Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Opiskeluhyvinvointi

Hyvinvoiva opiskelija on tulevaisuudessa hyvinvoiva työntekijä.


Panostamalla opiskelijoiden hyvinvointiin tuemme opintojen etenemistä. Tavoitteenamme on opiskeluhyvinvoinnin laaja-alainen huomioiminen ammattikorkeakoulun toimintakulttuurissa, mm. pedagogiikassa, ohjauksessa, oppimisympäristöissä sekä hyvinvointipalveluissa. Toimintaa ohjaa Hyvinvointi- ja ohjaussuunnitelma. Opiskeluhyvinvointityötä suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan moniammatillisissa opiskeluhyvinvointityöryhmissä.Hyvinvointipalvelut

  • Kuraattoripalvelut
    • ohjausta ja tukea arjen sujuvuuteen ja erilaisiin opiskelun pulmatilanteisiin, kuten esimerkiksi jännittämiseen, ajanhallintaan, opinnoissa jaksamiseen ja motivaatiokysymyksiin.
  • Liikuntapalvelut
    • Sporttipassilla ryhmäliikuntaa, palloilulajeja ja kuntosalit.
  • Opiskeluterveydenhuolto
    • tukea ja ohjausta terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.


Ryhmät

Sekä opiskeluterveydenhuolto että kuraattoripalvelut järjestävät lukuvuoden aikana ryhmämuotoista toimintaa. Ryhmätoiminnan ajatuksena on, että samanlaisessa tilanteessa olevat opiskelijat voivat kohdata ja jakaa kokemuksiaan. Tällaisia opiskelua tukevia ryhmiä järjestetään mm. jännittämiseen, uneen, opintoihin tarttumiseen, painonhallintaan liittyen. Uusista ryhmistä ilmoitetaan Opiskelijalle etusivulla.


Hyvinvointia tukevia opintojaksoja

LUC hyvinvointipalvelut toteuttavat verkko-opintoina opiskeluhyvinvointia edistäviä opintojaksoja. Teemoina ovat mm. stressinhallinta, jännittäminen, opintoihin tarttuminen sekä itsetuntemus. Lisätietoa opintojaksoista.

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä. Se muodostuu yksilön terveyden ja voimavarojen lisäksi opiskelutaidoista, opetus- ja ohjaustoiminnasta sekä opiskeluympäristöön liittyvistä tekijöistä. Nämä eri opiskelukyvyn osa-alueet muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jossa eri osa-alueet vaikuttavat myös toisiinsa.Nyyti ry.

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys.

Nyytin CHATIT joka toinen torstai: chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä.

Nyytin NETTIRYHMISSÄ  pohdiskellaan asioita pienemmällä porukalla tiettyyn teemaan syventyen.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK