Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opiskelu

Opiskelijan työkalupakki

Opiskeluun käytettävät työkalut ja sovellukset
Peppi

Peppi toimii web-selaimessa, myös mobiilisti. Kaikki toiminnot on koottu Opiskelijan omalle työpöydälle, joka avautuu kirjautuessasi Peppiin.

Opiskelijan työpöydän avulla opiskelija voi suunnitella opintojaan, seurata niiden edistymistä, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, tenttiin ja lukuvuodelle sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojaan

 • Omien henkilö- ja opiskeluoikeustietojen tarkastelu
 • Opetussuunnitelmien ja opintojaksojen selaus
 • HOPSien suunnittelu (valinnat, ajoitus)
 • Viestintä opettajatuutorin/opon kanssa
 • Sopimuspankki (esim. työnopinnollistamisen hyödyntämisestä opintojakson suorittamisessa)
 • Ilmoittautumiset toteutuksille
 • Omien suoritusten tarkastelu ja opintosuoritusotteen tallentaminen/tulostaminen
 • HOT-hakemuksien tekeminen
 • Lukkarikone Henkilökohtaisen ajankäytön suunnitteluun ja hallintaan
 • Koulutushaku molempien korkeakoulujen opetustarjontatietojen etsimiseen

Peppi: Opiskelijan työpöytä
https://opiskelija-amk.peppi.lapit.csc.fi

Peppi koulutusvideo:
https://connect.eoppimispalvelut.fi/po7dzs4kwv2z/

Mikäli Pepin käytössä ilmenee ongelmia, ota yhteys tukeen peppi-tuki@lapinamk.fi
Voit kysyä neuvoa myös chatissä

Opinto-opas

Opinto-opas

 

SoleOPS

Lapin ammattikorkeakoululla on käytössään SoleOPS, jonka kautta opiskelijat voivat sähköisesti hallita omaa henkilökohtaista opintosuunnitelmaa. HOPS pohjautuu koulutusohjelman vahvistettuun opetussuunnitelmaan ja sisältää kaikki opetussuunnitelman mukaiset opintojaksot. HOPSia mukautetaan tarpeen vaatiessa sekä sisältöjen että opintojaksojen laajuuksien osalta hyväksilukujen (sisällytys, korvaavuus), HOTin (osaamisen näyttö) ja työn opinnollistamisen kautta. Jokainen opiskelija käy hops-keskustelun tuutor-opettajan kanssa vähintään kerran vuodessa, jolloin Solen eHOPS päivitetään ajantasalle.

Solen kautta opiskelijat ilmoittautuvat valitsemilleen opintojaksoille. Opiskelija voi valita oman ryhmän opetussuunnitelman mukaisia opintojaksoja, muista saman koulutusohjelman ryhmistä tai vaikkapa toisesta koulutusohjelmasta HOPS-keskustelussa sovitun mukaisesti. Valinnaisten opintojen valinta tehdään myös Solen kautta.

Solen kautta voit hoitaa myös seuraavia opintoihisi liittyviä asioita:

 • • vapautus kieliopinnoista
 • • opinto-oikeuden jatko
 • • opinto-oikeuden palautus
 • • tutkintotodistushakemus
 • • opiskelutodistukset
 • • eroilmoitus

Opiskelijalla on mahdollisuus antaa opintojaksokohtaista palautetta ja saada opettajalta palautteen palautetta. Opintojaksopalaute annetaan myös Solen kautta. Kerran vuodessa opiskelijat voivat antaa lukuvuosipalautetta. Myös tama palaute annetaan solen kautta.

SoleOPS löytyy oheisesta linkistä https://soleops.lapinamk.fi/opsnet/disp/fi/welcome/nop

 

Lukujärjestykset/TimeEdit

Lapin ammattikorkeakoulun lukujärjestykset löytyvät osoitteesta https://fi.timeedit.net/web/lapinamk/db1/public/. Valitse ryhmien työjärjestykset. Ryhmien lukujärjestykset haetaan ryhmätunnuksella eli Tietra12 = A12Tietra, Tietra14 = TA402T14, T31L15A= Tornio, Liiketalous, päiväopetus 15A ryhmä, R31L15S = Rovaniemi, Liiketalous, päiväopetus 15 syksyllä aloittanut ryhmä jne.  Syötä ryhmätunnus Etsi kenttään ja paina Etsi-painiketta. Tulokset näkyvvät alla olevassa ruudussa. Klikkaa hiirellä haluttua ryhmäkoodia, jolloin se siirtyy oikean puoleiseen kenttään. Paina Näytä-painiketta, jolloin ohjelma siirtyy ko. opiskeluryhmän lukujärjestykseen. Lukujärjestykset näkyvät viikkotasolla ja voit selata niitä joko vasemmalla ylhäällä näkyvästä viikko kohdasta tai rullaamalla sivua alas.

