kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opiskelu

vapaasti valittavat opinnot, campusonline- JA LUC- OPINNOT

1. Lapin AMKin vapaasti valittavat opinnot

Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää opiskelijan ammatillista osaamista. Niillä opiskelija voi myös täydentää ja tukea ammattikorkeakoulututkintoa sekä laajentaa sen sisältöä oman kiinnostuksensa ja yksilöllisen mieltymyksensä mukaan. Yleisten vapaasti valittavien ja kampuskohtaisten opintojen lisäksi muiden koulutusohjelmien ja muiden korkeakoulujen opintosuorituksia voidaan sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin.

Lapin AMKin tarjoamat opintojaksot löytyvät opinto-oppaasta.

**ILMOITTAUTUMISET opinnoille Lapin AMKin Peppi- opintotietojärjestelmän kautta.

Kaikki yhteiset, vapaasti valittavat opinnot ovat etätoteutuksia. Osallistumiseen etänä tarvitaan tietokone internet-yhteyksin (laajakaistainen, kiinteä yhteys on suositeltavin, jos sellainen on käytettävissä) sekä kuulokemikrofonin eli headsetin (mielellään usb-liitännällä).


Lisätietoja ETÄTOTEUTUKSISTA: eOppimispalveluista.

Kesäopintotuki

Opiskelija voi hakea opintotukea myös kesäopintoihin. Lisätietoa opintotukiasioihin liittyen Kelan sivuilta.

******************************************************************************************************************************

2. Campusonline.fi - Valtakunnallinen opintotarjontaportaali

 

Campusonline.JPG

Campusonline.fi on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjontaportaali. Voit valita opintojaksoja muista ammattikorkeakouluista ja sisällyttää ne osaksi omaa tutkintoasi.

*KESÄN 2021 opintojaksotarjonta julkaistaan Campusonline.fi 1.3.2021 ja ilmoittautumiset alkavat 15.3.2021 klo 8.00.


*SYKSYN 2021 opintojaksotarjonta julkaistaan Campusonline.fi 9.8.2021 ja ilmoittautumiset alkavat 16.8.2021 klo 8.00. 

--> Ole nopea, sillä suosituimmat opintojaksot täyttyvät nopeasti !
 
Opintojaksot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille sekä avoimen AMK:n POLKUopiskelijoille. Muut avoimen AMK:n kautta tulevat opiskelijat maksavat avoimen AMK:n mukaisen maksun opinnoistaan opintojakson tarjoavaan ammattikorkeakouluun.

-->Lapin AMKin tutkinto-opiskelijat ja Lapin AMKin avoimen polkuopiskelijat ilmoittautuvat Lapin AMKin tarjoamille Campusonline opintojaksoille Peppi-opintotietojärjestelmän kautta.

 

PURO - Opintojaksojen suoritusmerkintöjen siirtäminen

ammattikorkeakoulujen välillä sähköisesti

 

Opintojaksojen suoritusmerkintöjen siirtopyynnöt toisesta korkeakoulusta omaan korkeakouluun tehdään Puro-palvelun kautta. Tee siirtopyyntö Purossa mahdollisimman pian suorituksesi arvioinnin jälkeen, lisätietoja

Huomaathan, että opintosuoritus ei näy Purossa vielä samana päivänä, kun opettaja ilmoittaa arvioineensa opintojakson. Opintosuoritusten siirto omaan kotikorkeakouluun tapahtuu manuaalisesti opintohallintojärjestelmään, joten tämä vie oman aikansa.

*******************************************************************************************************************************

3. LUC- opinnot / Lapin yliopiston järjestämät opinnot

Lapin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoille

Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) korkeakoulujen, Lapin AMKin ja  Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoilla, on mahdollisuus opiskella toisen korkeakoulun opintoja. Opinnot ovat korkeakoulujen perusopetusta tai avointa korkeakouluopetusta. Opinnot ovat tutkinto-opiskelijalle maksuttomia silloin, kun opinnot sisältyvät omaan tutkintoon vaikkapa sivuaineena tai vapaasti valittavina opintoina. 

Keskustele ennen Lapin yliopiston LUC-opintojen valintaa oman opinto-ohjaajasi kanssa opintojen sopivuudesta HOPSiisi ja tutkintoosi.

Opintojaksojen tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Lapin yliopiston WebOodi järjestelmästä.


LUC-opinto-oikeuden hakeminen (Lapin AMK-opiskelijat)


1. Tutustu opintotarjontaan

Tutustu Lapin yliopiston LUC-opintojen tarjontaan Weboodissa.  Opinnot ovat maksuttomia Lapin AMK:n opiskelijoille, jos voit liittää ne osaksi AMK-tutkintoasi.

Jos et löydä LUC-opintotarjonnasta sinulle sopivia opintoja, voit hakea opinto-oikeutta Avoimen yliopiston opetukseen tai PIA-opinto-oikeutta tiedekunnan järjestämään päiväopetukseen (WebOodi).

Voit hakea opinto-oikeutta perus- tai aineopintoihin sekä yksittäisiin opintojaksoihin.

2. Hae opinto-oikeus

Hae opinto-oikeus LUC-opintoihin Avoimen yliopiston ilmoittautumispa

lvelussa. Linkit ilmoittautumispalveluun löytyvät opinto-ohjelmista kohdasta "Maksullisuus". Lapin AMK:n opiskelijoille on oma ilmoittautumislinkki, joka ohittaa maksukentän. Tutustu tarvittaessa ilmoittautumispalvelun ohjeeseen.

PIA-opinto-oikeus tiedekunnan järjestämään opetukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

3. Aktivoi käyttäjätunnukset 

Kun olet hakenut opinto-oikeuden, voit aktivoida Lapin yliopiston käyttäjätunnukset verkkopankkitunnuksillasi. Käyttäjätunnuksilla pääset kirjautumaan mm. Moodleen ja WebOodiin.

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä opiskelijoiden Helpdeskiin.

Lisätietoja******************************************************************************************************************************

4. LUC- opinnot / Lapin AMKin järjestämät opinnot Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoille

1. Tutustu opintotarjontaan

Lapin AMKin tarjoamat LUC-opinnot Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoille julkaistaan jatkossa Peppi-opintotietojärjestelmän opinto-oppaassa, kohdassa Vapaasti valittavat, LUC- opinnot (Korkeakouluyhteisön opinnot). -->Sivu päivitettävänä !

2. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Peppi-opintotietojärjestelmän Hakijan työpöydältä, kohdasta LUC opinnot.

Ilmoittautumislomakkeelle on täytettävä oma kotikorkeakoulun sähköpostiosoite, jolla varmennetaan voimassa oleva opinto-oikeus. Opiskelija voi tunnistautua ilmoittaututumislomakkella käyttäen joko HAKA-tunnistautumista tai Suomi.fi (pankkitunnuksin) - tunnistautumista.

Ilmoittautumisen jälkeen opiskelija saa vahvistusviestin opiskelijasähköpostiinsa.

3. Opintojen aloitus 

Opiskelija saa lisätietoa opiskelijasähköpostiin opintoihin liittyen opintojakson vastuuopettajalta, ennen opintoja. Kirjaudu Lapin AMKin Moodle-alustalle (Kirjaudu Moodleen), oman kotikorkeakoulusi tunnuksilla , max 6 vrk, ennen opintojen alkua.

4. Opintosuoritus

Opintojen päättyessä opiskelija saa pyydettäessä suorituksen arvioinnista sähköisen opintosuoritusotteen (campusonline @lapinamk.fi), toimitettavaksi edelleen oman tiedekunnan käsiteltäväksi. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi toimittaa kuvakaappauksen myös Koski-palvelusta tiedekuntaan. 

5. Opintopalaute

Opintojen päättyessä opiskelija täyttää opintopalautteen, jonka toimittaa opintojakson vastuuopettaja. Lapin AMK kerää aktiivisesti kaikilta opiskelijoilta opiskelupalautetta.

*******************************************************************************************************************************
YHTEYSTIEDOT

campusoline(at)lapinamk.fi

avoin (at) ulapland.fi (LUC - opinnot)