kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Oppaat ja ohjeet

Aloittavan opiskelijan opas

Onneksi olkoon, Sinut on hyväksytty opiskelijaksi Lapin ammattikorkeakouluun!

Toivotamme Sinulle menestystä opintoihin sekä antoisaa ja monipuolista opiskelijaelämää tulevina vuosina.


 


 

Hyödyllistä tietoa opiskelun aloittamiseen
Ennen opintojen aloitusta
Paikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen

Opiskelemaan valituille lähetetään tiedote opiskelijavalinnasta opiskelijan henkilökohtaiseen sähköpostiin (tarkista myös roskapostikansiosi).

Sinun tulee ottaa opiskelijapaikka vastaan ja ilmoittautua joko läsnä- tai poissaolevaksi. Mikäli tulet hyväksytyksi varasijalta määräaika määräytyy sen mukaan milloin saat ilmoituksen opiskelijapaikastasi. Vastaanoton ja ilmoittautumisen voit tehdä Oma Opintopolkupalvelussa.

Mikäli et voi ottaa paikkaa vastaan Oma Opintopolkupalvelussa, lähetä sähköpostia osoitteeseen hakijapalvelut@lapinamk.fi

Voit tulostaa Oma Opintopolkupalvelusta hyväksymiskirjeen.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Tullessasi valituksi ja siirtyessäsi avoimen AMKin opiskelijasta Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi huomioithan seuraavat asiat:

  1. Mikäli avoimen AMKin käyttäjätunnuksesi on opiskelijanumeroon perustuva (muotoa A1234567), se lakkaa toimimasta 2 viikon jälkeen opiskeluoikeuden päättymisestä avoimessa ammattikorkeakoulussa. Kyseisellä tunnuksella pääsy järjestelmiin (esimerkiksi sähköposti, Moodle, k-asema, O365, GAFE) ja järjestelmissä oleviin tietoihin sekä dokumentteihin lakkaa. Tällöin sinun tulee arkistoida tarvitsemasi tiedot ja dokumentit sähköpostista, oppilaitoksen palvelimelta (k-asema) ja pilvipalveluista ennen opiskeluoikeuden päättymistä avoimessa ammattikorkeakoulussa (pilvipalveluiden ohjeet, sähköpostin ohjeet, Office 365-sähköpostin määrittäminen, Office 365-sähköpostien arkistointi, OneDrive-tiedostojen arkistointi)

Moodlessa olevat tiedot ja dokumentit siirretään automaattisesti uudelle tutkinto-opiskelijan käyttäjätunnukselle, (ks. aloittavan opiskelijan oppaan kohta opiskelijan käyttäjätunnukset).

  1. Mikäli avoimen AMKin käyttäjätunnuksesi on nimeen perustuva (muotoa esukunim), jatkat käyttöä tutkinto-opiskelijana samalla tunnuksella, jolloin järjestelmissä olevat tiedot säilyvät entisellään.
  2. Aloittaessasi opinnot tutkinto-opiskelijana ilmoittautuminen opintojaksojen toteutuksille Pepissä tapahtuu tutkinto-opiskelijan käyttäjätunnuksella. Mikäli ilmoittautumisaika on päättynyt, voit pyytää apua opintojakson vastuuopettajalta. Voit myös ilmoittautua Tuudon kautta.
  3. Tutkinto-opiskelijaksi päästyäsi opintotoimisto kirjaa avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot hyväksiluetuiksi ensimmäisen lukukauden aikana.
  4. Opiskelija voi tulostaa Pepistä sähköisellä allekirjoituksella opiskelijatodistuksia, opintosuoritusotteita jne.  Muissa opiskeluun liittyvissä käytännön asioissa saat apua alasi opintotoimistosta.
Poissaolo-oikeus ensimmäisen vuoden osalta
Opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi Oili-palvelussa

Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

1) suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
2) on raskaus- tai vanhempainvapaalla tai
3) on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

täppä.jpgPoissaolo-oikeus ensimmäisen vuoden opiskelija

Alkuperäisten todistusten tarkistaminen

Jos et ole liittänyt tutkintotodistuskopioita hakemuksellesi hakuaikana, käy lataamassa todistuskopiot hakemuksellesi määräpäivään mennessä.

Jos sinulla on ongelmia lataamisen kanssa, ole yhteydessä hakijapalvelut@lapinamk.fi

 

Kaikkia opiskelupaikan vastaanottaneiden yhteishaussa antamia tietoja verrataan hänen todistuksiinsa. Ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan, mikäli hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja, eikä oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan. Mikäli et toimita pyydettyjä kopioita ammattikorkeakoululle, opiskelijavalintasi puretaan. Kopioita ei palauteta. 


Alkuperäisten todistusten tarkistaminen

Yhteishaussa käyttämiäsi alkuperäisiä todistuksia verrataan toimittamiisi kopioihin kahden ensimmäisen opiskeluviikon aikana. Ota pyydettäessä alkuperäiset todistukset mukaasi ensimmäisenä opiskelupäivänä (paitsi jos sinulla on YO tutkinto tai ammatillinen perustutkinto vuoden 2017 jälkeen). Saamme YO tutkinnot sekä ammatilliset perustutkinnot vuodesta 2017 eteenpäin suoraan rekisteristä.

Poissaolevaksi ilmoittautuneen alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen alkaessa. Mikäli kopiot ja alkuperäiset todistukset poikkeavat toisistaan, ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan, jos hakija ei oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Opiskelun edellytykset
Asuminen - hae asuntoa!

Oletko aloittamassa opinnot kampuksella? 

Apua asunnon hankintaan

 
Kun muutat opiskelupaikkakunnalle, tee tilapäinen muuttoilmoitus maistraattiin. Jos haluat siirtyä vakinaisesti uuden kunnan asukkaaksi, teet sen myös samalla muuttoilmoituksella.

Tee muuttoilmoitus.

Opintojen rahoitus - hae opintotukea!

Ammattikorkeakouluopintoihin voi saada korkeakouluopiskelijoiden opintotukea. Opintotuen myöntämisen edellytyksinä ovat oppilaitokseen hyväksyminen, päätoiminen opiskelu, opintojen riittävä edistyminen ja taloudellisen tuen tarve.

Lue lisää!

Kannettava päätelaite

Opiskelu Lapin AMKissa on usein ajasta ja paikasta riippumatonta, minkä vuoksi opiskelijalla on oltava käytössään kannettava tietokone. Opiskelijanamme voit ladata ja asentaa MS Office -sovellukset koneellesi. Oman päätelaitteen muusta ylläpidosta vastaa opiskelija itse. Muistathan päivittää laitteeseesi aina uusimmat päivitykset tietojesi suojaamiseksi.

Vaativammassa tietojenkäsittelyssä ja erityissovelluksissa käytetään ammattikorkeakoulun tietokoneita.


Mikäli opiskelet monimuoto-opintoja huomioithan, että käytössäsi on USB-kuulokemikrofonit (headset) sekä laajakaistainen Internet-yhteys siellä, missä tulet opiskelemaan.

 

Opiskeluun sopii:

•    Kannettava Windows- tai Mac-tietokone
•    Tablettitietokone Windows-käyttöjärjestelmällä

Opintoihin eivät sovellu Linux- tai Chromebook-tietokoneet tai tabletti-tietokoneet muulla kuin Windows käyttöjärjestelmällä.

 

HUOM! ICT-alan insinööriopiskelijan kannettavan minimivaatimukset:

  • Vähintään 8 GB keskusmuistia (suositus 16 GB tai yli )
  • 64-bittinen Intel- tai AMD-prosessori, 4 ydintä tai useampi ja tuki virtualisoinnille
  • 64 bit Windows-käyttöjärjestelmä, Home tai Pro (ei Starter)
  • Erillinen näytönohjain, jossa vähintään 4GB näyttömuistia
  • Vähintään 500 GB tallennustilaa
  • Mac OSX  tai Linux eivät sovellu eivätkä M1 tai vastaavilla prosessoreilla varustetut laitteet

HUOM! Konetekniikan sekä sähkö- ja automaatioalan insinööriopiskelijan tietokoneen minimivaatimukset:

  • Vähintään 8 GB keskusmuistia (suositus 16 GB tai yli)
  • 64-bittinen Intel tai AMD-prosessori, 4 ydintä tai useampi ja tuki virtualisoinnille
  • 64 bit Windows 10 tai uudempi käyttöjärjestelmä
  • Vähintään kaksi monitoria 15.6” Full HD display monitor (1920 x 1080)
  • Mac-koneet eivät sovellu. Ohjelmistojen käytettävyys voidaan taata vain PC-koneille.
  • Oikeus asentaa ohjelmia käyttämällesi tietokoneelle. (esim. työkoneet)


Asetukset koulun langatonta verkkoa varten ennen opintojen alkua

Lapin AMKissa on käytössä EDUROAM wlan verkko opiskelijoiden omien kannettavien tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttöön. Jotta kirjautuminen EDUROAM-verkkoon on mahdollista, täytyy tietokoneessa/mobiililaitteessa olla asennettuna Soneran juurisertifikaatti. Opintojen aloituksen sujuvoittamiseksi sertifikaatin asennuksen voi tehdä omalle laitteelle jo ennen opintojen aloittamista. Katso ohjeet EDUROAM-verkon käyttöönottoon.

Apua asetuksiin opintojen alettua

Opiskelijoita varten on keskitetty palvelunumero, josta saa apua ongelmiin: +358 40 484 4488. Sähköposti on servicedesk@luc.fi.

YTHS - terveydenhuolto

Tammikuusta 2021 alkaen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle.

Maksuvelvollisia ovat läsnä olevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka suorittavat

ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Saapuvat vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat ja tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, joten heidän ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua.

Maksusta ei lähetetä laskua, vaan opiskelijan pitää maksaa maksu oma-aloitteisesti Kelalle.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

YTHS:n terveydenhoitomaksu

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakouluopiskelijat maksavat lukukausikohtaisen terveydenhoitomaksun Kelalle. YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet lukukaudelle läsnä olevaksi ja suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.

Sinun täytyy maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu aina, jos olet oikeutettu YTHS:n palveluihin. Et voi saada maksusta vapautusta mistään syystä.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä on syyslukukaudella 30.9. ja kevätlukukaudella 31.1. joka lukuvuonna.

 

Kampukset ja kulkuyhteydet

Lapin ammattikorkeakoulu toimii kolmella kampuksella: Rovaniemellä Jokiväylässä, Kemissä Kosmoksessa ja Torniossa Minervassa. 

  • Jokiväylässä opiskelevat matkailun, liiketalouden, liikunnan, fysioterapian, sairaan- ja terveydenhoitoalan, agrologi- ja metsätalouskoulutusten, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan sekä tieto-ja viestintätekniikan opiskelijat.
  • Kosmoksessa opiskelevat sairaan- ja terveydenhoitoalan, vanhustyön, sosiaalialan, konetekniikan ja sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijat.
  • Minervassa opiskelevat liiketalouden, tietojenkäsittelyn ja kuvataiteen opiskelijat.

Lapin AMK:lla on toimipisteissään pysäköintialueita, joissa on lämmitystolpallisia ja lämmitystolpattomia paikkoja. Lämmitystolpattomat paikat ovat opiskelijoiden käytössä vapaasti. Lämmitystolpallisille paikoille pysäköinti on luvallista 1.11.-15.4. välillä vain pysäköintiluvalla, muuna aikana paikalle pysäköinti on sallittua ilman lupaa.

Katso esittelyvideo Kemistä!

Katso esittelyvideo Rovaniemeltä!

Katso esittelyvideo Torniosta!

Matkahuolto (linja-autojen aikataulut)

VR (junien aikataulut)

Pysy ajan tasalla - ota kanavat haltuun!
Näin saat tietoa Lapin AMK:in ajankohtaisista asioista

 

  • Infonäytöt koulun tiloissa.

Parhaiten pysyt ajan tasalla opiskelijaelämässä seuraamalla Opiskelijakunta ROTKOn somekanavia, tapahtumakalenteria sekä tuutoreiden Instagram tilejä.

OPISKELIJAKUNTA ROTKO:

TUUTORIT INSTAGRAMISSA:

Arjen ABC

Jos kaipaat vinkkejä mm. omien voimavarojen ylläpitämiseen, opiskelun sujuvoittamiseen, jännittämiseen ja stressiin, tutustu Arjen ituja Lapin korkeakoulujen opiskelijoille -sivustoon.

Ready....
Opiskelu ammattikorkeakoulussa

Ammattikorkeakoulussa ollaan kiinni elämässä. Työelämä ja elinkeinot ovat läsnä ja oppimisessa nivoutuvat yhteen teoria-, käytäntö- ja kokemustieto. Ongelmanratkaisutaidot ja päätöksentekokyky kehittyvät todellisia työelämän ongelmia ja ilmiöitä tutkiessa. Opiskelu on yhteisöllistä ja yhteistoiminnallista. Opiskelijat, opettajat ja työelämä rakentavat yhdessä yhteistä tietoa ja ymmärrystä.

Lue lisää opiskelemisesta ammattikorkeakoulussa!

Opintojen ohjaus

Sinun on mahdollista saada opiskeluusi ja oppimiseesi ohjausta jo ennen opintojesi alkua sekä koko opintojesi ajan. Ohjausta tarjoavat opinto-ohjaajat, opettajat, ohjauksen asiantuntijat, tukipalvelujen henkilöstö sekä työelämän edustajat. Opiskelun sujuvoittamiseksi kannattaa kysyä neuvoa ja pyytää ohjausta tarvittaessa.

Opinto-ohjaajat

 
Opintotoimiston suunnittelijat


Opiskelijatuutorit

Opiskelijatuutoroinnin tarkoituksena on perehdyttää opiskelija opiskeluun ja opiskeluympäristöön sekä antaa tukea koko opintopolun ajan.
Lue lisää opiskelijatuutoroinnista ja löydä oma opiskelijatuutorisi: 

Opiskelijatuutorit

Hyvinvointipalvelut

Opiskelijan tärkein työväline olet sinä itse. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen auttaa opinnoissa jaksamisessa ja on tärkeää myös tulevan työsi kannalta. Toisinaan tarvitsemme ohjausta ja neuvontaa sekä myös apua ja tukea. Opiskeluhyvinvoinnin ammattilaisten kanssa keskustelu voi auttaa asioiden jäsentelyssä sekä uuden suunnan löytämisessä.

Jos kaipaat vinkkejä omien voimavarojen ylläpitämiseen, opiskelun sujuvoittamiseen, jännittämiseen ja stressin selätykseen, tutustu Arjen ituja -sivuihin.

Monenlaisia oppijoita -sivustolle on puolestaan koottu tietoa ja vinkkejä monenlaisista tavoista oppia ja opiskella. Verkkosivulta löydät tietoa muun muassa oppimisvaikeuksista, neuropsykiatrisista häiriöistä, mielialaan, stressiin ja jännittämiseen liittyvistä asioista sekä aisti- ja liikuntavammoista.

Tammikuusta 2021 alkaen opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS). YTHS:n palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Tutustu YTHS:n palveluihin: https://www.yths.fi/

Tutustu opetussuunnitelmaan
Aloita tutustuminen omiin opintoihisi opetussuunnitelmasta. Opetussuunnitelmat löytyvät opinto-oppaasta.
Hankittu osaaminen osaksi tutkintoasi
Opiskelija saa hakea hyväksilukua muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiaan opintoja, korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantasoisilla opinnoilla sekä muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9). Keskeistä on opiskelijan osaaminen, riippumatta missä ja miten osaaminen on hankittu.

Hankitun osaamisen hakeminen osaksi tutkintoa on mahdollista heti opintojen alkuvaiheessa tai myöhemmin opintojen aikana. Hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen etuja ovat muun muassa opiskeluajan lyheneminen, päällekkäisen opiskelun poistuminen, oman osaamisen tiedostaminen.

Lisätietoa hakemisesta.
Opiskelu verkossa

Etä- ja verkko-opinnot Lapin AMKissa tarkoittavat tietokoneen ja -verkon hyödyntämistä opiskelussa. Oppimistapahtuma ei ole sidottu luokkahuoneeseen, vaan opiskelet osittain tai kokonaan erilaisissa verkkoympäristöissä.

Etä- ja verkko-opintoihin osallistuessasi vastaat itse siitä, että tietokoneesi ja internetyhteytesi ovat toimintakunnossa. Opiskelu verkon välityksellä ei vaadi erityistä tietoteknistä osaamista, vaan tietokoneen ja Internetin peruskäyttötaidot riittävät. Orientoivissa opinnoissa harjoittelet verkko-opiskelussa käytettäviä työkaluja. Lapin AMKin eOppimispalveluiden tukihenkilöt antavat henkilökohtaista apua aina tarvittaessa.

eOppimispalvelut
Etä- ja verkko-opinnot

Kansainvälistyminen - My Global Story
Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijana voit hankkia kansainvälistä kokemusta muun muassa 
lähtemällä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ulkomaille,
tekemällä lyhyen vaihdon opintojen aikana,
osallistumalla International Student Ambassador -toimintaan tai
ryhtymällä kansainväliseksi tuutoropiskelijaksi.

Osallistuminen kansainväliseen toimintaan antaa kieli- ja kulttuurialueen tuntemuksen lisäksi uusia ystäviä ja paljon kansainvälisiä valmiuksia tulevalle työurallesi. 

Tutustu eri mahdollisuuksiin ja löydä itsellesi sopiva tapa hankkia kansainvälistä osaamista!
Lue lisää!
Saavutettavuus
Saavutettava opiskelu tarkoittaa, että jokaisella Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijalla on yhdenvertaiset mahdollisuudet opiskella. Lue lisää saavutettavuudesta meidän ammattikorkeakoulussamme. Saavutettavuuteen liittyvissä asioissa suosittelemme yhteydenottoa jo ennen opintojen alkua. Lisätietoa saat omalta opinto-ohjaajaltasi tai kuraattorilta.
Kirjasto

Lapin korkeakoulukonserni tarjoaa kirjastopalveluita Lapin yliopistolle ja Lapin ammattikorkeakoululle. Lapin korkeakoulun opiskelijana voit lainata kirjoja ja hyödyntää kirjaston sähköisiä kokoelmia. 


Kirjastolla on kaksi toimipistettä Rovaniemellä:

  • Yliopistokirjasto
  • Arktisen keskuksen kirjasto

ja kaksi toimipistettä Kemi-Tornion seudulla:

  • Kosmoskirjasto Kemissä
  • Minervakirjasto Torniossa
Opiskelijakunta ja edunvalvonta

Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Rotko huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta. Opiskelijakunta varmistaa, että opiskelijoiden ääni tulee kuulluksi kaikessa päätöksenteossa. Lisäksi he pitävät yllä alueen opiskelijakulttuuria, niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Opiskelijakunta ROTKO sekä alakohtaiset opiskelijayhdistykset järkkäilevät erilaisia tapahtumia ja tempauksia pitkin lukuvuotta.

Tutustu Rotkon toimintaan:

Anna palautetta ja vaikuta

Opiskelijana voit vaikuttaa opintoihisi ja koulutuksen kehittämiseen monella tapaa. Olemalla aktiivinen ja tuomalla näkökulmasi esille voit vaikuttaa ja tulla kuulluksi. On olemassa formaaleja osallisuuden kanavia sekä epämuodollisia kohtaamisia arjessa. Vaikuttamisenkanavat voivat olla joko suoria tai edustuksellisia. Voit vaikuttaa esimerkiksi:

•    Osallistumalla opintoihin aktiivisesti, kommentoimalla ja keskustelemalla
•    Seuraamalla ammattikorkeakoulun tiedotteita ja ohjeita
•    Vastaamalla opintopalautteeseen, lukemalla opettajan vastapalautteen
•    Antamalla palautetta suoraan eri toimijoille
•    Osallistumalla Lapin AMKin tapahtumiin
•    Suorittamalla vertaisohjaus ja yhteisövaikuttaminen-opintojakson
•    Olemalla mukana opiskelijakunnan ja opiskelijajärjestöjen toiminnassa
•    Olemalla aktiivinen erilaisissa keskustelutilaisuuksissa ja työpajoissa
•    Osallistumalla Lapin AMKin eri työryhmien toimintaan
•    Osallistumalla sisäisiin ja ulkoisiin arviointeihin ja auditointeihin


Voit myös huolehtia, että ryhmäsi jäsenten mielipiteet tulevat kuulluksi ja kannustaa opiskelutovereitasi osallistumaan ja vaikuttamaan.

Opiskelijapalautejärjestelmä

Opiskelijapalautejärjestelmä koostuu opintojaksoilta kerättävästä opintopalautteesta sekä valtakunnallisista kyselyistä. Opiskelijakunta ROTKO, YTHS ja muut toimijat voivat kerätä palautetta eri teemoilla esim. opiskeluhyvinvoinnin kehittämiseen. Kannustamme myös antamaan välitöntä palautetta esim. opettajille, opinto-ohjaajille ja opiskelupalveluille. Yleinen palautekanavamme löytyy ammattikorkeakoulun verkkosivuilta: linkki palautelomakkeeseen.

Opintojaksopalautetta keräämme Pepin kautta jokaiselta opintojaksolta. Voit antaa järjestelmän kautta opintojakson aikana nopeaa palautetta niin monta kertaa kuin haluat ja loppupalautetta opintojakson päättyessä. Opettajat hyödyntävät saamansa palautteen opintojakson kehittämisessä ja voivat antaa palautteeseen myös vastapalautetta. Palauteraportit näkyvät opiskelijoille ja opettajille, kun loppupalautteeseen on annettu vähintään viisi vastausta.

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely (AVOP-kysely) on valtakunnallinen palautekysely, jossa kerätään tietoa opetuksesta ja oppimisesta, kansainvälisyydestä, työelämäyhteyksistä, harjoittelusta, opinnäytetyöstä ja opiskelutyytyväisyydestä. Kyselyyn vastataan valmistumishakemuksen yhteydessä. Tuloksia hyödynnetään sekä korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti OKM:n ohjauksessa ja rahoituksessa.

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen uraseurantakysely lähetetään viisi vuotta sitten valmistuneille. Se tuottaa tietoa valmistuneiden työllistymisestä, miten tutkinto vastaa työelämän tarpeisiin, tutkinnon tuottamasta osaamisesta, koulutuksen tuottamista urapoluista sekä opintojen työelämävastaavuudesta. Myös uraseurantakyselyn tuloksia hyödynnetään sekä korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti OKM:n ohjauksessa ja rahoituksessa.

Steady...
Käyttäjätunnusten käyttöönotto

Voit aktivoida käyttäjätunnuksesi sen jälkeen, kun olet saanut Lapin AMK:lta sähköpostin tunnustesi luomisesta.


Käyttäjätunnuksen käyttöönotto eli aktivointi:

Aktivoi tunnuksesi henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella täällä.

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, muista ottaa kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön täällä.

Opiskelijoille luodaan käyttäjätunnus ja sähköpostitili. Käyttäjätunnuksella pääset kirjautumaan mm. Peppiin, Lapin AMKin sähköpostiin Lapin korkeakoulukirjaston tietokantoihin sekä langattomaan verkkoon.

Mikäli sinulla ei ole henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, tai kohtaat ongelmia käyttäjätunnuksen aktivoimisessa, ota yhteys opiskelijoiden HelpDeskiin

Jos sinulla on voimassa oleva Lapin yliopiston tai Lapin ammattikorkeakoulun käyttäjätunnus, sinulle ei luoda uutta käyttäjätunnusta eikä sinun tarvitse aktivoida uutta salasanaa, vaan käytät olemassa olevia tunnuksia.


Huomioithan, että opiskeluun tarvitset oman tietokoneen ja opinnoissa käytetään korkeakoulun sähköpostiosoitetta.


Mobiilivarmenteen hankkimisesta löydät tietoa www.mobiilivarmenne.fi -sivustolta.

Lue Lapin AMK:in IT-palveluiden käyttösäännöt tästä

Mikäli sinulla ei ole henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit saada tunnukset soittamalla IT-palvelupisteeseen p. 040 778 5800.

Suunnittele ja seuraa omia opintojasi Pepissä

Opiskelijan työpöydän avulla  Pepissä opiskelija voi suunnitella opintojaan, seurata niiden edistymistä, ilmoittautua opintoihin ja lukuvuodelle sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojaan.

Kaikki toiminnot on koottu Opiskelijan omalle työpöydälle, joka avautuu kirjautuessasi Peppiin. Peppi toimii web-selaimessa, myös mobiilisti.
Peppi on järjestelmä, joka yhdistää Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden, opettajien ja korkeakoulun hallinnon tehtävät yhdeksi kokonaisuudeksi.


Kirjaudu Peppiin opiskelijan työpöydälle

  •  Päivitä omat yhteystietosi Peppiin (ohje)
  •  Tutustu HOPSiin ja opintojen ajoitukseen (ohje)
  • Ilmoittautumien toteutuksille (ohje)

Ilmoittautuminen opintojaksototeutuksille

Ilmoittaudu opintojaksototeutuksille Pepin tai Tuudon kautta. Ilmoittaumisten perusteella syntyy oma lukujärjestyksesi ja varmistat myös paikkasi opintojakson toteutukselle.

Ohje ilmoittautumiseen.

Hanki opiskelijakortti!

Opiskelijakortti on virallinen todistus siitä, että olet Lapin ammattikorkeakoulun opiskelija. Opiskelijakortti toimii myös opiskelijakuntasi jäsenkorttina. Opiskelijakunnan jäsenyys ei velvoita mihinkään, mutta antaa jäsenelleen mahdollisuuden vaikuttaa ja osallistua opiskelijoiden edunvalvontatyöhön.

Saat myös etuja ja alennuksia koko Suomessa sekä verkossa että paikan päällä, olipa kyse sitten kulttuurista, viihteestä tai mistä tahansa!

Go!
Opintojen alkamisaika

Opetus käynnistyy koulutuksittain eri aikaan. Tiedot oman koulutuksesi osalta löydät alla olevasta valikosta. 

Aloita orientoituminen opiskeluun: "Startti korkeakouluopiskeluun" tai "YAMK orientoivat opinnot" -itseopiskelupaketilla ennen opetusta.

Lisätietoja opinnoista ja lähipäivistä antavat  opintotoimistojen suunnittelijat.

Syksyllä 2024 alkavien opintojen aloittamisajat.

Lukujärjestykset

Kun olet ilmoittautunut opintojaksototeutuksille, muodostuu sinulle ilmoittautumistesi perusteella oma lukujärjestys. Voit tarkastella omaa lukujärjestystäsi Tuudosta. Tuudon lukujärjestyksessä näkyvät myös Moodlen tehtävien ja tenttien aikataulut.  Löydät lukujärjestyksen Tuudon etusivulta. 

Voit tarkastella lukujärjestystäsi myös Pepissä (ohje).

Voit tarkastella oman ryhmäsi lukujärjestyksiä tai tilojen varauksia Lukkarikoneen kautta. 
 

Alla olevasta linkistä pääset katsomaan monimuotokoulutusten kampuspäivien ajankohdat sekä reaaliaikaisen verkko-opiskelun aikatauluja.

Lukujärjestykset

Kirjaudu Tuudoon
Jos käytössäsi on älypuhelin, lataa Tuudo-sovellus ja ota se käyttöösi valitsemalla Tuudon valikosta Lapin ammattikorkeakoulu. Uudelle opiskelijalle -paketin lukemisen jälkeen kirjaudu Tuudoon omilla koulun tunnuksillasi. Näin varmistat, että saat käyttöösi kaikki Tuudon toiminnot, kuten oman lukujärjestyksesi sekä tärkeät tiedotteet. Tuudon latausohjeet.
Kiinteistöpalvelut
Palveluneuvojat toimivat  Lapin AMKin infopisteessä. Vastaamme mm. tilojen ja ulko-alueiden kunnossapidosta, pysäköintialueista, siisteydestä, kulunvalvonnasta ja turvallisuudesta.
Kiinteistöpalvelut - Lapin AMK