voit tehdä henkilökohtaisen lukujärjestyksen SOLEopsin kautta oheisen ohjeen mukaisesti  http://julkiset.lapinamk.fi/DropOffLibrary/Opiskelijan%20henkilökohtainen%20lukujärjestys.pdf

Sähköposti

Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille opiskelijoille käyttöön sähköpostin. Sähköposti löytyy linkistä outlook.luc.fi

Opiskelijan tulee tarkistaa opiskelijasähköpostinsa säännöllisesti pysyäkseen ajan tasalla opintoihinsa liittyvistä asioista. Opiskelijoiden tiedottamisessa on kaksi pääkanavaa, opiskelijoiden ohjausympäristöt ja sähköposti. Opintoihin liittyvät viestit on ensisijaisesti syytä  hoitaa opiskelijasähköpostin tai ohjausympäristön kautta.

eOppimispalvelut, Moodle ja Adobe Connect (AC)
Etä- ja verkko-opiskelussa toimitaan erilaisissa verkko-ympäristöissä Internetin välityksellä. Opiskelupaikan voit valita itse kunhan tietokone ja verkkoyhteydet ovat kunnossa, Pohjimmiltaan verkko-opiskelussa on samat elementit kuin perinteisemmissäkin opiskelumuodoissa, sillä myös verkko-opintojaksolla luet, kirjoitat, kuuntelet ja keskustelet. Käytännössä opiskelet usein lukujärjestyksen mukaisella aikataululla virtuaaliluokassa tai verkko-oppimisalustalla tehtäviä tehden. Opiskelu verkon välityksellä vaatii, kuten muukin opiskelu, oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta sekä ajankäytön hallinnan ja tiedonhankinnan taitoja. Verkko-opiskelun määrä vaihtelee koulutusohjelmittain, kokonaisesta verkkotutkinnosta pienempiin verkko-opintokokonaisuuksiin. Aikuiskoulutuksessa verkko-opiskelulla on keskeinen rooli, sillä se mahdollistaa opiskelun joustavasti paikkakunnasta riippumatta ja työn ohella, mutta myös päiväopetuksessa hyödynnetään verkko-opiskelun mahdollisuuksia.


Verkko-opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti oppimisalustalla (Moodle) ja reaaliaikaisessa virtuaaliluokassa Adobe Connect (AC). Moodle-oppimisalusta mahdollistaa mm. oppimateriaalin saatavuuden sähköisesti, tekstipohjaiset verkkokeskustelut sekä tehtävien työstämisen yksin ja pienryhmissä. Adobe Connect-virtuaaliluokassa opettaja ja opiskelijat työskentelevät omien tietokoneidensa ääressä samanaikaisessa yhteydessä toisiinsa. Virtuaaliluokassa voidaan jakaa tietokonesovelluksia ja tiedostoja, keskustella mikrofonin ja kuulokkeiden avulla ja tehdä ryhmätyötä. Lisäksi opiskelussa voidaan käyttää erilaisia sosiaalisen median sovelluksia, mm. wikejä ja blogeja.

Etä- ja verkko-opintohin osallistuessasi vastaat itse siitä, että tietokoneesi ja internetyhteytesi ovat toimintakunnossa. Verkko-opinnot eivät vaadi erityistä tietoteknistä osaamista, tietokoneen ja Internetin peruskäyttötaidot riittävät. Opintojen alussa järjestetään koulutusta sekä perustietoteknisiin valmiuksiin että verkko-opiskelussa käytettäviin työvälineisiin. Verkko-opiskelun tukipalveluista vastaa eOppimispalvelut ja tukipalvelut ovat saatavilla maanantaista perjantaihin klo 8–21 ja lauantaisin sopimuksen mukaan.

Verkko-opiskelusta ja käytettävistä työvälineistä www.eoppimispalvelut.fi
Yhteydenotto sähköpostilla eoppimispalvelutsähköposti.jpg

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK