kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opiskelu

ChatSimulaatioArctiChildren InNet -hankkeessa kehitetty ChatSimulaatio mahdollistaa Lapin ammattikorkeakoulun hyvinvointialan opiskelijoiden ja työelämän edustajien verkko-ohjauksen harjoittelun reaaliaikaisesti turvallisessa oppimisympäristössä. ChatSimulaatio mahdollistaa perehtymisen mm. verkko-ohjauksen eettisiin, sisällöllisiin, viestinnällisiin ja tietoturvaan liittyviin kysymyksiin.

Pääkäyttäjänä eli verkko-ohjauksen vastuuhenkilönä ja toteuttajana toimii hyvinvointialan opettaja. Asiakkaan ja asiantuntijan välistä online kohtaamista - ammatillista dialogia kirjoitetun tekstin avulla - harjoitellaan autenttisessa chatympäristössä, ts. keskustelutilassa on ainoastaan kaksi henkilöä ja se tapahtuu reaaliaikaisesti. Yhtä aikaa voi olla harjoittelemassa maksimissaan 30 opiskelijaa joko lähiopetustilanteessa tai etätyöskentelynä. Harjoittelussa mukana olevat ovat vuoroin asiakkaan ja asiantuntijan roolissa. Pääkäyttäjä voi halutessaan seurata keskusteluja ja antaa lisäohjeita asiantuntijan roolissa oleville opiskelijoille / työelämän edustajille.

Pääkäyttäjä voi tallentaa viestiketjut ja niitä voidaan reflektoida harjoittelun päätteeksi joko luokassa tai esimerkiksi Moodle-ympäristön ryhmächat-tilassa. Koska viestiketjut näkyvät nimimerkillä, opettaja voi halutessaan käyttää online harjoittelua ko. opintokokonaisuuden arvosanan muodostamiseen.
Yhteistyössä
Kolarctic logo EU lippu.jpg
Hankkeet
ArctiChildren logo.jpg
Yhteystiedot
Projektipäällikkö
eiri.sohlmansähköposti.jpg
puh. 0400 273 371


Katso myös:
Ajankohtaiset
hyvinvointialan henkilöstökoulutukset