec.fi/Yksa4/thesis/LapinAMK/

3. Liitä opinnäytetyön pdf-versio lomakkeelle.

4. Täytä lomakkeella olevat muut tiedot. Poimi tiedot opinnäytetyösi kuvailulehdeltä.
Jos opinnäytetyössä on useita tekijöitä, kirjoita kaikkien tekijöiden tiedot. Käytä Lisää kenttä -painiketta.
Varmista, että kirjoitat ohjaavan opettajan sähköpostiosoitteen sekä muut tiedot oikein.
Mikäli työhösi kuuluu osia, jotka eivät ole pdf-tiedostossa (esimerkiksi tuote, video), merkitse tieto siitä Huomautus-kenttään.

5. Tallenna lopuksi Tallenna-painikkeella. Saat ruudulle vahvistusviestin onnistuneesta tallennuksesta ja ohjaajalle lähtee viesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
Jos sinulla on ongelmia työsi tallentamisessa, ota yhteys ohjaajaasi.