kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opiskelun palvelut

Opiskelun palvelut

Opiskelun palvelut neuvovat ja ohjaavat opiskelijoita useissa eri asioissa.

Opintohallinnon suunnittelijat
 • Neuvovat ja ohjaavat opiskelijoita opiskeluoikeuksiin, lukuvuosi-ilmoittautumisiin, lukuvuosimaksuihin, opiskelijaetuuksiin, hyväksilukuun ja valmistumisvaiheen dokumentteihin ja hakemuksiin liittyvissä asioissa sekä opastavat näihin liittyvässä sähköisessä asioinnissa (esim. Peppi).
 • Auttavat opiskelijaa vahinkoilmoitusten ja erilaisten viranomaisten lomakkeiden (esim. TE-palvelut) kanssa
 • Neuvovat ja ohjaavat opiskelijoita ristiinopiskelun käytänteisiin (CampusOnline, korkeakoulukonsernin opinnot jne.)


Usein kysyttyä
Opintojen aloitus
Sain opiskelupaikan Lapin AMKista. Voinko ilmoittautua ensimmäisenä lukuvuonna poissaolevaksi?
Ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi vain tietyin perustein. Perusteet ja lisätietoa: https://www.lapinamk.fi/fi/Opiskelijalle/Oppaat-ja-ohjeet/Aloittavan-opiskelijan-opas/Poissaolo-oikeus-ensimmaisen-vuoden-opiskelija
Olen uusi opiskelija. Miten saan Lapin AMKin käyttäjätunnukset?

Voit aktivoida käyttäjätunnuksesi sen jälkeen, kun olet saanut Lapin AMKilta automaattisen sähköpostiviestin tunnustesi luomisesta. Tunnukset muodostuvat sen jälkeen, kun tietosi on viety opiskelijarekisteriin. Prosessissa voi kestää hetken. Huomioi, että viesti tunnusten luomisesta voi mennä myös roskapostikansioon. Lue lisää: https://iam.luc.fi/pwreset/?lang=fi


Ongelmatilanteissa tukea tarjoaa opiskelijoiden helpdesk.
Yhteystiedot:
Puhelin 040 484 4488
Sähköposti servicedesk(at)luc.fi

Uudelle opiskelijalle hyödyllistä tietoa löydät myös sivulta:
https://www.lapinamk.fi/fi/Opiskelijalle/Oppaat-ja-ohjeet/Aloittavan-opiskelijan-opas

Olen uusi opiskelija. Missä vaiheessa minun on ilmoittauduttava kursseille?
Kaikki käytännön asiat selviävät ensimmäisten opiskelupäivien aikana. Ehdit ilmoittautua toteutuksiin tällöin.
Olen uusi opiskelija. Onko minun tehtävä jotain ennen opintojen alkua?
Olet saanut sähköpostiisi ohjeet verkkotunnuksen aktivoimisesta ja opintoihin orientoivan itseopiskelupaketin suorittamisesta. Itseopiskelupaketti kannattaa suorittaa ennen ensimmäistä lähiopetuskertaa.
Lue lisää: https://www.lapinamk.fi/fi/Opiskelijalle/Oppaat-ja-ohjeet/Aloittavan-opiskelijan-opas
Ilmoittautuminen lukuvuodelle ja toteutuksille, opiskeluoikeusaika ja eroaminen
Miten ja milloin ilmoittaudutaan läsnä- tai poissaolevaksi?

Opiskelijan on ilmoittauduttava joka lukuvuosi läsnä- tai poissaolevaksi ammattikorkeakoulun määräämällä tavalla. Tarkista ilmoittautumisaika Lapin AMK:n sivuilta.

Ilmoittautuminen tehdään Pepissä. Lisätietoa ja ohjeet ilmoittautumiseen tästä.

HUOM! Voit osallistua opetukseen ja saada arviointeja opinnoista vain läsnäolevana opiskelijana. Lukuvuosi-ilmoittautumisen lisäksi ilmoittautuminen tulee tehdä myös opintojaksoille.

Miten ilmoittaudun kursseille?
Ohjeet opintojaksoille ilmoittautumiseen tästä.

HUOM! Voit osallistua opetukseen ja saada arviointeja opinnoista vain läsnä olevana opiskelijana. Lukuvuosi-ilmoittautumisen lisäksi ilmoittautuminen tulee tehdä myös opintojaksoille.

Unohdin ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi lukukaudelle ja nyt en pääse enää Peppiin. Mistä on kysymys?
Ilmoittautumisen laiminlyömisen vuoksi olet menettänyt opiskeluoikeutesi. Voit kuitenkin anoa opiskeluoikeutesi palauttamista. Opiskeluoikeutesi voidaan palauttaa, jos opiskeluaikaa on jäljellä. Lisätietoja tästä.
Olen tutkinto-opiskelija ja opiskeluoikeusaikani on umpeutumassa. Miten saisin lisää aikaa?
Tutkinnon suorittamisen tavoitteellinen suorittamisaika AMK-koulutuksissa on koulutuksesta riippuen joko 3,5 tai 4 vuotta + 1 lisävuosi, ylemmissä AMK-tutkinnoissa puolestaan 1 tai 1,5 vuotta + 1 lisävuosi riippuen tutkinnosta. Lisävuoden merkitsee koulutuksesi suunnittelija perustuen opinto-ohjaajan kanssa tehtyyn uuteen opintosuunnitelmaan. Ilmoittautuminen lisävuodelle tapahtuu Pepissä. Jos opintosi ovat vielä tämän jälkeen kesken, voit hakea opiskeluoikeuden jatkoa. Ohje hakemiseen tästä.
Miten voin erota Lapin AMK:sta?
Ennen eroilmoituksen täyttämistä suosittelemme, että käyt keskustelun koulutuksesi opinto-ohjaajan kanssa. Eroilmoitus täytetään Pepissä.

Jos olet avoimen AMK:n opiskelija, ota yhteyttä avoimeen AMKiin. (avoinamk@lapinamk.fi)
Todistukset, lomakkeet ja opiskelijaedut
Tarvitsisin opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen. Miten toimin?

Pepin Opiskelijan työpöydän Tilaukset-näkymässä voit tilata ammattikorkeakoulun sähköisesti varmentamia virallisia dokumentteja, kuten opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen. Ohjeet tilaamiseen löytyy tästä.

Mikäli tarvitset käsin allekirjoitetun todistuksen tai suoritusotteen, saat sen lähettämällä pyynnön osoitteeseen opintotoimisto@lapinamk.fi.

Tarvitsisin oppilaitoksen täyttämän TEM621- tai KK621-lomakkeen. Kenelle lähetän sen?
Voit lähettää lomakkeen täytettäväksi osoitteeseen: opintotoimisto@lapinamk.fi.
Mistä saan Kelan ateriatukikortin?
Voit noutaa kortin opintotoimistosta aukioloaikojen puitteissa. Tarvittaessa kortti voidaan myös postittaa. Osa opinto-ohjaajista jakaa Kelan ateriatukikortteja koulutustensa opiskelijoille lukuvuoden alussa.

Opiskelijakunta Rotkon kautta saatavalla opiskelijakortilla saat sekä matkustusedut että Kelan ateriatuen samassa kortissa. Lisätietoja Rotkon sivuilta.
Voinko Avoimen AMKin opiskelijana saada ateriatukea?

Valitettavasti Avoimen AMKin opiskelijat eivät ole oikeutettuja Kelan ateriatukikorttiin, mutta Avoimesta AMKista voit pyytää ruokailua varten todistuksen, jolla voit ruokailla avoimen AMKin opiskelijahinnalla. Todistus oikeuttaa avoimen AMKin opiskelijahintaiseen ruokailuun Lapin AMKin kampusten lisäksi Lapin yliopiston ruokaloissa (Felli ja Petronella).

Kemin ja Tornion kampuksilla todistuksia voi käydä pyytämässä myös opintotoimistosta.

Mistä saan VR:lle tai Matkahuollolle todistuksen opiskelustani, että saan opiskelija-alennuksen lippujen hinnasta?

Tarkastathan VR:n ja Matkahuollon sivuilta oletko oikeutettu opiskelija-alennukseen.

Opiskelijakunta Rotkon kautta saatavalla opiskelijakortilla saat matkustusedut, Kelan ateriatuen ja muita opiskelijaetuja samassa kortissa. Lisätietoja Rotkon sivuilta.

VR ja Matkahuolto eivät tarjoa jatkossa omaa opiskelijakorttia, vaan alennuksen voi saada ainoastaan opiskelijajärjestöjen opiskelijakorteilla.

Tuleeko minun maksaa YTHS-maksu?
YTHS-maksuista vastaa Kela. Lisätietoa YTHS:n ja Kelan sivuilta.
En löydä tutkintotodistustani mistään. Miten saisin uuden?
Lapin AMK perii tutkintotodistusten kopioista hinnaston mukaisen maksun. Tämän vuoksi sinun kannattaa käydä katsomassa ilmaisesta Suomi.fi-palvelusta, riittävätkö sieltä löytyvät tiedot tutkinnostasi sinulle. Hinnaston löydät täältä.

Mikäli tarvitset maksullisen kopion tutkintotodistuksestasi, olethan ensin yhteydessä koulutuksesi suunnittelijaan. Saat suunnittelijalta maksutiedot ja kopio toimitetaan maksukuittia vastaan.
Käyttäjätunnukset ja salasanat
Olen uusi opiskelija. Miten saan Lapin AMKin käyttäjätunnukset?
Voit aktivoida käyttäjätunnuksesi sen jälkeen, kun olet saanut Lapin AMKilta automaattisen sähköpostiviestin tunnustesi luomisesta. Tunnukset muodostuvat sen jälkeen, kun tietosi on viety opiskelijarekisteriin. Prosessissa voi kestää hetken. Huomioi, että viesti tunnusten luomisesta voi mennä myös roskapostikansioon. Lue lisää: https://iam.luc.fi/pwreset/?lang=fi

Ongelmatilanteissa tukea tarjoaa opiskelijoiden helpdesk.
Yhteystiedot:
Puhelin 040 484 4488
Sähköposti servicedesk(at)luc.fi

Uudelle opiskelijalle hyödyllistä tietoa löydät myös sivulta:
https://www.lapinamk.fi/fi/Opiskelijalle/Oppaat-ja-ohjeet/Aloittavan-opiskelijan-opas
Olen unohtanut käyttäjätunnukseni/salasanani. Mitä teen?
Voit palauttaa käyttäjätunnuksesi ja unohtuneen salasanasi toimimalla näiden ohjeiden mukaan: https://iam.luc.fi/pwreset/?lang=fi
Ongelmatilanteissa tukea tarjoaa opiskelijoiden helpdesk.
Yhteystiedot:
Matkapuhelin +358 40 484 4488
Sähköposti servicedesk@luc.fi
Opintosuoritukset ja hyväksiluvut
Olen siirtynyt avoimien AMK-opintojen jälkeen tutkinto-opiskelijaksi ja nyt kaikki opintosuoritukseni ovat kadonneet. Mitä teen?
Suorituksesi eivät ole kadonneet. Siirtyessäsi avoimesta AMKista tutkinto-opiskelijaksi, sinulle luodaan uusi opiskeluoikeus. Avoimessa AMKissa suorittamasi opinnot eivät automaattisesti näy uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudellasi, vaan koulutuksesi suunnittelija siirtää opinnot hyväksilukuina uudelle roolillesi.

Siirrot pyritään tekemään mahdollisimman pian. Huomioithan kuitenkin, että opintotoimiston ruuhkaisia ajankohtia ovat elo-syyskuu, joulukuu sekä toukokuu, jolloin suoritusten siirtoa voi joutua odottamaan.
Minulla on aiempia suoritettuja opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Voinko saada niitä hyväksiluettua tutkintooni?
Voit hakea hyväksilukuja opintojesi alettua, kun olet käynyt ohjauskeskustelun koulutuksesi opinto-ohjaajan kanssa.

Hyväksilukuja haetaan Peppi-järjestelmässä. Ohjeet hakemusten tekemiseen: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/peppi-ohjeet/opiskelijalle/hyvaksiluku/

Mikäli olet siirtynyt tutkinto-opiskelijaksi avoimesta ammattikorkeakoulusta (polku- tai väyläopinnot), koulutuksesi suunnittelija vie suorittamasi avoimen AMKin opinnot uudelle opiskeluoikeudellesi.
Voiko työkokemuksella saada hyväksilukuja opinnoista?

 Kyllä voi, mikäli koulutuksesi opinto-ohjaaja katsoo työkokemuksesi vastaavan hyväksiluettavien opintojen tai harjoittelun osaamistavoitteita. Käy aina ensin ohjauskeskustelu koulutuksesi opinto-ohjaajan kanssa.

Hyväksilukuja haetaan Peppi-järjestelmässä. Ohjeet hakemusten tekemiseen: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/peppi-ohjeet/opiskelijalle/hyvaksiluku/

Opiskelijoiden vakuutusturva

Opiskelijat ovat vakuutettuja opiskelulle ominaisissa olosuhteissa opiskelijan osallistuessa opetussuunnitelman tai tutkinnon perusteiden mukaiseen toimintaan:

 • teoriaopetukseen
 • työhön rinnastettavaan käytännön opetukseen
 • työssä oppimisjaksoon
 • työharjoitteluun
 • näyttötutkintoon tai
 • perusopetuksessa työelämään tutustuttamiseen.

Työhön rinnastettavia ovat ainoastaan käytännön opetuksen, työssä oppimisjakson ja työharjoittelun tunnit, joilla on työsuorituksen johdosta olennainen tapaturmanvaara.

Mitä tehdä tapaturman sattuessa?

Ilmoita tapaturmasta heti opetushenkilöstölle. Jos mahdollista, ota yhteyttä opiskelupalveluihin ennen lääkärinkäyntiä vahinkoilmoituksen tekoa varten. Saat tällöin mukaasi vakuutustodistuksen lääkärinkäyntiä varten, jolloin sinun ei itse tarvitse huolehtia maksuista. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää vahinkoilmoitusta ennen hoitoon hakeutumista, voit tehdä sen myös jälkikäteen.

Vahinkoilmoitusasioita hoitavat Miia Pohjola ja Lea Satkola.

Vaihto-opiskelijoiden vakuutusturvaan liittyvissä kysymyksissä auttaa kansainvälistymispalvelut.

Suunnittelijat
Kemi, Tietokatu 1

Opintotoimisto on avoinna:

ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-13.30.

 

Mari Isonikkilä

 • Sairaanhoitajakoulutus
 • Terveydenhoitajakoulutus
 • Geronomikoulutus
 • Digitaaliset terveyspalvelut ja terveyden edistäminen, YAMK
 • Digitaalisten terveyspalveluiden ja hyvinvointiteknologian asiantuntija koulutus, YAMK

Miia Pohjola

 • Konetekniikan koulutus
 • Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus
 • Uudistuvan teollisuuden asiantuntija, YAMK
 • Nursing-koulutus

Sirpa Kokkonen

 • Sosionomikoulutus (opinto-ohjaaja: Mari Louste)
 • Digiajan palvelujohtaminen, YAMK
 • Tiedolla johtamisen asiantuntija koulutus YAMK, Tiedolla johtamisen koulutus YAMK
 • Biotalous YAMK    

Piia Ailinpieti

 • Sosionomikoulutus (opinto-ohjaaja Sari Kähkönen)
 • Digiajan sosiaalipalveluiden kehittäminen, YAMK
 • Digiajan sosiaalipalveluiden kehittämisen asiantuntija, YAMK

 

Tornio, Kauppakatu 58

Opintotoimisto palvelee ajanvarauksella (opintotoimisto@lapinamk.fi)

 

Heli Hulkko

 • Kuvataide
 • Liiketalous
 • Tietojenkäsittely
 • Digital Business Management, YAMK
 • International Business Management, YAMK
 • Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija, YAMK
 • Master of Foresight and Development
Rovaniemi, Rantavitikka, Jokiväylä 11

Opintotoimisto on avoinna: 

ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-13.30 (1.krs, A111).

 Tytti Kurtti

 • Avoin ammattikorkeakoulu
 • Tourism
 • Restonomi
 • Matkailualan osaamisen johtaminen, YAMK
 • Innovatiivinen matkailualan johtaminen, YAMK
 • Riskienhallinnan ja vastuullisen liiketoiminnan asiantuntija, YAMK

Elisa Niva

 • Agrologikoulutus
 • International Business
 • International Business with Tourism
 • International Sport Business Management
 • Liiketalouden koulutus
 • Metsätalouden koulutus
 • Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys YAMK
 • Kestävän tuotannon kehittäminen YAMK
 • Liiketoimintaosaamisen johtamisen koulutus YAMK
 • Luonnonvarojen älykäs johtaminen YAMK
 

Saila Mänty

 • Tieto- ja viestintätekniikan koulutus
 • Maanmittaustekniikan koulutus
 • Machine Learning and Data Engineering
 • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus
 • Rakennusmestarikoulutus
 • Digiajan palveluliiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen YAMK

 

Lea Satkola

 • Liikunnanohjaajakoulutus
 • Akuuttihoitotyön erikoistumiskoulutus
 • Fysioterapeuttikoulutus
 • Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutus
 • Sairaanhoitajakoulutus
 • Sairaanhoitajan vastaanottotoiminta -erikoistumiskoulutus
 • Terveydenhoitajakoulutus
 • Liikunnan ja urheiluvalmennuksen asiantuntija YAMK
 • Terveyspalveluiden johtaminen ja kehittäminen YAMK
 • Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija YAMK
 • Hyvinvointiosaamisen johtamisen koulutus YAMK
 • Työelämän kehittämisen ja esimiestyön koulutus YAMK