Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opiskelu

Ilmoittautuminen opiskelijaksi

Opiskelijan on ilmoittauduttava joka lukuvuosi läsnä- tai poissa olevaksi ammattikorkeakoulun määräämällä tavalla (932/2014 28§, 29§ ja 32§).

Opintojaan jatkavan opiskelijan on ilmoittauduttava WinhaWille-opiskelijaliittymän kautta 15.4.–30.8.2019 välisenä aikana seuraavalle lukuvuodelle tai lukukaudelle.

Opiskelijat, joiden tutkinnon tavoitteellinen suorittamisaika päättyy 31.12.2019 ilmoittautuvat kevätlukukaudelle loppuvuodesta 2019 erikseen ilmoitettavalla tavalla (päivämäärä ja tapa ilmoitetaan myöhemmin johtuen järjestelmän vaihdosta).

Ilmoittautumistieto on mahdollista muuttaa hakemuksesta vastuullisen osaamispäällikön päätöksellä kesken lukuvuoden erityisen syyn perusteella. Erityisiä syitä voivat olla opiskelijan elämäntilanteessa tapahtuneet huomattavat muutokset, esimerkiksi oma tai perheen jäsenen vakava sairastuminen, äitiys- ja isyysloma sekä varusmies- tai siviilipalvelus. Hakemukseen on liitettävä kyseisen viranomaisen kirjallinen todistus asiasta.

Syyslukukauden osalta muutosta on haettava 15.9. mennessä ja kevätlukukauden osalta 15.1. mennessä. Muuttunut ilmoittautumistieto tulee voimaan lukukauden alusta lukien.

Jos sinulla on ongelmia ilmoittautumisen kanssa, ole yhteydessä opiskelijarekisteri(at)lapinamk.fi.

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi keväällä 2015 tai sen jälkeen, voit ilmoittautua poissaolevaksi kahden lukukauden ajaksi ilman, että poissaolo kuluttaa opiskeluoikeusaikaa. Lisäksi poissaolo asevelvollisuuden, siviilipalveluksen, naisten vapaaehtoisen asepalvelun, äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan vuoksi on mahdollista missä tahansa vaiheessa opintoja ilman, että poissaolo kuluttaa opiskeluoikeusaikaa. Tällöin poissaolon syystä tulee toimittaa virallinen todistus korkeakouluun.

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus osallistua opetukseen, tentteihin, suorittaa opintoihin kuuluvaa harjoittelua tai saada ohjausta opinnäytetyöhön.

Opiskelijat, joilla opiskeluoikeusaika päättyy ja jotka hakevat opiskeluoikeudelle jatkoa: ilmoittautuminen tehdään opiskeluoikeuden jatkohakemuksessa. Opiskeluoikeusajalle jatkoa saanut opiskelija ei voi ilmoittautua poissa olevaksi. 

Opiskelija menettää opiskeluoikeutensa, mikäli hän ei tee läsnä- tai poissaoloilmoitusta määräaikaan mennessä. Osaamispäällikkö voi hakemuksen perusteella palauttaa opiskeluoikeuden (opiskeluoikeuden palautushakemus).


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK