Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Lapin AMKin stipendirahasto

Lapin ammattikorkeakoulun stipendirahaston on perustettu tukemaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opintoja, soveltavaa tutkimusta tai taiteellista toimintaa. Rahasto vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja, myöntää apurahoja ja tunnustusluonteisia stipendejä ammattikorkeakoulun opintoihin ja taiteelliseen toimintaan. Rahastoon voidaan myös lahjoittajan toivomuksesta perustaa oma nimikkorahasto, jonka varoja seurataan rahastossa erikseen.

Rahaston varojen jaosta ja myöntämisen perusteista päättää Lapin ammattikorkeakoulun rehtori ammattikorkeakoulun johtoryhmän nimeämän työryhmän esityksestä. Samalla huomioidaan mahdolliset lahjoittajien asettamat ehdot varojen myöntämiselle. Tunnustusluonteisia stipendejä jaetaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa valmistumisjuhlien yhteydessä, sekä apurahoja opinnäytetyön tekemiseen hakemusesityksen mukaisesti.


Lapin AMKin apurahojen ja stipendin hakeminen

Hakemuslomakkeita on saatavilla ammattikorkeakoulun web-sivuilta, sekä rahastoasiamieheltä. Hakemukset liitteineen toimitetaan asiamiehelle. Hakea voi kevätlukukaudella huhtikuun loppuun asti ja syyslukukaudella marraskuun loppuun asti - hakemukset käsitellään toukokuun ja joulukuun alussa. Maksusuoritukset tapahtuvat viimeistään käsittely kuukautta seuraavan kuukauden aikana. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti ja sähköpostitse annettuihin yhteystietoihin. myöntämistä koskeva päätös tai ilmoitus, josta ilmenevät apurahan myöntäjä ja apurahan myöntämiseen mahdollisesti liittyvät ehdot.

Apurahoja ja stipendejä voidaan hakea/esittää seuraaviin tarkoituksiin:

  1. Opinnäytetyöapurahat
    Apurahoja myönnetään alan koulutusvastaan suosituksesta yleishyödylliseen työelämälähtöiseen soveltavaan tutkimukseen, jota opinnäytetyön tekeminen edistää.
  2. Tunnustusluonteiset stipendit
    Tunnustusluonteisia stipendejä myönnetään ansiokkaista opintosuorituksista ja opinnäytetöistä.

 

Ainoastaan opintoja, tieteellistä tutkimusta tai taiteen harjoittamista varten saatu apuraha tai stipendi voi olla verovapaata tuloa.
Tunnustuspalkinto annetaan jälkikäteen, kun taas stipendi ja muu apuraha annetaan yleensä etukäteen.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK